reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zjadłam z jogurtem. Nie wiedzialam ze nie mozna z nabialem. Nie widziałam tego w ulotce. Ale żeby aż tak mnie sponiewierało. Będę się obserwować bo dziwne to bardzo. Dzięki za wskazówkę z crp .
Nigdy nie miałam takich objawów. Bierzesz go z posiłkiem i bez nabiału oczywiście. Nie wolno na pusty żołądek. Może jakaś infekcja? Warto zrobić crp

reklama
Cześć dziewczyny jestem po badaniach połówkowych. Lekarz powiedział, że z maluszkiem wszystko dobrze, sprawdził wszystko, potwierdził, że będzie synek😉 Po krwiakach nie ma prawie śladu, cześć się opróżniła, cześć wchłonęła. Jedyne co to w podsumowaniu badania wpisał: odklejenia błon w przedniej ścianie łożyska, stwierdził, że nie jest to bardzo poważne ale mam to skonsultować z moim lekarzem prowadzącym bo może powinnam brać heparynę na krzepliwość. Wizytę u mojego mam dopiero 26.02. Nie wiem co myśleć, czy któraś z Was miała może do czynienia z taką diagnozą?

@Gonzi 4% to jest serio dobrze. Mój mąż miał 0%, a zachodziłam w ciąże w pierwszych cyklach starań. Potem się okazało, ze ma zylaka powrózka i miał zabieg. Po suplementach i codziennej szklance soku pomidorowego z olejem z czarnuszki skoczyło mu do 4% i skakaliśmy z radości, bo androlog wcześniej mowil nam, ze norma to 4% :) także głowa do góry

@Gonzi 4% to jest serio dobrze. Mój mąż miał 0%, a zachodziłam w ciąże w pierwszych cyklach starań. Potem się okazało, ze ma zylaka powrózka i miał zabieg. Po suplementach i codziennej szklance soku pomidorowego z olejem z czarnuszki skoczyło mu do 4% i skakaliśmy z radości, bo androlog wcześniej mowil nam, ze norma to 4% :) także głowa do góry
Dzięki :) mam nadzieję że będzie dobrze. Może jak rozkręcą mi owulkę kiedyś to będzie oki.

Dziewczyny czuję się dziś tragicznie. Mam dreszcze. Jest mi zimno. Bolą mnie mięśnie. Żołądek mi wypala co tylko wzmaga mdłości. Jutro mam lekarza więc zapytam ale czy to może mieć związek z encortonem? Biorę od wczoraj. A może coś mnie bierze. Miałyście takie objawy na początku stosowania?
Ja obstawiam encorton. Kiedyś wzielam na czczo. Myslalam ze sie wykoncze. Żołądek jak po dobrej imprezie. I strasznie bolal. Moze masz wrażliwy jak ja. U mnie długie stosowanie odbiło się na żołądku.
Cześć dziewczyny jestem po badaniach połówkowych. Lekarz powiedział, że z maluszkiem wszystko dobrze, sprawdził wszystko, potwierdził, że będzie synek😉 Po krwiakach nie ma prawie śladu, cześć się opróżniła, cześć wchłonęła. Jedyne co to w podsumowaniu badania wpisał: odklejenia błon w przedniej ścianie łożyska, stwierdził, że nie jest to bardzo poważne ale mam to skonsultować z moim lekarzem prowadzącym bo może powinnam brać heparynę na krzepliwość. Wizytę u mojego mam dopiero 26.02. Nie wiem co myśleć, czy któraś z Was miała może do czynienia z taką diagnozą?
Błagam. Czemu lekarze nie dają so siebie numerów telefonu. ? Jakby moi prowadzący by nie dali to bym umarła z niepokoju. A tak to moglam do nich pisac o wszystkim. Zalecali nawet zmniejszenia czy zwiekszeni dawki i umawiali mnie na przypieczona wizyte. Chyba ze chodzisz na NFZ. ?
Wizyta dopiero za dwa tygodnie. To dzwon i pros albo o wizyte albo o to aby lekarz do ciebie zadzwonił.

Dziewczyny ostatnie 2 dni śluz jak białko jajka i pobolewające jajniki więc zrobiłam dziś test owulacyjny (został mi jeden po wcześniejszych próbach - tamte, żeby było śmiesznie nigdy nie wychodziły) i 2 kreski !!! Także chyba jestem na dobrej drodze do nowego rozdziału :)

Moja ginka wygrała dziś. Piszę jej wiadomość mniej więcej tej samej treści co Wam że oznaki owu, że test zrobiłam, że 2 kreski no i że mam nadzieję że wszystko do normy wraca... a ona dzwoni do mnie i się pyta czemu ja tak szybko w ciążę zaszłam ponownie 😂🤣😂 no czytanie ze zrozumieniem jej nie wyszło ;)

Ja obstawiam encorton. Kiedyś wzielam na czczo. Myslalam ze sie wykoncze. Żołądek jak po dobrej imprezie. I strasznie bolal. Moze masz wrażliwy jak ja. U mnie długie stosowanie odbiło się na żołądku.

Błagam. Czemu lekarze nie dają so siebie numerów telefonu. ? Jakby moi prowadzący by nie dali to bym umarła z niepokoju. A tak to moglam do nich pisac o wszystkim. Zalecali nawet zmniejszenia czy zwiekszeni dawki i umawiali mnie na przypieczona wizyte. Chyba ze chodzisz na NFZ. ?
Wizyta dopiero za dwa tygodnie. To dzwon i pros albo o wizyte albo o to aby lekarz do ciebie zadzwonił.
Tak chodzę na NFZ ale nie dlatego, że szkoda mi pieniędzy tylko dlatego, że idąc na wizytę prywatną czeka się w kolejce po kilka, nawet kilkanaście godzin a na NFZ przychodzę na umówioną godzinę ewentualnie chwilę czekam u wchodzę. Wiem, że głupio to brzmi ale u nas tak niestety jest. Skontaktuje się z lekarzem, postaram się umówić na wizytę. Dzięki za radę.

reklama
Tak chodzę na NFZ ale nie dlatego, że szkoda mi pieniędzy tylko dlatego, że idąc na wizytę prywatną czeka się w kolejce po kilka, nawet kilkanaście godzin a na NFZ przychodzę na umówioną godzinę ewentualnie chwilę czekam u wchodzę. Wiem, że głupio to brzmi ale u nas tak niestety jest. Skontaktuje się z lekarzem, postaram się umówić na wizytę. Dzięki za radę.
Oj to u nas zupełnie inaczej. Jeżeli prowadziłam diagnostykę to fakt oczekiwanie na poerwsza wizyte jest długie. Ale jak juz bylam w ciazy to lekarka a potem lekarz prowadzacy byl ze mną w stałym kontakcie. I to nie był wyrzut do ciebie😄 tylko do lekarzy. Ja bym umarła jakbym bie mogla zadzwonić do lekarki. 🤣 taki typ ze mnie.

Do góry