reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Może z moimi, bo ja miałam 11,4 ale też przed owu, 2 tyg po zabiegu więc ciężko powiedzieć jaki jest realny poziom. Chciałam szybko po poronieniu zrobić, a nie wiedziałam że trzeba przed okresem, lekarz zlecający też nic nie powiedział :/
Tak Anasta z Twoimi bo to ładny poziom z tego co się orientuję.
Czyli co będziesz musiała powtarzać?

reklama
Bardzo dobrze zrobiłaś. Ja nie zbadałam przyczyny i zrobiłam masę badań z których nie zawsze coś wynika, a obwinianie siebie to najgorsze co może być 🥺
Bez mety też się może udać, pewnie wiele zależy od organizmu. No i inozytol jest bardzo pomocny.
Trzymam kciuki za krzywą, daj znać jak poszła :)
Bierzesz Inozytol w ciąży?

ja biorę 2x2g, tzn mam kupiony, brałam już przed testem, ale jakoś ostatnio jestem przytłoczona i zapominam go brać, ale chyba powinnam wrócić.
Co się dzieje kochana?

Trudne pytanie Pszczółko bo skończył mi się jakiś czas temu, nie wiem kiedy dokładnie i trzymam w koszyku do zamówienia. Muszę w końcu kupić. Moja dietetyczka zaleca mi brać inozytol w ciąży. A ginekolog zaleca suple tak jak dietetyczka :O
Kiedyś brałam później przestałam, ale wlasnie gin mi mówiła że ma dobre działanie. Ja suplementowałam Ovarin. Napiszcie proszę jaki brałyście.

jaka dawkę, której firmy?
Miałam zapytać o to samo :)
Brałam fertistim-mimo,że bardzo nie lubię rozpuszczalnego i tego smaku który ma. Ale tak chwaliła dietetyczka-zaleciła to piłam. Ta homocysteina z racji już skumulowanych folianów mi tak spadła, że go odstawiłam :/
Znalazłam super preparat bez folianów, prenacaps ovi ale on ma nac więc nawet nie zdążyłam z nim zacząć przygody bo ciąża.
I doszłam do wniosku,że nie ma dla mnie dobrego preparatu więc posiłkuję się inozytolem aliness 650mg- mała dawka i trzeba dużo łykać zeby zrobić te prawie 2000. Biorę 2 dziennie jak już.

Co się dzieje kochana?

Kiedyś brałam później przestałam, ale wlasnie gin mi mówiła że ma dobre działanie. Ja suplementowałam Ovarin. Napiszcie proszę jaki brałyście.
Kiedyś brałam i lubiłam choć niektórzy czepiają się składu z powodu wypełniaczy chyba. A po 2 tygodniach ovarinu miałam pozytywny test ciążowy :) także ja mile wspominam chociaż to może być przypadek bo nie wiem czy zdążył zadziałać.
Tylko teraz nie potrzebuję czegoś co ma jeszcze foliany, b12 itp.

Miałam zapytać o to samo :)
Brałam fertistim-mimo,że bardzo nie lubię rozpuszczalnego i tego smaku który ma. Ale tak chwaliła dietetyczka-zaleciła to piłam. Ta homocysteina z racji już skumulowanych folianów mi tak spadła, że go odstawiłam :/
Znalazłam super preparat bez folianów, prenacaps ovi ale on ma nac więc nawet nie zdążyłam z nim zacząć przygody bo ciąża.
I doszłam do wniosku,że nie ma dla mnie dobrego preparatu więc posiłkuję się inozytolem aliness 650mg- mała dawka i trzeba dużo łykać zeby zrobić te prawie 2000. Biorę 2 dziennie jak już.
Napisz proszę co ogólnie bierzesz teraz w ciąży. Mnie ilość leków przyprawiało o ból głowy 🤦 Mam wrażenie, że przez ponad miesiąc moje życie było podporządkowane tylko lekom. W ciąży z córeczką też sporo brałam, ale teraz to było dwa razy tyle.

reklama
Kiedyś brałam i lubiłam choć niektórzy czepiają się składu z powodu wypełniaczy chyba. A po 2 tygodniach ovarinu miałam pozytywny test ciążowy :) także ja mile wspominam chociaż to może być przypadek bo nie wiem czy zdążył zadziałać.
Tylko teraz nie potrzebuję czegoś co ma jeszcze foliany, b12 itp.
Ja brałam w tamtym roku jakoś od lutego jak dobrze pamiętam a w maju dwie kreski na teście może coś w tym jest 😁

Do góry