reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Przed chwilą wykonałam drugi test i kreska się utrzymuje . Czekam cierpliwie do poniedziałku.
Ale się obawiam że będzie rozczarowanie. No i dopiero musiała by być bardzo wczesna bo zastrzyk dostałam 30 sierpnia A dzisiaj jest dopiero 14 września. Czulosc testy to 10 mln chyba tak to się pisze

Noooo, ja też myślę że to niekoniecznie zastrzyk :D

Mialas duzo ruchu ? Mialam podobnie na ooczatku ciąży. Dużo ruchu i wysiłku ale wszystkie ie tam rozciąga więc może być to normalne. Ale najlepiej skonsultować to z lekarzem a teraz wypoczywaj.

Miałam okropny tydzień, codziennie 6-7 wychodziłam z domu, od 10 albo 11 8 h w pracy, po pracy wiecznie coś, siadałam na tyłku koło 20-21...
Wczoraj dał mi brzuch popalić, pospałam trochę dzisiaj, jest całkiem znośnie :)
Mam nadzieję że to się wszystko akurat rozciąga i naciąga :) Ale wczoraj się zestresowałam niesamowicie. Człowiek przemęczony, to i głowa już odmawia posłuszeństwa.

Zamierzam dzisiaj po pracy, po szkole, wrócić i leżeć odłogiem :D

@nnat. Jak dziś się czujesz ?? Przeszło troche z brzuchem ?
Dziewczyny ja dziś zaczynam 20tc az sama w to nie wierze [emoji4]
Przeszło, dziekuję że pytasz ♥ odpoczęłam, pospałam w spokoju, w końcu nie musiałam się zrywać o 6... :) Puściły mnie nerwy z pracą związane... :)

Aaaa, cudownie Kochana ♥ jak się czujesz? ;* uczulenie przeszło? :*

@nnat. @roki_1991 mam taką nadzieję że ładna będzie beta ale nie mogę się bardzo nastawiac. Chociaż dzisiaj już wzięłam prenatal uno i acard bo to miałam w zleceniach jakby pojawi się dwie kreski. Heparyne też mam ale czekam grzecznie na wynik i wtedy z nim pojadę do lekarza.

@nnat. @roki_1991 mam taką nadzieję że ładna będzie beta ale nie mogę się bardzo nastawiac. Chociaż dzisiaj już wzięłam prenatal uno i acard bo to miałam w zleceniach jakby pojawi się dwie kreski. Heparyne też mam ale czekam grzecznie na wynik i wtedy z nim pojadę do lekarza.
Dobrze robisz ;*
Spokojnie, powolutku i w pon będziemy wszystko wiedzieć ;* Ale szalenie mocno trzymam kciuki ♥

Cześć dziewczyny U mnie dziś 9 dni spóźnienia ale jestem po ciazy biochemicznej i na pewno jest cykl przesunięty bo dni płodne prawdopodobnie miałam około 22-26 dc wg obserwacji także dalej czekam. Powiem wam że strasznie się boję zrobić test czy pójść na bete :( ten strach już chyba będzie ze mną zawsze :(

@gigi_ trzymam mocno kciuki za ładna bete [emoji4][emoji4]
@nnat. Odstawienie cyclo3 fort nic nie dało ( dwa dni nie miałam pokrzywki, myślę sobie bingo!, aż tu nagle spowrotem i tak pojawia się raz max dwa razy dziennie) wyczytałam i też @Takaja123 mi się trochę wywiedziala i wychodzi na to ze jest to pokrzywka ciążowa, minie po porodzie [emoji6] takze narazie mam w pakiecie z nogami pokrzywke [emoji23] wszystkie plagi na mnie lecą [emoji23] żartuje hehe, ważne że dzidzia ma się dobrze !

Cześć dziewczyny U mnie dziś 9 dni spóźnienia ale jestem po ciazy biochemicznej i na pewno jest cykl przesunięty bo dni płodne prawdopodobnie miałam około 22-26 dc wg obserwacji także dalej czekam. Powiem wam że strasznie się boję zrobić test czy pójść na bete :( ten strach już chyba będzie ze mną zawsze :(
Sprawdź, będzie Ci lżej. A strach zawsze będzie, niestety. :(
@gigi_ trzymam mocno kciuki za ładna bete [emoji4][emoji4]
@nnat. Odstawienie cyclo3 fort nic nie dało ( dwa dni nie miałam pokrzywki, myślę sobie bingo!, aż tu nagle spowrotem i tak pojawia się raz max dwa razy dziennie) wyczytałam i też @Takaja123 mi się trochę wywiedziala i wychodzi na to ze jest to pokrzywka ciążowa, minie po porodzie [emoji6] takze narazie mam w pakiecie z nogami pokrzywke [emoji23] wszystkie plagi na mnie lecą [emoji23] żartuje hehe, ważne że dzidzia ma się dobrze !
O widzisz, a ja tez myślałam że to może było TO. :D
Oj, przecierpisz chwilke jeszcze ale najważniejsze że maleństwo rośnie zdrowe ♥ Czego się dla tych maluszków nie zrobi.... ;)

@Dzoana88 jak to ładnie ujęłas "wywiedziala" :D może niedługo minie i nie potrwa, aż do porodu :) grunt, że wszystko dobrze i serduszko pięknie bije, najpiękniejszy dźwięk ❤️

@Charlotte21 cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Oby już było tylko lepiej. Trzymam kciuki ❤️

@nnat. Masz luteine lub duphaston? Warto brać. Jeśli nie to pójdź do lekarza z wynikami :)

@gigi_ kochana oby beta pięknie rosła i była z tego upragniona ciąża. Życzę Ci tego z całego serca i zaciskam kciuki❤️

Od poniedziałku zaczynam nowa prace już mam podpisaną umowę i dowiedziałam się, że z wejścia jestem rzucona na głęboką wodę i zostaje od razu sama. Mam nadzieję, że jakoś to wszystko ogarnę w sumie nie mam wyjścia ale stresa mam ogromnego. U nas póki co bez zmian. Mamy wstrzemiezliwosc ehh. W połowie października mąż ma zabieg później z tego co wiem 4tyg potrwa powrót do formy i liczę na to, że skończą się nasze problemy i będzie tylko z górki. Buziaki :)

Strach będzie ,niestety , myślę że mogło się przesunąć ,nawet może przyjść po 6 tyg ,ja tak miałam po obu poronieniach

reklama
@Dzoana88 i @Takaja123 lepiej nie dziękować. W poniedziałek dam wam znać dzisiaj szybko czas mi zleci i w niedzielę. Mam nadzieję że w poniedziałek przed 10 rano już się dowiem co i jak.
@Takaja123 mam nadzieję że u Ciebie też już coś ruszy w listopadzie. Tobie też życzę tego samego. Ale ja wiem że jak nie będzie bety będę bardzo rozczarowana.

Do góry