reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy u mnie też vulcano :D fotelik mam jakiś inny, bez bazy i żałuję bo jednak jeżdżę bardzo dużo. Zapinanie tego pasa co chwile to masakra. Ale fotelik nie jest najcięższy, chociaż wiki waży prawie 7.5 fotelik ze 3 na bank, także jest co nosić więc rozumiem. Ja drugie piętro w domu, więc też windy brak :p
Ale znalazłam fajny sposób noszenia fotelika i faktycznie mi dużo wygodniej się nosi, nie czuć tak tego ciężaru. Jedyna wada to taka że fotelik jest obok ciebie i czasem ciężko się zmieścić

reklama
@Charlotte21 ta dopochwowo działa bezpośrednio na szyjke ponoć. Mi lekarz podpowiadal żeby nie aplikować za głęboko bo bardziej podrażnia i szybciej o infekcje, a działanie podobne no i tak zazwyczaj cześć wyplynie :)
Dzięki! Też właśnie mi tak mówiła moja dr, że nie za głęboko i wystraszyłam się że nie wszystko się rozpuscilo. Aplikatorem nie zakładam. ;*

Ja też mam bebetto, ale 42 :) foteliki maxi cosi City.. I mimo, że teoretycznie są lekkie w porównaniu do innych to z 3 piętra bez windy dwójkę znosić to masakra [emoji14] rzadko mi się zdarza, ale zdarza... wnosić dwójki nie dam rady. Amelka waży 5400 A Staś 6200 :O
O no to super że udało się tak długo.Też mam bebetto, tyle że vulcano bo zalezalo mi żeby był lekki. I fotelik mamy maxi cosi pebble plus z bazą. Duża wygoda, nie trzeba się szarpać z pasami zwłaszcza jak Maksio wszczyna awantury [emoji23] o foteliku juz nie mogę powiedzieć że jest lekki. Maksio waży 7.2kg za każdym razem jak nosze go w foteliku boli mnie brzuch [emoji20] mieszkam na 3 piętrze bez windy..
@roki1991 chyba wiem jak nosisz, widziałam.jakis czas temu filmik na fb jak się powinno i zaczęliśmy tak nosić, faktycznie ulga jest , choć myślę, że jakoś bardziej buja się dzieckiem [emoji14]
My mamy bez bazy, bo mimo, że auto mamy z 2012tr i powinny być te zapięcia w aucie to my ich nie mamy ... nie wiem jakim cudem , bo nawet w sklepie mówili, że muszą być na 100% , sprzedawca szukał i nie znalazł. Mi nie brakuje bazy.. A zapinanie zajmuje pół minuty, więc nie rozumiem jej sensu.. ;p

Ja też mam bebetto, ale 42 :) foteliki maxi cosi City.. I mimo, że teoretycznie są lekkie w porównaniu do innych to z 3 piętra bez windy dwójkę znosić to masakra [emoji14] rzadko mi się zdarza, ale zdarza... wnosić dwójki nie dam rady. Amelka waży 5400 A Staś 6200 :O
@roki1991 chyba wiem jak nosisz, widziałam.jakis czas temu filmik na fb jak się powinno i zaczęliśmy tak nosić, faktycznie ulga jest , choć myślę, że jakoś bardziej buja się dzieckiem [emoji14]
My mamy bez bazy, bo mimo, że auto mamy z 2012tr i powinny być te zapięcia w aucie to my ich nie mamy ... nie wiem jakim cudem , bo nawet w sklepie mówili, że muszą być na 100% , sprzedawca szukał i nie znalazł. Mi nie brakuje bazy.. A zapinanie zajmuje pół minuty, więc nie rozumiem jej sensu.. ;p
Dokładnie o tym sposobie mówię ;) zdecydowanie mniej się wiki buja niż Niesiona na zgietym łokciu.... Na zgietym łokciu jak śpi, to glowka żyje swoim życiem....
A co do bazy to uwierz mi, jeśli jedziesz codziennie i zaliczasz więcej miejsc np. 5 czy 8, a co chwile męczysz się z tym pasem, gdzie mi go wystarcza na styk, więc najpierw muszę wyciągnąć cały pas i potem przekładać za tyłem fotelika a dopiero potem zapinac klamrę, to jest to męczące :) nie mówiąc o samym wkładaniu i wyciąganiu fotelika i noszeniu :p

@Takaja123 Kochana u nas był ciężki okres. Tzn najpierw super wyjazd nad morze, było naprawdę cudownie :) mega wzruszająco, bo w zeszłym roku spod okularów oglądałam pary z dziećmi i płakałam a Michał obiecał mi że za rok będziemy na wakacjach z dzieckiem i się spełniło :D
A po wyjeździe się zaczelo...najpierw trafiliśmy do szpitala że stanem zapalnym siusiaka, to było straszne...jak Antoś krzyczał...koszmar, ale żeby tego było mało to na sorze złapał jakiegoś wirusa o wyladowalismy w szpitalu że sraczko-rzygaczka. Tak się bałam...psychocznie byłam wykończona...ale już jest wszystko ok, właśnie się karmimy. A żeby było śmiesznie to Antek zaraził dzieci sąsiadów, Tatusia, moich rodziców i Michała tatę. Także nie wiem co to był za wirus ale dobrze ze mnie ominął bo nie wiem jakbym dała radę.
A tak poza tym to Antek jest cudowny, wiecznie uśmiechnięty. Zdarzają nam się ciężkie dni i noce ale i tak kocham go nad życie.

@Oczekujaca123 ja dostaje od pediatry skierowanie na usg główki...

@roki_1991 U nas to nawet wychodziło na to, że pasa brakuje :O , ale kupiliśmy przedluzke do pasa i teraz jest jeszcze prościej. No ja faktycznie aż tyle nie jeżdżę. Sama to prawie nigdy. Mamy wszystko na miejscu A wizyty u lekarza to jest nas dwójka i to łatwiej . :)
Dokładnie o tym sposobie mówię ;) zdecydowanie mniej się wiki buja niż Niesiona na zgietym łokciu.... Na zgietym łokciu jak śpi, to glowka żyje swoim życiem....
A co do bazy to uwierz mi, jeśli jedziesz codziennie i zaliczasz więcej miejsc np. 5 czy 8, a co chwile męczysz się z tym pasem, gdzie mi go wystarcza na styk, więc najpierw muszę wyciągnąć cały pas i potem przekładać za tyłem fotelika a dopiero potem zapinac klamrę, to jest to męczące :) nie mówiąc o samym wkładaniu i wyciąganiu fotelika i noszeniu :p

@kb.karola90 A co się dzieje, że usg główki macie ? :( we wtorek idę pogadać sama że swoją pediatra to spytam ja o to usg głowy czy może dac skierowanie A jak nie to już mam umówione neueloga z usg 16.10 , tylko, ze znow 600zl poleci... ;/
Współczuję przeżyć szpitalnych... oby już było dobrze;**

reklama
Dziewczyny melduję się u was szczęśliwa beta 165.39
Więc 3 tydzień się zaczął :-) teraz aby wszystko bylo dobrze.
Teraz doradzcie. Jak z wizytą będzie coś już widać czy jeszcze się wstrzymać. W tej ciąży nie mam zamiaru pracować. Wystarczy tamten rok.
Gratulacje! Ja w pierwszej ciąży byłam w 6 tygodniu, a w drugiej w 5. Ale to jest moim zdaniem wcześnie ;)

Do góry