reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witaski witaski:-)
Od wczoraj mogę mówic do mojej istotki w brzuszku po imieniu - Moja kochana Madziu albo Oleńko.Dzidzia zdrowiutka i na szczescie wszystko w porządku.Wazy prawie pół kilo i po szczegółowym genetycznym usg lekarz powiedział ze mam zdrową dziewuchę:-).Główka na doł, wody i wszelakie przepływy w tętnicach super wszytsko w normie.Martwi mnie tylko to ze jestem przeziębiona i to okropnie.Rano dzis ledwo zwlekłam sie z łóżka.:-(Inhalacje i kropelki do noska oby pomogły.
Acha wczoraj oswiadczyłam mojemu synkowi ze będzie to jednak siostrzyczka i byłam mocno zaskoczona jego reakcją tak bardzo chciał braciszka ale wiadomo wszystko okaze się jak nasza corcia przyjdzie na swiat.

Pozdrawiam kochane

reklama
Ewulka cieszę się że wszystko z dzidzią jest dobrze i że będzie dziewczynka będziesz mieć śliczną pareczkę
Ja bym też bardzo chciała dziewczynkę może macie jakieś sposoby na dziewczynkę:-D

Witajcie dziewczynki:)
Widzę że same dobre wieści, gratuluję ewulka fajnie masz ja tez bym chciała dziewczynkę dla mojego łobuziaka on raz chce braciszka, raz siostrzyczkę a znowu innym razem to on nikogo nie chce:)

pozdrawiam wszystkie bardzo gorąco :)

Cze Dziewczynki,

Milo mi znow do Was pisac :-) Stesknilam sie za Wami :tak::tak::tak: Witam nowe kolezanki- przykro, ze tu musimy sie poznawac :-(
Ja mialam przeprowadzke i mega problemy z agencja, ktora wynajmowala nam dom! Bylismy przez tydzien bezdomni :wściekła/y: No ale juz wszystko jest OK mam nawet neta :-D po miesiacu sie doczekalam! ;-)

U mnie bez zmian, czyli nadal staranka :no::wściekła/y: Juz normalnie nie wiem o co chodzi :-(Bdania super ja i moj M. ,a bociany o nas nie pamietaja :-( :no: Dzis liczylam nasz cykl staran od 1 poronienia i jest to juz 13 cykl a od drugiego 8!!!! Jeszcze co mnie martwi, ze coraz czesciej nie mam owulacji :baffled::szok: Normalnie nie wiem czym sobie na to zasluzylam... No to sie przywitalam :-D namarudzilam Wam tylko hehe przepraszam.... ;-)

Cfcgirl- GRATULACJE kochana!!! spoznione, ale szczere :-):tak::-)

Jezyk- ale ten Twoj synus rosnie :-) Czym Ty go karmisz?;-)

Maggie- zycze Ci udanego dlugiego urlopu (wiesz o co chodzi hehe) :-);-)

Gabi- duzo zdrowka po tej operacji :tak: ciesze sie ze wszystko sie udalo!!!

Dlaczegotak- nie martw sie na zapas! tylko mknij na sloneczko i lap witaminke D :-D

Ewulka- gratuluje coreczki!!! Dziewczynki sa slodkie :-)

Anthea- witaj! Ja mam podobna sytuacje do twojej! Moj problem to nie trzymanie ciazy i nie zagniezdzanie sie zarodka :wściekła/y::no::angry: Znalazlam ginka we wro, ktory powiedzial mi, ze w takich sytuacjach trzeba od pierwszego dnia ciazy (kiedy wiemy o tym, ze jestesmy) brac duphaston w duzych dawkach i AKARD!!! Ja nawet nie chce liczyc ile razy stracilam moje ciaze. Starczy male opoznienie @ a ja juz panikuje! Testow nie robie, bo one wychodza czasem DOPIERO 7 dni po spodziewanym terminie @ (TAK MOWIA LEKARZE) Najlepsza jest BETA, ale tu w Anglii mi jej nikt nie zrobi :(((( Moja rada- jesli mozesz to idz do dobrego gina i monitoruj sie od pierwszych dni ciazy!!!! Wiem, ze nie powinnismy popadac w paranoje, ale czasem to jedyne wyjscie, zeby sie doczekac swojego maluszka.

Mika- Dawaj tu do Londynu choc jednego bociana!!!! :-) Zlapie go i bede trzymac w klatce hehe (bociana to ja ponad rok na oczy nie widzialam) :szok:

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!!!!!!

Muffy powiedz mi jaka jest opieka medyczna w Anglii czy po poronieniu i teraz dobrze się Tobą zaopiekowali? Możesz tam liczyć na wsparcie od strony lekarzy?

Mika- dzieki serdeczne!!!!!!Kochana jestes :-):-D:-DPoprawilas mi samopoczucie na caly tydzien, albo i rok hehe To bedzie nasz prywatny bociek na uzytek naszego BB! OK? Nazwe go LUCKY!!! Czy wszyscy sie zgadzaja??? ;-)

dilajla- tu opieka jest praktycznie zerowa :angry: Masakra w szpitalach. Dla nich ciaza zaczyna sie od 4 miesiaca!!! Poronienie jest czyms naturalnym :wściekła/y::wściekła/y: Az noz sie otwiera w kieszeni!!!!

reklama
dilajla, ja wychowywałam się w mieście, dopiero od dwóch lat mieszkam na wsi i naprawdę nie żałuje tej decyzji.:-) Nie mam gospodarstwa, ale mam wielu sąsiadów, którzy mają krówki kurki świnie, kaczki.... i wiele różnych innych zwierzątek:tak::-D Najgorsze jest to, ze w mieście cały czas miałam ciepłą wodę w kranie i ciepłe grzejniki, a tutaj niestety muszę napalić w piecu, ale to jest chyba jedyny minus, no może jeszcze wścibscy sąsiedzi, ale nie zwracam na nich uwagi:-)

Muffy, ja się zgadzam i cieszę się, że poprawiłam Ci humorek. Jeszcze poprosimy zafasolkowane dziewczyny, żeby na nas poprychały pokichały i napewno nam też się uda!!!!!:-)

Do góry