reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Może z moimi, bo ja miałam 11,4 ale też przed owu, 2 tyg po zabiegu więc ciężko powiedzieć jaki jest realny poziom. Chciałam szybko po poronieniu zrobić, a nie wiedziałam że trzeba przed okresem, lekarz zlecający też nic nie powiedział :/
Tak Anasta z Twoimi bo to ładny poziom z tego co się orientuję.
Czyli co będziesz musiała powtarzać?

reklama
Bardzo dobrze zrobiłaś. Ja nie zbadałam przyczyny i zrobiłam masę badań z których nie zawsze coś wynika, a obwinianie siebie to najgorsze co może być 🥺
Bez mety też się może udać, pewnie wiele zależy od organizmu. No i inozytol jest bardzo pomocny.
Trzymam kciuki za krzywą, daj znać jak poszła :)
Bierzesz Inozytol w ciąży?

ja biorę 2x2g, tzn mam kupiony, brałam już przed testem, ale jakoś ostatnio jestem przytłoczona i zapominam go brać, ale chyba powinnam wrócić.
Co się dzieje kochana?

Trudne pytanie Pszczółko bo skończył mi się jakiś czas temu, nie wiem kiedy dokładnie i trzymam w koszyku do zamówienia. Muszę w końcu kupić. Moja dietetyczka zaleca mi brać inozytol w ciąży. A ginekolog zaleca suple tak jak dietetyczka :O
Kiedyś brałam później przestałam, ale wlasnie gin mi mówiła że ma dobre działanie. Ja suplementowałam Ovarin. Napiszcie proszę jaki brałyście.

jaka dawkę, której firmy?
Miałam zapytać o to samo :)
Brałam fertistim-mimo,że bardzo nie lubię rozpuszczalnego i tego smaku który ma. Ale tak chwaliła dietetyczka-zaleciła to piłam. Ta homocysteina z racji już skumulowanych folianów mi tak spadła, że go odstawiłam :/
Znalazłam super preparat bez folianów, prenacaps ovi ale on ma nac więc nawet nie zdążyłam z nim zacząć przygody bo ciąża.
I doszłam do wniosku,że nie ma dla mnie dobrego preparatu więc posiłkuję się inozytolem aliness 650mg- mała dawka i trzeba dużo łykać zeby zrobić te prawie 2000. Biorę 2 dziennie jak już.

Co się dzieje kochana?

Kiedyś brałam później przestałam, ale wlasnie gin mi mówiła że ma dobre działanie. Ja suplementowałam Ovarin. Napiszcie proszę jaki brałyście.
Kiedyś brałam i lubiłam choć niektórzy czepiają się składu z powodu wypełniaczy chyba. A po 2 tygodniach ovarinu miałam pozytywny test ciążowy :) także ja mile wspominam chociaż to może być przypadek bo nie wiem czy zdążył zadziałać.
Tylko teraz nie potrzebuję czegoś co ma jeszcze foliany, b12 itp.

Miałam zapytać o to samo :)
Brałam fertistim-mimo,że bardzo nie lubię rozpuszczalnego i tego smaku który ma. Ale tak chwaliła dietetyczka-zaleciła to piłam. Ta homocysteina z racji już skumulowanych folianów mi tak spadła, że go odstawiłam :/
Znalazłam super preparat bez folianów, prenacaps ovi ale on ma nac więc nawet nie zdążyłam z nim zacząć przygody bo ciąża.
I doszłam do wniosku,że nie ma dla mnie dobrego preparatu więc posiłkuję się inozytolem aliness 650mg- mała dawka i trzeba dużo łykać zeby zrobić te prawie 2000. Biorę 2 dziennie jak już.
Napisz proszę co ogólnie bierzesz teraz w ciąży. Mnie ilość leków przyprawiało o ból głowy 🤦 Mam wrażenie, że przez ponad miesiąc moje życie było podporządkowane tylko lekom. W ciąży z córeczką też sporo brałam, ale teraz to było dwa razy tyle.

reklama
Kiedyś brałam i lubiłam choć niektórzy czepiają się składu z powodu wypełniaczy chyba. A po 2 tygodniach ovarinu miałam pozytywny test ciążowy :) także ja mile wspominam chociaż to może być przypadek bo nie wiem czy zdążył zadziałać.
Tylko teraz nie potrzebuję czegoś co ma jeszcze foliany, b12 itp.
Ja brałam w tamtym roku jakoś od lutego jak dobrze pamiętam a w maju dwie kreski na teście może coś w tym jest 😁

Do góry