reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jeżynka ja brałam jedną tabletkę foliku 0,4 dziennie. Jednak czasami brałam dwie tabletki dziennie - np. w sytuacji, kiedy dzień wcześniej piłam alkohol lub kilka filiżanek kawy (podobno i jedno i drugie "wypłukuje" z organizmu kwas foliowy). Witamin nie brałam. Za to dwa miesiące przed starankami zaczęłam brać wiesiołek w kapsułkach i magnez+B6, a 3 miesiące przed mój M zaczął przyjmować Salfazin. W całym cyklu starankowym (pierwszym i ostatnim;-)) jadłam dużo ryb (przeważnie łososia norweskiego), migdałów i orzechów. Podobno te wszystkie rzeczy pomagają w odpowiednim zagnieżdzeniu się fasolki. Nie wiem, czy mi akurat pomogły, ale spróbować zawsze warto :tak::tak:

A tak w ogóle, to DZIEŃ DOBRY :-):-) Dawno mnie tu nie było :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
witam ja tylko na chwilke bo musze isc sie szykowac na imieniy. beda dwie bliskie kuznki w ciazy ale mam zamiar sie zapatrzec.. ehh teraz tak mowie a zas humor sie popsuje ale postaram sie nie byc naburmuszona. odezwie sie jutro :zawstydzona/y:

Czesc dziewczynki:-)
Mala wlasnie zasnela po dlugiej ''walce'' ze soba jak ja to nazywam...
Ja dwa dni temu dostalam druga miesiaczke po porodzie i leje mi sie jak nie wiem...
Kochane zycze milego wieczorka i reszty weekendu:-)

A ja dzisiaj nie mam spanka, bo nie moi chłopcy obudzili!:dry:
jeden do pracy, drugi po jakieś szpargały na giełdę samochodową jechał :oo2: w ten deszcz na skuterze :szok::eek:!

A ja też biorę teraz kwas foliowy przed lipcowymi starankami. Mój gin powiedział, że powinnam już brać.

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko w tą okropną pogodę :baffled::eek::growl::oo:

witaj zjolu wczesną porą :-)
ja jakoś tak sama z siebie zwlokłam się o tej godzinie, coś nie mogłam spać.
W tym tygodniu zaczynam brać jakiś antybiotyk, mam nadzieję, że szybko mnie podleczy, bo chciałabym zacząć w lipcu staranka...

Aniołki – tak tylko pies jest rozsądniejszy niż królik, chyba :sorry2:

Jankesowa – mam nadzieję, że udało Ci się zapatrzeć, pamiętaj, że Twój mąż jest z Tobą :tak:

Agnieszka – no musi nadrobić swój stracony czas ta @ :-p

Zjola, &Ewcia – to trzymam kciuki za staranka lipcowe :tak:

A u mnie było rano słoneczko, ale już nie ma :-(

Ewciu - jak to miło, że będziemy się starać w tym samym czasie :-), może coś nam z tego wyjdzie :-D. Czy ty też już nie możesz się doczekać?

Lilianko - pozdrawiam serdecznie ;-)

I ja się przywitam w ten piękny dzień. Nie ma to jak tak wspaniała pogoda. Od wczoraj wieczoru nic nie robi tylko leje!! Leje!!! Leje i leje!! Porażka.. i do tego wiatr i zimno brrrrrr kiedy to się skończy.
Miłej niedzielki Wam życzę!

Witam kochane zaczełam robić sobie zastrzyki clexan 0.2 pierwszy siniak zaliczony:) w czwartek ide na wizytę do normalnego gin to zobaczymy czy już coś widać.MAm coraz większą nadziję że bedzie ok, choć to dopiero początki.Pogoda okropna.
Ziola &Ewcia Trzymię kciuki !!!!
Słodziudka ale ci mknie twój suwaczek.
Lilianko zmieniam nazwe:)
Życzę wszystkim miłego dnia.

reklama
Dzień dobry Wszystkim:)
Kaira24 napewno wszystko będzie dobrze.. myśl teraz pozytywnie w końcu nosisz już pod sercem tą Naszą Małą Iskierkę Szczęścia, o którą tak walczymy.. Wszystkiego dobrego i główka do góry:)

Do góry