Hopeful_11
Fanka BB :)
Dziękuję, malutka rośnie ładnie, mimo początkowych problemów z jedzeniemHej co dobrego słychać ?Jak malutka?
U mnie jest dziwnie bo badałam glukozę w labie rano, tak jak należy i mam 83. Wszystkie cukry poranne z glukometru w normie.
Ginekolog cukrzycy nie stwierdza, a diabetolog ma swoje zdanie. Najprawdopodobniej po nowym roku zrobię krzywą.
A czy pojawiały się u Ciebie ketony w moczu ?
Wygląda na to, że jakiś problem mam.. próbuję jeść o 21 i raz było ok ale przeważnie słabo to wygląda.
Zobaczymy co na to lekarz.
Co do cukrzycy, to ja zawsze w labie mialam niższe wyniki- w krwi żylnej jest niższy poziom glukozy niż we krwi wlosniczkowej. Ty mówisz że z glukometru tez masz pomiary ok. Ja myślę że przestrzeganie diety może Ci tylko wyjść na dobre, a jeśli wcześniej były przekroczenia to zdaje się że coś jest na rzeczy. Ja mimo uciążliwości tej diety czułam się na niej bardzo dobrze i przytyłam tylko 8kg.
Co do ketonów, to ja akurat nigdy nie miałam, ale starałam się zeby moja kolacja była bogata w bialko i tłuszcze. Dość wcześnie tez wstawałam i jadlam śniadanie, wiec chyba to mnie chroniło przed pojawieniem się ketonów. Jak się czujesz?