reklama
Cześć. Jestem tu nowa, szukam rady, wsparcia i jakiegoś pocieszenia. Zacznę od tego że mam 37 lat, mój partner 51, tydzień temu straciłam dziecko w 9 tyg. Serduszko przestało bić, płód przestał się rozwijać w 8t 5d. Mieszkam w uk, podali mi tabletki na wywołanie poronienia, obecnie nadal krwawię, bardziej plamię. Angielska opieka medyczna jest inna niż w PL, podejrzewają że bakteria e coli spowodowała zakończenie ciąży, dostałam antybiotyk i za 2 tyg mam zrobić kontrolny test ciążowy jeśli będzie negatywny dają zielone światło do kolejnych starań. Czytałam że Polskie Stowarzyszenie Ginekologoczne zaleca odczekać 3 miesiące, jestem skołowana. Jak to wynika z Waszego doświadczenia? Szpital nie będzie robił mi żadnych dodatkowych testów, badań czy powinnam coś sprawdzić na własną rękę? Dodam że to była pierwsza ciąża i pierwsze poronienie. Dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi. Pozdrawiam, Paulina
Klemensa
Fanka BB :)
Jeśli nie było łyżeczkowania to nie czekałabym 3 miesięcy tylko umówiła do lekarza żeby spr czy już wszystko ok i po pierwszym okresie działała dalejCześć. Jestem tu nowa, szukam rady, wsparcia i jakiegoś pocieszenia. Zacznę od tego że mam 37 lat, mój partner 51, tydzień temu straciłam dziecko w 9 tyg. Serduszko przestało bić, płód przestał się rozwijać w 8t 5d. Mieszkam w uk, podali mi tabletki na wywołanie poronienia, obecnie nadal krwawię, bardziej plamię. Angielska opieka medyczna jest inna niż w PL, podejrzewają że bakteria e coli spowodowała zakończenie ciąży, dostałam antybiotyk i za 2 tyg mam zrobić kontrolny test ciążowy jeśli będzie negatywny dają zielone światło do kolejnych starań. Czytałam że Polskie Stowarzyszenie Ginekologoczne zaleca odczekać 3 miesiące, jestem skołowana. Jak to wynika z Waszego doświadczenia? Szpital nie będzie robił mi żadnych dodatkowych testów, badań czy powinnam coś sprawdzić na własną rękę? Dodam że to była pierwsza ciąża i pierwsze poronienie. Dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi. Pozdrawiam, Paulina

Nie, nie było łyżeczkowania.Jeśli nie było łyżeczkowania to nie czekałabym 3 miesięcy tylko umówiła do lekarza żeby spr czy już wszystko ok i po pierwszym okresie działała dalej![]()
Masz na myśli kontrolne USG? Tu jest problem, nikt takiego mi nie zrobi
Klemensa
Ja bym zrobiła jakby się dało, wydaje mi się że jak się dobrze zakręcisz że coś Cię brzuch boli czy coś i chcesz się upewnić to Cię GP pokieruje gdzie to zrobić a jak nie to już bym szła na żywioł xDNie, nie było łyżeczkowania.
Masz na myśli kontrolne USG? Tu jest problem, nikt takiego mi nie zrobi
DomkaAtomka
Ja miałam łyżeczkowanie w grudniu a zaszłam w lutymA czy są tutaj dziewczyny, które zaszły w ciążę po 2 cyklach od poronienia (po łyżeczkowaniu)?![]()
Wszystko przebiega dobrze?Ja miałam łyżeczkowanie w grudniu a zaszłam w lutym
DomkaAtomka
Tak, na chwilę obecną wszystko okWszystko przebiega dobrze?

reklama
Bardzo się cieszę, trzymam kciuki! A jakie otrzymałaś zalecenia do kolejnego starania? 3 miesiące przerwy?Tak, na chwilę obecną wszystko ok![]()
Podziel się: