reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Przed chwilą wykonałam drugi test i kreska się utrzymuje . Czekam cierpliwie do poniedziałku.
Ale się obawiam że będzie rozczarowanie. No i dopiero musiała by być bardzo wczesna bo zastrzyk dostałam 30 sierpnia A dzisiaj jest dopiero 14 września. Czulosc testy to 10 mln chyba tak to się pisze

Noooo, ja też myślę że to niekoniecznie zastrzyk :D

Mialas duzo ruchu ? Mialam podobnie na ooczatku ciąży. Dużo ruchu i wysiłku ale wszystkie ie tam rozciąga więc może być to normalne. Ale najlepiej skonsultować to z lekarzem a teraz wypoczywaj.

Miałam okropny tydzień, codziennie 6-7 wychodziłam z domu, od 10 albo 11 8 h w pracy, po pracy wiecznie coś, siadałam na tyłku koło 20-21...
Wczoraj dał mi brzuch popalić, pospałam trochę dzisiaj, jest całkiem znośnie :)
Mam nadzieję że to się wszystko akurat rozciąga i naciąga :) Ale wczoraj się zestresowałam niesamowicie. Człowiek przemęczony, to i głowa już odmawia posłuszeństwa.

Zamierzam dzisiaj po pracy, po szkole, wrócić i leżeć odłogiem :D

@nnat. Jak dziś się czujesz ?? Przeszło troche z brzuchem ?
Dziewczyny ja dziś zaczynam 20tc az sama w to nie wierze [emoji4]
Przeszło, dziekuję że pytasz ♥ odpoczęłam, pospałam w spokoju, w końcu nie musiałam się zrywać o 6... :) Puściły mnie nerwy z pracą związane... :)

Aaaa, cudownie Kochana ♥ jak się czujesz? ;* uczulenie przeszło? :*

@nnat. @roki_1991 mam taką nadzieję że ładna będzie beta ale nie mogę się bardzo nastawiac. Chociaż dzisiaj już wzięłam prenatal uno i acard bo to miałam w zleceniach jakby pojawi się dwie kreski. Heparyne też mam ale czekam grzecznie na wynik i wtedy z nim pojadę do lekarza.

@nnat. @roki_1991 mam taką nadzieję że ładna będzie beta ale nie mogę się bardzo nastawiac. Chociaż dzisiaj już wzięłam prenatal uno i acard bo to miałam w zleceniach jakby pojawi się dwie kreski. Heparyne też mam ale czekam grzecznie na wynik i wtedy z nim pojadę do lekarza.
Dobrze robisz ;*
Spokojnie, powolutku i w pon będziemy wszystko wiedzieć ;* Ale szalenie mocno trzymam kciuki ♥

Cześć dziewczyny U mnie dziś 9 dni spóźnienia ale jestem po ciazy biochemicznej i na pewno jest cykl przesunięty bo dni płodne prawdopodobnie miałam około 22-26 dc wg obserwacji także dalej czekam. Powiem wam że strasznie się boję zrobić test czy pójść na bete :( ten strach już chyba będzie ze mną zawsze :(

@gigi_ trzymam mocno kciuki za ładna bete [emoji4][emoji4]
@nnat. Odstawienie cyclo3 fort nic nie dało ( dwa dni nie miałam pokrzywki, myślę sobie bingo!, aż tu nagle spowrotem i tak pojawia się raz max dwa razy dziennie) wyczytałam i też @Takaja123 mi się trochę wywiedziala i wychodzi na to ze jest to pokrzywka ciążowa, minie po porodzie [emoji6] takze narazie mam w pakiecie z nogami pokrzywke [emoji23] wszystkie plagi na mnie lecą [emoji23] żartuje hehe, ważne że dzidzia ma się dobrze !

Cześć dziewczyny U mnie dziś 9 dni spóźnienia ale jestem po ciazy biochemicznej i na pewno jest cykl przesunięty bo dni płodne prawdopodobnie miałam około 22-26 dc wg obserwacji także dalej czekam. Powiem wam że strasznie się boję zrobić test czy pójść na bete :( ten strach już chyba będzie ze mną zawsze :(
Sprawdź, będzie Ci lżej. A strach zawsze będzie, niestety. :(
@gigi_ trzymam mocno kciuki za ładna bete [emoji4][emoji4]
@nnat. Odstawienie cyclo3 fort nic nie dało ( dwa dni nie miałam pokrzywki, myślę sobie bingo!, aż tu nagle spowrotem i tak pojawia się raz max dwa razy dziennie) wyczytałam i też @Takaja123 mi się trochę wywiedziala i wychodzi na to ze jest to pokrzywka ciążowa, minie po porodzie [emoji6] takze narazie mam w pakiecie z nogami pokrzywke [emoji23] wszystkie plagi na mnie lecą [emoji23] żartuje hehe, ważne że dzidzia ma się dobrze !
O widzisz, a ja tez myślałam że to może było TO. :D
Oj, przecierpisz chwilke jeszcze ale najważniejsze że maleństwo rośnie zdrowe ♥ Czego się dla tych maluszków nie zrobi.... ;)

@Dzoana88 jak to ładnie ujęłas "wywiedziala" :D może niedługo minie i nie potrwa, aż do porodu :) grunt, że wszystko dobrze i serduszko pięknie bije, najpiękniejszy dźwięk ❤️

@Charlotte21 cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Oby już było tylko lepiej. Trzymam kciuki ❤️

@nnat. Masz luteine lub duphaston? Warto brać. Jeśli nie to pójdź do lekarza z wynikami :)

@gigi_ kochana oby beta pięknie rosła i była z tego upragniona ciąża. Życzę Ci tego z całego serca i zaciskam kciuki❤️

Od poniedziałku zaczynam nowa prace już mam podpisaną umowę i dowiedziałam się, że z wejścia jestem rzucona na głęboką wodę i zostaje od razu sama. Mam nadzieję, że jakoś to wszystko ogarnę w sumie nie mam wyjścia ale stresa mam ogromnego. U nas póki co bez zmian. Mamy wstrzemiezliwosc ehh. W połowie października mąż ma zabieg później z tego co wiem 4tyg potrwa powrót do formy i liczę na to, że skończą się nasze problemy i będzie tylko z górki. Buziaki :)

Strach będzie ,niestety , myślę że mogło się przesunąć ,nawet może przyjść po 6 tyg ,ja tak miałam po obu poronieniach

reklama
@Dzoana88 i @Takaja123 lepiej nie dziękować. W poniedziałek dam wam znać dzisiaj szybko czas mi zleci i w niedzielę. Mam nadzieję że w poniedziałek przed 10 rano już się dowiem co i jak.
@Takaja123 mam nadzieję że u Ciebie też już coś ruszy w listopadzie. Tobie też życzę tego samego. Ale ja wiem że jak nie będzie bety będę bardzo rozczarowana.

Do góry