reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A żyłam nadzieją z tym clexane 🙈
No te z neoparinu potrafią się w ogóle nie wbić przy pierwszym podejściu 🤬
I chyba z racji siniaków byłabym za tym żeby to przelać :/
Ja byłam 2 tyg temu na szczepieniu przeciwko covid I wzięłam po nim clexane, bo miałam w domu, a bałam się zakrzepowych powiklan, bo coś ostatnio u mnie problemy z krążeniem. Mam takiego sińca na brzuchu że masakra.... W ciąży było jakoś łatwiej :p

Ja dopiero zaczęłam brać zastrzyki Neoparin od poniedziałku i już mnie to przeraża 🙈 Mam siniaki i brzuch mnie boli tak jakby ta igła tam cały czas była 🙈🙈🙈 Macie jakieś sposoby jak robić te zastrzyki i w którym miejscu najmniej boli? 🙄
Ja robiłam na przemian - raz z prawej raz z lewej strony, trochę poniżej linii pępka i tak z 5cm od niego. Tylko że to na początku tak mogłam wybierać, a potem szukałam igła miejsca gdzie potencjalnie mogłoby być bez bólu :p

reklama
Ja też mam neoparin 0,4. I nie cierpię tych igieł 🤬
Czy któraś słyszała o heparynie w insulinówkach ( o przelewaniu?).
Mam też clexane ale jeszcze nie spróbowałam.
Beta wzrosła ❤️ ale póki co żyję „ w nieświadomości”.
za moich czasów 😜 brzmi to śmiesznie, clexane miało fajne ostre igły. Można przelać do insulinowej, a można zmienić igłę, jeśli jest taka mozliwosc

Hej, hej.
No więc tak, we wtorek byłam u gina, serducho biło pięknie, kazał odstawić duphaston, i cieszyć się ciąża, nie mam żadnych informacji skąd mogły być plamienia, ale obudziłam się dziś i jestem taka przerażona trochę bo mdłości nie mam żadnych i piersi totalnie przestały mnie boleć... Kolejna rozterka do przeżycia...

Dziewczyny jestem przerażona tym co piszecie o zastrzykach 😱 miałam jutro testować ale chyba ze strachu nie zatestuje 🤣
A tak serio to chciałam żeby ciocia która jest emerytowana pielęgniarka pokazała mojemu jak robić zastrzyki i on by mi robił ale jak czytam was to wiem że jednak będę codziennie do nie latać żeby mi robiłam. Może tak jak na oddziale będzie robić mi w ramię. Bo w ramię nic nie bolało a w brzuch jednak mnie bolało jak po CC mi robily w szpitalu. Teraz jeszcze w ogóle jak mam takie blizny na brzuchu to chyba też będzie bardziej bolesne.

Hej, hej.
No więc tak, we wtorek byłam u gina, serducho biło pięknie, kazał odstawić duphaston, i cieszyć się ciąża, nie mam żadnych informacji skąd mogły być plamienia, ale obudziłam się dziś i jestem taka przerażona trochę bo mdłości nie mam żadnych i piersi totalnie przestały mnie boleć... Kolejna rozterka do przeżycia...
Pięknie bije czyli jest wszystko ok. Co da ci ten stres? Nic. Pamiętaj że na niektóre rzeczy nie mamy wpływu. A co do objawow to powtórzę po raz kolejny: ja w każdej z ciąż czy to tej donoszonej czy poronionej miałam bardzo lekkie objawy i też pojawialy się i znikały. Na mdłości dużo rzeczy ma wpływ. Ja wystarczy że w nocy wstałam się wysikać i przy okazji coś podgryzałm w kuchni i już rano mdłości nie miałam.
Dziś miałam dostać okres, nie czuje się okresowo ale jak zacznę myśleć o tym okresie, doszukiwać się objawów to już sobie wkręcam ból brzucha (który jest tylko w mojej głowie) albo mdłości (które też pojawiają się tylko jak sobie o nich pomyśle).
Także gratuluje i głowa do góry😊 włącz tv, idź na spacer, spedz czas z rodziną...

Hej, hej.
Ale u Ciebie to też już 8 tydzień? To objawy mogą słabnąć. Mnie mdłości i nadwrażliwość zapachowa bardzo trzyma ( mąż wspoerajaco stwierdził, że tak mocno to miałam w ciąży zatrzymanej), ale myślę że to też jest związane z moim ogólnym nienajlepszym stanem zdrowia

Ja obecnie biorę Clexane 0.8 i jestem całkiem zadowolona z tych igieł, zastrzyki robię sama ale powoli daje spróbować mężowi, żeby miał doświadczenie, jeśli stanie się niezbędny 😅 Faktycznie u mnie kluczem jest zastrzyk dość nisko, po boku brzucha, ściśnięcie małego faldu skory/tłuszczu dość mocno, nie robię żadnych wkłuć na środku brzucha, gdziekolwiek w granicy 7cm od pępka w każdą stronę. Pomaga mi tez pozycja półleżąca, z lekkim zgięciem w kierunku strony brzucha, w która wbijam (łatwiej mi złapać fałd).

Nadrabiam wątek i po cichu trzymam kciuki za te „żyjące w nieświadomości” 🤭😊

Gdzieś wyczytałam, że jak się przyjmuje heparynę to nie można mieć znieczulenia przy porodzie?
Prawda to?
Chyba to nie prawda. Ja muszę mieć cesarkę, a raczej bez znieczulenia się jej nie da zrobić. I heparynę też będę brała w ciąży. Chyba że mi ją na okres przed cc odstawia.
Ja obecnie biorę Clexane 0.8 i jestem całkiem zadowolona z tych igieł, zastrzyki robię sama ale powoli daje spróbować mężowi, żeby miał doświadczenie, jeśli stanie się niezbędny 😅 Faktycznie u mnie kluczem jest zastrzyk dość nisko, po boku brzucha, ściśnięcie małego faldu skory/tłuszczu dość mocno, nie robię żadnych wkłuć na środku brzucha, gdziekolwiek w granicy 7cm od pępka w każdą stronę. Pomaga mi tez pozycja półleżąca, z lekkim zgięciem w kierunku strony brzucha, w która wbijam (łatwiej mi złapać fałd).

Nadrabiam wątek i po cichu trzymam kciuki za te „żyjące w nieświadomości” 🤭😊
Jak się macie kochana? Który to już tydzień ? Jak się czujesz?

reklama
Ale to nie dotyczy heparyny drobnocząsteczkowej;)

Standardowo wiem, że gdzieś dzwoni ale nie w którym kościele :p

Chyba to nie prawda. Ja muszę mieć cesarkę, a raczej bez znieczulenia się jej nie da zrobić. I heparynę też będę brała w ciąży. Chyba że mi ją na okres przed cc odstawia.

Jak się macie kochana? Który to już tydzień ? Jak się czujesz?

Znieczulenie do cc, a znieczulenie do porodu naturalnego to dwie inne sprawy. Miałam oba :p

Ale jestem uspokojona, ja sobie na tę chwilę porodu sn bez znieczulenia nie wyobrażam, cesarki też nie. A jednak chciałam zrobić mutacje i skoro większość ludzi je ma, to obstawiam że mi też wyjdą :(

Do góry