reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiem co czujesz;* Ja po dwoch poronieniach w tej obecnej trzeciej ciąży też miałam.zle myśli. Wszystko analizowalam. Piersi nie bolały, trochę miednica. Tylko jamniki czułam. Zero mdlosci, dobrze się czulam i czuje nadal A wszystko do tej pory jest ok. Co ma być to będzie. Nic nie zmienimy. Mamy leki i trzeba brać i żyć o wierzyć że tym razem będzie dobrze;* łatwo powiedzieć gorzej czuć :) jak pisałam wcześniej. Ja byłam teraz w 6 tc i wszystko książkowo. A w pierwszej tej jakoś jak Ty masz i było widać pecherzyck ale bez zarodka. ;*
W tej ciąży pierwszy raz biorę heparyne i mąż mi wbija. Jak takie śiniaki i tak mnie boli że aż on ma wyrzuty sumienia i chciał abym przestała ;) eh mężczyźni;)
Mi moj wbil pierwszy zastrzyk bo jakos nie umialam sama.. ale tak bolalo ze dostal zakaz odrazu:) od kolejnejgo robie sama, ale tez niestety boli. Dopytam w czwartek czy dobrze je robie..

reklama
Mi moj wbil pierwszy zastrzyk bo jakos nie umialam sama.. ale tak bolalo ze dostal zakaz odrazu:) od kolejnejgo robie sama, ale tez niestety boli. Dopytam w czwartek czy dobrze je robie..
Musisz sporo tej skóry złapać i do góry odciągnąć żeby napewno było podane podskornie. A jaka masz dawkę? Ja mam 0,3 Więc podaje zastrzyk razem z powietrzem Ale zanim go podam to tak "potrzasam" strzykawka żeby napewno u góry było powietrze A na dole lek, aby pierw podać lek. A i bym zapomniała jak się wbije to pierw lekko odciagam tloczek strzykawki do góry aby zobaczyć czy nie zassie krwi bo nie powinno się podawać w naczynka Ale niby jak się poda to też nie jakaś tragedia. Raz będą siniaki A raz nie, taki urok [emoji28][emoji28]

wlasnie.. nie umiem tej skory na brzuchu pociagnac do gory...tylko z biedą ściskam... od zawsze mam brzuch taki napiety jakbym cale zycie byla w 6mc ciazy [emoji28][emoji1787] dawke mam 0.8 ale lekarz pow ze razem z powietrzem i na ulotce tez tak pisze

Musisz przyciskać po wkłuciu to nie będzie siniakow [emoji846]
Wiem co czujesz;* Ja po dwoch poronieniach w tej obecnej trzeciej ciąży też miałam.zle myśli. Wszystko analizowalam. Piersi nie bolały, trochę miednica. Tylko jamniki czułam. Zero mdlosci, dobrze się czulam i czuje nadal A wszystko do tej pory jest ok. Co ma być to będzie. Nic nie zmienimy. Mamy leki i trzeba brać i żyć o wierzyć że tym razem będzie dobrze;* łatwo powiedzieć gorzej czuć :) jak pisałam wcześniej. Ja byłam teraz w 6 tc i wszystko książkowo. A w pierwszej tej jakoś jak Ty masz i było widać pecherzyck ale bez zarodka. ;*
W tej ciąży pierwszy raz biorę heparyne i mąż mi wbija. Jak takie śiniaki i tak mnie boli że aż on ma wyrzuty sumienia i chciał abym przestała ;) eh mężczyźni;)

Hej :)
U mnie dzis 36dc, test i beta pozytywne w 25dc i od tego dnia robię zastrzyki. Wizytę mam w czwartek, to bedzie 5t+6d. Czekałm na ten termin od czerwca wiec nie da się go przesunąć o tydz lub dwa.. boję się, że nic nie zobaczę i będę sie niepotrzebnie stresowac.. :( Co myślicie, zarodek powinien już być widoczny? Gubię się w tych tygodniach...
Ogolnie jestem jakas zdołowana w tej ciąży. Bardzo się boję, że znów się nie uda.. pewnie jak każda z nas. W poprzedniej ciąży bardziej i czesciej bolal mnie brzuch, piersi.. teraz bardzo sporadycznie i delikatnie za to mocniej w plecach
... a to z kolei pojawilo sie u mnie przed samym poronieniem:( Myslalam, ze bede szczesliwa a nie potrafie sie cieszyc..
Zastrzyki z heparyna tez mnie bola dosc mocno, a nigdy nie mialam problemu z iglami i zastrzykami.. myslalam ze jestem twarda pod tym wzgledem a tu szok, bo walcze ze soba kazdego dnia.. :(
przepraszam że się wtrącam. ile temu poronilas? ja niestety 1 ciąża 26.07 zabieg i czekam na starania

To może na leżąco? Ja też tak na początku robiłam żeby jak najwięcej skóry złapać
wlasnie.. nie umiem tej skory na brzuchu pociagnac do gory...tylko z biedą ściskam... od zawsze mam brzuch taki napiety jakbym cale zycie byla w 6mc ciazy [emoji28][emoji1787] dawke mam 0.8 ale lekarz pow ze razem z powietrzem i na ulotce tez tak pisze

To może na leżąco? Ja też tak na początku robiłam żeby jak najwięcej skóry złapać
robię na półleżąco ale moze faktycznie sprobuje na lezaco dzis:)

QUOTE="Anuś 2204, post: 18527974, member: 193157"]przepraszam że się wtrącam. ile temu poronilas? ja niestety 1 ciąża 26.07 zabieg i czekam na starania[/QUOTE]pod koniec maja tego roku

robię na półleżąco ale moze faktycznie sprobuje na lezaco dzis:)

QUOTE="Anuś 2204, post: 18527974, member: 193157"]przepraszam że się wtrącam. ile temu poronilas? ja niestety 1 ciąża 26.07 zabieg i czekam na starania
pod koniec maja tego roku[/QUOTE]gratuluję fasolki. wierzę z całego serducha że będzie ok i donosisz ciążę.. ja czekam na 2@ i będziemy się z mężem starać.mi objawy nagle ustaly-i zarodek przestał się rozwijać A już była mała fasoleczka

reklama
Do góry