reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej ! Nie wiem czy słyszałyście (ja się dowiedziałam od taty mojego), ze weszla ustawa Ciaza+ i jest wykaz lekow refundowanych. W tym euthyrox, duohaston,m luteina i.....heoaryna(neopren tez). Jestem w szoku. Majątek wydałam na clexane w ciazy. 🤦‍♀️ słyszałyście l tym? Ktoras z was lorzysta?
Duphaston? Szczerze wątpię, ktoś cię w błąd wprowadził. Lek który jest na 100% nie może trafic na taką listę

reklama
Jeszcze przed testem i myślałam że się zatrułam 🤦‍♀️😂

Cudna ❤️ dobrze, że już jest z Tobą. Myślę o Was ciepło, oby jak najszybciej udało się wrócić do domku. Odwiedzin nie ma już terazpo porodzie??
Ja jestem kilka dni po owu i już mi niedobrze 😂😂😂 Wyobraźnia działa na pełnych obrotach 😎

Ja jestem kilka dni po owu i już mi niedobrze [emoji23][emoji23][emoji23] Wyobraźnia działa na pełnych obrotach [emoji41]

Wiesz co, ja w ostatniej ciąży po około 7 dniach od owu zaczęłam wstawać w nocy na siku co nigdy mi się nie zdarza [emoji85] Ale nie brałam ciąży pod uwagę, myślałam że to od drinków bo byłam na wakacjach [emoji23] A pod koniec wyjazdu już mi drinki nie wchodziły wcale [emoji2960] No i 7 dni po powrocie (5dni po terminie @ gruba druga krecha). Za to w pierwszej ciąży do samego końca nie wstawałam w nocy na siku [emoji2368]

Wiesz co, ja w ostatniej ciąży po około 7 dniach od owu zaczęłam wstawać w nocy na siku co nigdy mi się nie zdarza [emoji85] Ale nie brałam ciąży pod uwagę, myślałam że to od drinków bo byłam na wakacjach [emoji23] A pod koniec wyjazdu już mi drinki nie wchodziły wcale [emoji2960] No i 7 dni po powrocie (5dni po terminie @ gruba druga krecha). Za to w pierwszej ciąży do samego końca nie wstawałam w nocy na siku [emoji2368]
Ja właśnie tez w obu ciążach zaczęłam bardzo wcześnie odczuwać dolegliwości, w tym przede wszystkim brak apetytu itp 😂 Może jest nadzieja, ze się udało od razu. 😍😂

My dalej z Marcelinka w szpitalu bo wyszło jej za wysokie crp i dostała antybiotyk. Dwa dni była na innym oddziale ale mogłam do niej chodzić karmić no i w końcu jesteśmy już razem 🥰 crp ładnie spada ale procedura jest taka że musimy być 5dni pod obserwacja od rozpoczęcia antybiotyku więc nie nastawiam się na wyjście szybciej niż niedziela -poniedziałek. Poza tym rozkręcam laktację, miałam już momenty załamania na szczescie zacisnelam zęby, dzialam z laktatorem plus przystawiam i już coś zaczyna się dziac w dobra stronę :)
Oto mój mały wielki człowiek

Ona jest cudowna ❤❤ aż zatesknilam za moją Wikusią jak taka była :)

My dalej z Marcelinka w szpitalu bo wyszło jej za wysokie crp i dostała antybiotyk. Dwa dni była na innym oddziale ale mogłam do niej chodzić karmić no i w końcu jesteśmy już razem 🥰 crp ładnie spada ale procedura jest taka że musimy być 5dni pod obserwacja od rozpoczęcia antybiotyku więc nie nastawiam się na wyjście szybciej niż niedziela -poniedziałek. Poza tym rozkręcam laktację, miałam już momenty załamania na szczescie zacisnelam zęby, dzialam z laktatorem plus przystawiam i już coś zaczyna się dziac w dobra stronę :)
Oto mój mały wielki człowiek
Cudowności 🥰🥰🥰ja tez zatęskniłam za malutka Miłka 🤗 az sie wzruszyłam. Takie to piękne chwile sa.
Dobrze zr was zatrzymują. ! Lepiej sprawdzix i być pod kontrolą. Bidulka, mam nadzieje ze nie meczy hrj to crp.

reklama
Dziewczyny, dziękuję za podpowiedź parę stron wcześniej. Owu przyszła tylko z 4dniowym opóźnieniem 🙉

Nie pojawiam się za często na forum, żeby nie sfiksowac. Szczególnie, że ostatni czas był frustrujacy. Walczyłam 3 miesiące, żeby zbić kwas foliowy i homocysteine. Dieta i suplementacja nie przynosiły rezultatów. Czas leciał. Po otrzymaniu większych dawek i używaniu enterosgelu (plus zgodnie z radą Lu_cy odstawiłam nac) udało się i homocysteine z 12,5 mam 5, a kwas foliowy już w normie. 🤩

Teraz zastanawia mnie kwestia okresu. Mam okres baaaaardzo obfity plus pojawiają się skrzepy jak wątróbka (sorry...) wielkości paru centymetrów. Biorę neoparin i acard, które teoretycznie chyba powinny działać na odwrót? Jak to jest? Któraś z Was tak ma?

Do góry