reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Następna ciąża po poronieniu

reklama
Cześć. Jestem tu nowa, szukam rady, wsparcia i jakiegoś pocieszenia. Zacznę od tego że mam 37 lat, mój partner 51, tydzień temu straciłam dziecko w 9 tyg. Serduszko przestało bić, płód przestał się rozwijać w 8t 5d. Mieszkam w uk, podali mi tabletki na wywołanie poronienia, obecnie nadal krwawię, bardziej plamię. Angielska opieka medyczna jest inna niż w PL, podejrzewają że bakteria e coli spowodowała zakończenie ciąży, dostałam antybiotyk i za 2 tyg mam zrobić kontrolny test ciążowy jeśli będzie negatywny dają zielone światło do kolejnych starań. Czytałam że Polskie Stowarzyszenie Ginekologoczne zaleca odczekać 3 miesiące, jestem skołowana. Jak to wynika z Waszego doświadczenia? Szpital nie będzie robił mi żadnych dodatkowych testów, badań czy powinnam coś sprawdzić na własną rękę? Dodam że to była pierwsza ciąża i pierwsze poronienie. Dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi. Pozdrawiam, Paulina

Cześć. Jestem tu nowa, szukam rady, wsparcia i jakiegoś pocieszenia. Zacznę od tego że mam 37 lat, mój partner 51, tydzień temu straciłam dziecko w 9 tyg. Serduszko przestało bić, płód przestał się rozwijać w 8t 5d. Mieszkam w uk, podali mi tabletki na wywołanie poronienia, obecnie nadal krwawię, bardziej plamię. Angielska opieka medyczna jest inna niż w PL, podejrzewają że bakteria e coli spowodowała zakończenie ciąży, dostałam antybiotyk i za 2 tyg mam zrobić kontrolny test ciążowy jeśli będzie negatywny dają zielone światło do kolejnych starań. Czytałam że Polskie Stowarzyszenie Ginekologoczne zaleca odczekać 3 miesiące, jestem skołowana. Jak to wynika z Waszego doświadczenia? Szpital nie będzie robił mi żadnych dodatkowych testów, badań czy powinnam coś sprawdzić na własną rękę? Dodam że to była pierwsza ciąża i pierwsze poronienie. Dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi. Pozdrawiam, Paulina
Jeśli nie było łyżeczkowania to nie czekałabym 3 miesięcy tylko umówiła do lekarza żeby spr czy już wszystko ok i po pierwszym okresie działała dalej 😀

Nie, nie było łyżeczkowania.

Masz na myśli kontrolne USG? Tu jest problem, nikt takiego mi nie zrobi
Ja bym zrobiła jakby się dało, wydaje mi się że jak się dobrze zakręcisz że coś Cię brzuch boli czy coś i chcesz się upewnić to Cię GP pokieruje gdzie to zrobić a jak nie to już bym szła na żywioł xD

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry