ka.an92
Fanka BB :)
No właśnie zapytałam tez koleżanki która już kupę lat u endo i mówi ze w ciąży tak o 20% miała zwiększone pomimo braków wzrostów.To zależy. Ja wg jednej endokrynolog powinna być na dawca podstawowej plus 20 procent w tygodniu (czyli dwa razy bierzesz pod dwie tabletki). I tak robiłam w ciąży poronionej. Ale lekarka do której trafiłam dała mi od razu wyższą dawkę (100 z 75) i kazała na niej być skoro się staramy. W czwartek robię TSH (przed ciążą miałam 0.5), w kolejną środę wizyta
Ja mam właśnie identycznie, w poprzedniej poronionej tez rosło ale dowiedziałam się w 7tyg przy badaniach i miałam w sumie podobny poziom do tego teraz z 4tyg poprosiłam koleżankę, która pracuje w przychodni gin, zeby któremuś z ginow/endo pokazała mój wynik i dała info zwrotne żebym po prostu dodała 0,5 tabletki co drugi dzień i przetrzymała ten tydzień do swojej lekarki. A mi stres już rośnie coraz bardziej, bo myślałam ze pod opieka endo jak zajdę, szybko pójdę po lek jak mówiła i tyle a tu akurat trafiłam na urlop ale no trudno, poczekwm i w przyszłym tyg do gina i endo.Mi w ciazy rośnie tsh, wiec dawka jest odpowiednio modyfikowana (już z pierwsza beta mialam wzrost tsh wiec od razu była zmiana dawki).
Ostatnia edycja: