reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej ! Nie wiem czy słyszałyście (ja się dowiedziałam od taty mojego), ze weszla ustawa Ciaza+ i jest wykaz lekow refundowanych. W tym euthyrox, duohaston,m luteina i.....heoaryna(neopren tez). Jestem w szoku. Majątek wydałam na clexane w ciazy. 🤦‍♀️ słyszałyście l tym? Ktoras z was lorzysta?
Duphaston? Szczerze wątpię, ktoś cię w błąd wprowadził. Lek który jest na 100% nie może trafic na taką listę

reklama
Jeszcze przed testem i myślałam że się zatrułam 🤦‍♀️😂

Cudna ❤️ dobrze, że już jest z Tobą. Myślę o Was ciepło, oby jak najszybciej udało się wrócić do domku. Odwiedzin nie ma już terazpo porodzie??
Ja jestem kilka dni po owu i już mi niedobrze 😂😂😂 Wyobraźnia działa na pełnych obrotach 😎

Ja jestem kilka dni po owu i już mi niedobrze [emoji23][emoji23][emoji23] Wyobraźnia działa na pełnych obrotach [emoji41]

Wiesz co, ja w ostatniej ciąży po około 7 dniach od owu zaczęłam wstawać w nocy na siku co nigdy mi się nie zdarza [emoji85] Ale nie brałam ciąży pod uwagę, myślałam że to od drinków bo byłam na wakacjach [emoji23] A pod koniec wyjazdu już mi drinki nie wchodziły wcale [emoji2960] No i 7 dni po powrocie (5dni po terminie @ gruba druga krecha). Za to w pierwszej ciąży do samego końca nie wstawałam w nocy na siku [emoji2368]

Wiesz co, ja w ostatniej ciąży po około 7 dniach od owu zaczęłam wstawać w nocy na siku co nigdy mi się nie zdarza [emoji85] Ale nie brałam ciąży pod uwagę, myślałam że to od drinków bo byłam na wakacjach [emoji23] A pod koniec wyjazdu już mi drinki nie wchodziły wcale [emoji2960] No i 7 dni po powrocie (5dni po terminie @ gruba druga krecha). Za to w pierwszej ciąży do samego końca nie wstawałam w nocy na siku [emoji2368]
Ja właśnie tez w obu ciążach zaczęłam bardzo wcześnie odczuwać dolegliwości, w tym przede wszystkim brak apetytu itp 😂 Może jest nadzieja, ze się udało od razu. 😍😂

My dalej z Marcelinka w szpitalu bo wyszło jej za wysokie crp i dostała antybiotyk. Dwa dni była na innym oddziale ale mogłam do niej chodzić karmić no i w końcu jesteśmy już razem 🥰 crp ładnie spada ale procedura jest taka że musimy być 5dni pod obserwacja od rozpoczęcia antybiotyku więc nie nastawiam się na wyjście szybciej niż niedziela -poniedziałek. Poza tym rozkręcam laktację, miałam już momenty załamania na szczescie zacisnelam zęby, dzialam z laktatorem plus przystawiam i już coś zaczyna się dziac w dobra stronę :)
Oto mój mały wielki człowiek

Ona jest cudowna ❤❤ aż zatesknilam za moją Wikusią jak taka była :)

My dalej z Marcelinka w szpitalu bo wyszło jej za wysokie crp i dostała antybiotyk. Dwa dni była na innym oddziale ale mogłam do niej chodzić karmić no i w końcu jesteśmy już razem 🥰 crp ładnie spada ale procedura jest taka że musimy być 5dni pod obserwacja od rozpoczęcia antybiotyku więc nie nastawiam się na wyjście szybciej niż niedziela -poniedziałek. Poza tym rozkręcam laktację, miałam już momenty załamania na szczescie zacisnelam zęby, dzialam z laktatorem plus przystawiam i już coś zaczyna się dziac w dobra stronę :)
Oto mój mały wielki człowiek
Cudowności 🥰🥰🥰ja tez zatęskniłam za malutka Miłka 🤗 az sie wzruszyłam. Takie to piękne chwile sa.
Dobrze zr was zatrzymują. ! Lepiej sprawdzix i być pod kontrolą. Bidulka, mam nadzieje ze nie meczy hrj to crp.

reklama
Dziewczyny, dziękuję za podpowiedź parę stron wcześniej. Owu przyszła tylko z 4dniowym opóźnieniem 🙉

Nie pojawiam się za często na forum, żeby nie sfiksowac. Szczególnie, że ostatni czas był frustrujacy. Walczyłam 3 miesiące, żeby zbić kwas foliowy i homocysteine. Dieta i suplementacja nie przynosiły rezultatów. Czas leciał. Po otrzymaniu większych dawek i używaniu enterosgelu (plus zgodnie z radą Lu_cy odstawiłam nac) udało się i homocysteine z 12,5 mam 5, a kwas foliowy już w normie. 🤩

Teraz zastanawia mnie kwestia okresu. Mam okres baaaaardzo obfity plus pojawiają się skrzepy jak wątróbka (sorry...) wielkości paru centymetrów. Biorę neoparin i acard, które teoretycznie chyba powinny działać na odwrót? Jak to jest? Któraś z Was tak ma?

Do góry