reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Oby, ale wolę skonsultować sprawę dla świętego spokoju. :*I na jakim etapie ciąży byłas?? Miałaś jakieś objawy niepokojące? Coś kojarzę mówiłaś o bólach brzucha?? U mnie z ponad 38 na 21 spadł a mówił że to tak nie za dobrze jak koło 20 jest i miałam się nie martwić bo wysoki wcześniej miałam.
też bym tak zrobiła :*

reklama
Ile może trwać krwawienie po poronieniu? To już tydzień minął a ja dalej plamienz jakimiś resztkami. Chciałabym wiedzieć co tam się dzieje z organizmem.

U mnie 9 tc. Martwię się trochę, jeszcze rozbolalo mnie podbrzusze i okolice spojenia łonowego. Nie wiem czy to przemęczenie, czy to od tego. A miałam strasznie aktywny tydzień, plus stres w pracy, bo dzisiaj powiedziałam o ciąży... Och..... Muszę przetrzymac do poniedziałku i wierzyć że wszystko ok :)

A jak myślicie, czy to może być podstawa do przyjmowania duphastonu albo luteiny?

U mnie 9 tc. Martwię się trochę, jeszcze rozbolalo mnie podbrzusze i okolice spojenia łonowego. Nie wiem czy to przemęczenie, czy to od tego. A miałam strasznie aktywny tydzień, plus stres w pracy, bo dzisiaj powiedziałam o ciąży... Och..... Muszę przetrzymac do poniedziałku i wierzyć że wszystko ok :)

A jak myślicie, czy to może być podstawa do przyjmowania duphastonu albo luteiny?
Jeśli to są silne bóle podbrzusza lub plamienia to napewno lekarz przepiszę.

@Oczekujaca123 właśnie trochę się zdziwiłam dzisiaj jak mąż wykupił mi w aptece zastrzyki że było nabite na paragon pomniejszona cena. I jestem w szoku. Bo ma wizycie dr Janosz mnie uprzedzala że dwa zastrzyki kosztuja 30 zł. Napiszę do niej koniecznie z tym ;) bo już @Lu_cy dała mi namiary na ginekologa co wypisuje.
Sama nie wiem co o tym myśleć.

A nie bierzesz niczego obecnie ? ;) jamniki i brzuch ogólnie bolą bo się wszystko rozciąga. ;) ale duphaston i luteina pomagają też psychicznie ;) może lepiej by było wziąć. ? Chociaż jak nie ma wskazań to też nie ma co lykac. Musisz chyba i tak przeczekać weekend. Odpocznij trochę. ! Mnie też często boli brzuch. Ale ja mam problemy z trawieniem w każdej ciąży więc często od jelit to idzie. Może u ciebie tez.?

Dlatego ja nie badałam progesteronu w tej ciąży, bo i bez tego schodziłam na zawał kilkukrotnie... ehhh jak wracam do tego myślami, czując w tym momencie jak mała przebiera nogami w brzuszku, to chce mi się śmiać i płakać jednocześnie ...
@nnat. Moim zdaniem jest to powód... poproś swojego lekarza po prostu.. mój lekarz wiedział ze jestem po poronieniu i otwarcie mu powiedziałam, ze z luteina będę czuć się bezpieczniej. A na tym tez lekarzowi powinno zależeć ;)

Jeśli to są silne bóle podbrzusza lub plamienia to napewno lekarz przepiszę.

Nie mam dzięki Bogu plamien :)

A nie bierzesz niczego obecnie ? ;) jamniki i brzuch ogólnie bolą bo się wszystko rozciąga. ;) ale duphaston i luteina pomagają też psychicznie ;) może lepiej by było wziąć. ? Chociaż jak nie ma wskazań to też nie ma co lykac. Musisz chyba i tak przeczekać weekend. Odpocznij trochę. ! Mnie też często boli brzuch. Ale ja mam problemy z trawieniem w każdej ciąży więc często od jelit to idzie. Może u ciebie tez.?

Nie biorę niczego poza kwasem foliowym i Wit B6. Jutro przedzwonię do kliniki podpytam co i jak i ewentualnie będę w pon działać :)

Dlatego ja nie badałam progesteronu w tej ciąży, bo i bez tego schodziłam na zawał kilkukrotnie... ehhh jak wracam do tego myślami, czując w tym momencie jak mała przebiera nogami w brzuszku, to chce mi się śmiać i płakać jednocześnie ...
@nnat. Moim zdaniem jest to powód... poproś swojego lekarza po prostu.. mój lekarz wiedział ze jestem po poronieniu i otwarcie mu powiedziałam, ze z luteina będę czuć się bezpieczniej. A na tym tez lekarzowi powinno zależeć ;)

Ja kupiłam w pakiecie badań dla kobiet w ciąży do 1 trymestru... Po prostu te same badania które zalecił mi profesor i kilka więcej było w dobrej cenie. I nie spodziewałam się takiego wyniku, ogólnie zapomniałam o tym ze progesteron miał tam też być...
Zazdroszczę Ci już tego momentu... :)

Poproszę chyba ale najpierw skonsultuje z nim, co on o tym myśli, i ewentualnie poproszę żeby coś mi przepisał żebym czuła się pewniej :)

Muszę więcej odpoczywać po prostu, a miałam, jak pisałam wcześniej okropnie intensywny tydzień... Który skończy się za tydzień w piątek. [emoji14]

reklama
To jednak miałaś refundację?
@Oczekujaca123 właśnie trochę się zdziwiłam dzisiaj jak mąż wykupił mi w aptece zastrzyki że było nabite na paragon pomniejszona cena. I jestem w szoku. Bo ma wizycie dr Janosz mnie uprzedzala że dwa zastrzyki kosztuja 30 zł. Napiszę do niej koniecznie z tym ;) bo już @Lu_cy dała mi namiary na ginekologa co wypisuje.
Sama nie wiem co o tym myśleć.

Do góry