reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zjola – no ja cały czas trzymam kciuki ;-)
Jankesowa – bardzo się cieszę i jak widzisz wcale się od Ciebie nie odwrócił, nie wiedział tylko jak zacząć by czasem Tobie nie zrobić przykrości :tak:
Czarna76 – może warto było zapytać jako nie Wy tylko On. W sensie czy chciałby, czy się boi, jak on to widzi, jeśli „nie wie” to dlaczego nie wie? A spróbuj metody Kasi napisz do niego maila. Tylko postaraj się aby nie było w nim pretensji, że się chłopak nie może określić.

A mój królik ostatnio się na nas obraził, :-p bo nie wypuszczaliśmy go z klatki na dom, miał do swojej dyspozycji tylko korytarz, bo drzwi zamykaliśmy wszędzie i jak wracaliśmy to siedział obrażony w klatce. Od wczoraj lata po całym mieszkaniu i jest tak szczęśliwy, że nawet przychodzi się pomiziać :-D:-D:-D A spróbuj go olać :-p Cały czas się zastanawiam co on biedny zrobi jak nam wycyklinują podłogi. Ja mu już wtedy na pewno nie pozwolę biegać, bo wbija się pazurami na zakrętach mocno w drewno i zostawia ślady.

reklama
mama sówka no to mnie pocieszylas moze mnie juz tez nie zlapie drugi atak ale fakt w szpitalu po zastrzykach( na dzien dobry 5 , dwa dozylnie i 3 domiesniowe) bylo lepiej.teraz to tylko sie modle zeby juz odpuscila. ale jak widze Twojego Bartusia to wiem ze nic sie moje mu malenstwu przez nia nie stanie, a to najwazniejsze:tak:
slodziutka dobrze ze juz dochodzisz do siebie, oszczedzaj sie i dbaj o wasza dwojke. ja Ci powiem ze sie tyle naogladalam teraz przez te dni co bylam w szpitalu ze zaczynam swirowac w domu i caly czas dopatruje sie czegos u siebie:-( a na kolke w domu moge brac tylko nospe, a w przypadku silnego ataku szpital:eek:

mama sówka no to mnie pocieszylas moze mnie juz tez nie zlapie drugi atak ale fakt w szpitalu po zastrzykach( na dzien dobry 5 , dwa dozylnie i 3 domiesniowe) bylo lepiej.teraz to tylko sie modle zeby juz odpuscila. ale jak widze Twojego Bartusia to wiem ze nic sie moje mu malenstwu przez nia nie stanie, a to najwazniejsze:tak:
LucyF ja miałam zastrzyki zawsze 2 naraz -> jeden dożylnie, a drugi w pupę:-D:-D:-D ja musiałam leżeć w szpitalu na ginekologii, bo byłam w ciąży, więc na urologii by się bali mnie położyć, ale zastrzegli, że muszę mieć jeszcze konsultację urologiczną:tak::tak::tak: po wyjściu ze szpitala po paru dniach załatwiłam sobie urologa i ona powiedziała, że muszę dużo pić i w sumie tyle i dopóki mnie nie będzie nic bolało tzn. że kolka nie wraca i zaleciła jeszcze, by robić USG nerek co jakiś czas:tak::tak::tak: na szczęście mam takiego fajnego ginka, że co 2 miesiące robił mi na wizycie USG nerek i było wszystko w porządku:-):-):-) a na dziecko na szczęście to nie wpłynęło:-):-):-)

mama sowka dzieki za informacje bo w sumie to jestes jedyna znana mi osoba z ta przypadloscia. jestem ci bardzo wdzieczna ze mi o tym napisalas.mnie tez polozyli na patologii, ale nic nie wspominali o urologu a za dwa tyg wizyta u gin to pewnie mi zrobi usg nerek, mam nadzieje ze juz nie bedzie z tym wiecej przygod, ale moj gin(cudowny czlowiek) powiedzial z usmiechem na twarzy "ze mi to minie" i dodal "po porodzie:)" czym mnie juz doszczetnie rozbroil

Hejka, widzę, że trochę nowych ciężarówek na forum - GRATULUJĘ!!!! :-)
Aż miło popatrzeć... :-) też bym tak chciała, mam nadzieję, że kiedyś będzie mi jeszcze dane i tym razem na 9 miesiecy...

Witam i pozdrawiam wszystkie:-) Dziewczyny jakie witaminy brałyście/ bierzecie przed ciążą?? Czy brałyście np większą dawkę kwasu foliowego? Byłam u 2 ginekologów i usłyszałam 2 odpowiedzi różne i już sama nie wiem.

jeżynka zarowno w ciazy jak i teraz od kilku tygodni biore ELEVIT pronatal(tam juz jest odpowiednia dawka kwasu foliowego) i z tego co pamietam Pati.b tez go brala przed ciaza...w ciazy bralam codziennie a teraz w czasie staranek co 2\3 dni jedna tabletke....szczerze mowiac to nawet nie pytalam gina bo uwazam ze "sporadyczne" branie witamin przed ciaza pomoze w uzupelnieniu niedoboru zeby fasolka miala z czego czerpac dobre wit juz od pierwszego dnia swojego plodowego zycia....
lilijanna to ty masz takkie przeboje z krolikiem jak ja z Lalą(psem) bo jak krzykne na nia ze czegos nie wolno albo ma przestac lazic pod nogami-tak lazi zeby sie z nia bawic i ja ciagle miziac-to sie okrutnie obraza i w swoim legowisku obraca sie do mnie tylkiem i moge sobie ja wolac az sie odobrazi :-p cwane te zwierzatka :eek:
lucyF trzymam kciuki za ta nieszczesna kolke...oby juz nie bolalo :tak:
jankesowa ciesze sie ze juz troszke lepiej miedzy toba i M ;-) teraz juz bedzie coraz lepiej :tak:
just jeeeee jeszcze tylko troszke....i bedziesz miec dzidziusia przy sobie...rany...ale ten czas śmignął....jak przygotowania do powitania malenstwa po tej str brzuszka???

Ostatnia edycja:
Jeżynko też uważam, że warto coś łykać już przed - ja biorę folik, ale tez nie codziennie, jak mi się przypomni :-) W ciąży to już oczywiście trzeba regularnie :-)

reklama
No i fajnie, że sobie sytuację wyklarowaliście :-) A zachowanie Twojego jest doskonałym przykładem tego, że to tylko stereotyp, że faceci mówią co myślą, a kobiety robią aluzje lub unikają tematu i idą w niedopowiedzenia, i przez to ciężko się dogadać, o co tak naprawdę chodzi.

Zjola, nie smutaj się, jeszcze wszystko będzie dobrze! już lada moment zaczniecie działać i wierzę, że niebawem będziesz nosić pod sercem kochanego ludzika :-)

Just - to niesamowite, że mówisz o ludziku pod sercem!:shocked2:
Jak byłam teraz w ciąży to na naszego dzidziusia mówiliśmy ludzik! Jak mój M wracał z pracy, to zawsze się mnie pytał, jak tam ludzik?
Ty jakaś czarownica jesteś czy co?! :-):-D:eek:
No to czaruj, czaruj to musi być jakiś znak. Może to nasz ludzik chce nam coś powiedzieć!:sorry2::confused:
Duża buźka

Do góry