reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy u mnie też vulcano :D fotelik mam jakiś inny, bez bazy i żałuję bo jednak jeżdżę bardzo dużo. Zapinanie tego pasa co chwile to masakra. Ale fotelik nie jest najcięższy, chociaż wiki waży prawie 7.5 fotelik ze 3 na bank, także jest co nosić więc rozumiem. Ja drugie piętro w domu, więc też windy brak :p
Ale znalazłam fajny sposób noszenia fotelika i faktycznie mi dużo wygodniej się nosi, nie czuć tak tego ciężaru. Jedyna wada to taka że fotelik jest obok ciebie i czasem ciężko się zmieścić

reklama
@Charlotte21 ta dopochwowo działa bezpośrednio na szyjke ponoć. Mi lekarz podpowiadal żeby nie aplikować za głęboko bo bardziej podrażnia i szybciej o infekcje, a działanie podobne no i tak zazwyczaj cześć wyplynie :)
Dzięki! Też właśnie mi tak mówiła moja dr, że nie za głęboko i wystraszyłam się że nie wszystko się rozpuscilo. Aplikatorem nie zakładam. ;*

Ja też mam bebetto, ale 42 :) foteliki maxi cosi City.. I mimo, że teoretycznie są lekkie w porównaniu do innych to z 3 piętra bez windy dwójkę znosić to masakra [emoji14] rzadko mi się zdarza, ale zdarza... wnosić dwójki nie dam rady. Amelka waży 5400 A Staś 6200 :O
O no to super że udało się tak długo.Też mam bebetto, tyle że vulcano bo zalezalo mi żeby był lekki. I fotelik mamy maxi cosi pebble plus z bazą. Duża wygoda, nie trzeba się szarpać z pasami zwłaszcza jak Maksio wszczyna awantury [emoji23] o foteliku juz nie mogę powiedzieć że jest lekki. Maksio waży 7.2kg za każdym razem jak nosze go w foteliku boli mnie brzuch [emoji20] mieszkam na 3 piętrze bez windy..
@roki1991 chyba wiem jak nosisz, widziałam.jakis czas temu filmik na fb jak się powinno i zaczęliśmy tak nosić, faktycznie ulga jest , choć myślę, że jakoś bardziej buja się dzieckiem [emoji14]
My mamy bez bazy, bo mimo, że auto mamy z 2012tr i powinny być te zapięcia w aucie to my ich nie mamy ... nie wiem jakim cudem , bo nawet w sklepie mówili, że muszą być na 100% , sprzedawca szukał i nie znalazł. Mi nie brakuje bazy.. A zapinanie zajmuje pół minuty, więc nie rozumiem jej sensu.. ;p

Ja też mam bebetto, ale 42 :) foteliki maxi cosi City.. I mimo, że teoretycznie są lekkie w porównaniu do innych to z 3 piętra bez windy dwójkę znosić to masakra [emoji14] rzadko mi się zdarza, ale zdarza... wnosić dwójki nie dam rady. Amelka waży 5400 A Staś 6200 :O
@roki1991 chyba wiem jak nosisz, widziałam.jakis czas temu filmik na fb jak się powinno i zaczęliśmy tak nosić, faktycznie ulga jest , choć myślę, że jakoś bardziej buja się dzieckiem [emoji14]
My mamy bez bazy, bo mimo, że auto mamy z 2012tr i powinny być te zapięcia w aucie to my ich nie mamy ... nie wiem jakim cudem , bo nawet w sklepie mówili, że muszą być na 100% , sprzedawca szukał i nie znalazł. Mi nie brakuje bazy.. A zapinanie zajmuje pół minuty, więc nie rozumiem jej sensu.. ;p
Dokładnie o tym sposobie mówię ;) zdecydowanie mniej się wiki buja niż Niesiona na zgietym łokciu.... Na zgietym łokciu jak śpi, to glowka żyje swoim życiem....
A co do bazy to uwierz mi, jeśli jedziesz codziennie i zaliczasz więcej miejsc np. 5 czy 8, a co chwile męczysz się z tym pasem, gdzie mi go wystarcza na styk, więc najpierw muszę wyciągnąć cały pas i potem przekładać za tyłem fotelika a dopiero potem zapinac klamrę, to jest to męczące :) nie mówiąc o samym wkładaniu i wyciąganiu fotelika i noszeniu :p

@Takaja123 Kochana u nas był ciężki okres. Tzn najpierw super wyjazd nad morze, było naprawdę cudownie :) mega wzruszająco, bo w zeszłym roku spod okularów oglądałam pary z dziećmi i płakałam a Michał obiecał mi że za rok będziemy na wakacjach z dzieckiem i się spełniło :D
A po wyjeździe się zaczelo...najpierw trafiliśmy do szpitala że stanem zapalnym siusiaka, to było straszne...jak Antoś krzyczał...koszmar, ale żeby tego było mało to na sorze złapał jakiegoś wirusa o wyladowalismy w szpitalu że sraczko-rzygaczka. Tak się bałam...psychocznie byłam wykończona...ale już jest wszystko ok, właśnie się karmimy. A żeby było śmiesznie to Antek zaraził dzieci sąsiadów, Tatusia, moich rodziców i Michała tatę. Także nie wiem co to był za wirus ale dobrze ze mnie ominął bo nie wiem jakbym dała radę.
A tak poza tym to Antek jest cudowny, wiecznie uśmiechnięty. Zdarzają nam się ciężkie dni i noce ale i tak kocham go nad życie.

@Oczekujaca123 ja dostaje od pediatry skierowanie na usg główki...

@roki_1991 U nas to nawet wychodziło na to, że pasa brakuje :O , ale kupiliśmy przedluzke do pasa i teraz jest jeszcze prościej. No ja faktycznie aż tyle nie jeżdżę. Sama to prawie nigdy. Mamy wszystko na miejscu A wizyty u lekarza to jest nas dwójka i to łatwiej . :)
Dokładnie o tym sposobie mówię ;) zdecydowanie mniej się wiki buja niż Niesiona na zgietym łokciu.... Na zgietym łokciu jak śpi, to glowka żyje swoim życiem....
A co do bazy to uwierz mi, jeśli jedziesz codziennie i zaliczasz więcej miejsc np. 5 czy 8, a co chwile męczysz się z tym pasem, gdzie mi go wystarcza na styk, więc najpierw muszę wyciągnąć cały pas i potem przekładać za tyłem fotelika a dopiero potem zapinac klamrę, to jest to męczące :) nie mówiąc o samym wkładaniu i wyciąganiu fotelika i noszeniu :p

@kb.karola90 A co się dzieje, że usg główki macie ? :( we wtorek idę pogadać sama że swoją pediatra to spytam ja o to usg głowy czy może dac skierowanie A jak nie to już mam umówione neueloga z usg 16.10 , tylko, ze znow 600zl poleci... ;/
Współczuję przeżyć szpitalnych... oby już było dobrze;**

reklama
Dziewczyny melduję się u was szczęśliwa beta 165.39
Więc 3 tydzień się zaczął :-) teraz aby wszystko bylo dobrze.
Teraz doradzcie. Jak z wizytą będzie coś już widać czy jeszcze się wstrzymać. W tej ciąży nie mam zamiaru pracować. Wystarczy tamten rok.
Gratulacje! Ja w pierwszej ciąży byłam w 6 tygodniu, a w drugiej w 5. Ale to jest moim zdaniem wcześnie ;)

Do góry