reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

ja mam pytanie ile średnio zjada taki 5 dobowy mały ssak? Bo teraz w szpitalu podaje i moje mleko i mm i nagle z ilości 20ml która wystarczala zrobiło się około 60 i boje sie
Ze za dużo je ale z drugiej strony chyba dziecko wie ile potrzebuje?

reklama
Dziewczyny, dziękuję za podpowiedź parę stron wcześniej. Owu przyszła tylko z 4dniowym opóźnieniem 🙉

Nie pojawiam się za często na forum, żeby nie sfiksowac. Szczególnie, że ostatni czas był frustrujacy. Walczyłam 3 miesiące, żeby zbić kwas foliowy i homocysteine. Dieta i suplementacja nie przynosiły rezultatów. Czas leciał. Po otrzymaniu większych dawek i używaniu enterosgelu (plus zgodnie z radą Lu_cy odstawiłam nac) udało się i homocysteine z 12,5 mam 5, a kwas foliowy już w normie. 🤩

Teraz zastanawia mnie kwestia okresu. Mam okres baaaaardzo obfity plus pojawiają się skrzepy jak wątróbka (sorry...) wielkości paru centymetrów. Biorę neoparin i acard, które teoretycznie chyba powinny działać na odwrót? Jak to jest? Któraś z Was tak ma?
Kurcze, nie wiem jak to jest ale u mnie skrzepy pojawiały się w wieku nastu lat. Potem długo ich nie było, a teraz jestem od miesiąca na acardzie, od ponad tygodnia na innych lekach które mają m. in. rozrzedzać krew i w tym cyklu @ też była z jakimiś skrzepami. Były malutkie co prawda ale też mnie to zastanawia bo myślałam że po tych lekach poleci ciurkiem...

Kurcze, nie wiem jak to jest ale u mnie skrzepy pojawiały się w wieku nastu lat. Potem długo ich nie było, a teraz jestem od miesiąca na acardzie, od ponad tygodnia na innych lekach które mają m. in. rozrzedzać krew i w tym cyklu @ też była z jakimiś skrzepami. Były malutkie co prawda ale też mnie to zastanawia bo myślałam że po tych lekach poleci ciurkiem...
Ja nigdy nie miałam skrzepów a też jestem od 3 miesięcy na acardzie 75mg. W dodatku okresu skąpe i krótkie[emoji2368]

ja mam pytanie ile średnio zjada taki 5 dobowy mały ssak? Bo teraz w szpitalu podaje i moje mleko i mm i nagle z ilości 20ml która wystarczala zrobiło się około 60 i boje sie
Dziecko z każdym dniem zwiększa swoje zapotrzebowanie. Mi mówili że w ciągu pierwszego tygodnia, rósnie ono o 10ml dziennie, więc by się zgadzało. Nie martw się, dziecko wie ile potrzebuje ;)

Ja to samo, któraś pisała, że lekarz jej powiedział, że na Acardzie są skąpsze okresy? U mnie też się sprawdza. Nie są zbyt obfite i trwają 5 dni jak zawsze. ;)
Ja kiedys byłam przeziębiona. Musiałam jechac sama autem 700 km więc potrzebowałam czegoś, żeby się lepiej czuć. Powiedziałam babce w aptece, żeby mi nie dawała teraflu ze względu na pseudoefedryne, tylko coś "zdrowszego".
Dała mi jakas kombinacje właśnie z akardem. Pech chciał, że na następny dzień dostałam okres. I normalnie sikałam krwią [emoji2368][emoji2368][emoji2368][emoji2368] przeraziłam się bardzo, ale już teraz wiem jakie działanie ma acard. [emoji6]
24 września mam termin w klinice, zapytam tej lekarki, czy powinnam brać profilaktycznie. Normalnie nie mam wskazań, ale nawet mama ginekolog pisze, że już jedno poronienie to wskazanie do dawki 75 mg...

Wypisałam sobie tyle pytań do tej lekarki, że chyba będę tam 3 godziny siedzieć [emoji28][emoji28][emoji28]

Ja kiedys byłam przeziębiona. Musiałam jechac sama autem 700 km więc potrzebowałam czegoś, żeby się lepiej czuć. Powiedziałam babce w aptece, żeby mi nie dawała teraflu ze względu na pseudoefedryne, tylko coś "zdrowszego".
Dała mi jakas kombinacje właśnie z akardem. Pech chciał, że na następny dzień dostałam okres. I normalnie sikałam krwią [emoji2368][emoji2368][emoji2368][emoji2368] przeraziłam się bardzo, ale już teraz wiem jakie działanie ma acard. [emoji6]
24 września mam termin w klinice, zapytam tej lekarki, czy powinnam brać profilaktycznie. Normalnie nie mam wskazań, ale nawet mama ginekolog pisze, że już jedno poronienie to wskazanie do dawki 75 mg...

Wypisałam sobie tyle pytań do tej lekarki, że chyba będę tam 3 godziny siedzieć [emoji28][emoji28][emoji28]

O kurde, ja już biorę 3 miesiąc i okresy nie sa bardziej obfite niż były. Zapytaj, a Ty robiłaś badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? Ja jeszcze chcę wyniki u hematologa skonsultować żeby dokładnie wiedzieć co i jak.

Tak jak roki napisała. Codziennie dziecko je 10ml więcej, znaczy tyle teorii [emoji16] Bo wiadomo, niektóre jedzą częściej a mniej [emoji2368] Ja teraz tez tylko ściągniętym karmiłam i właśnie tak kazały mi dawać [emoji846] Tak jest chyba do 10 dnia a potem już tyle samo [emoji4] W 5 dobie powinno być chyba 40ml, ale masz dużą pannicę wiec pewnie chce więcej [emoji16]

reklama
O kurde, ja już biorę 3 miesiąc i okresy nie sa bardziej obfite niż były. Zapytaj, a Ty robiłaś badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? Ja jeszcze chcę wyniki u hematologa skonsultować żeby dokładnie wiedzieć co i jak.
Tak, wszystko dobrze, żadnych mutacji, krzepliwość nawet trochę za długa, ale nie ma to znaczenia klinicznego. Aps negatywny.
W Niemczech do każdego wyniku badań jest opis lekarza z zaleceniami, nie musisz iść na wizytę, żeby omawiać wyniki, chyba że coś jest nie tak to wtedy zapraszają do gabinetu.

Do góry