reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie mogę się doczekać!!!!
Dziękuję 💙 dam znać jak będę po ;)
No tego nie chciałam mówić 😂🤪 u mnie dziewczynka z terminem na 08.01. jak nie wylezie to 07.01 wywoływanie. A na ostatnim prenatalnych wychodziła dwa tyg większa, ale ma długie nogi 🤦🥴🤣
To też już tuż tuż. Mój synek też od początku większy o jakieś 2-3 tygodnie :)
To szykuje Ci się długonoga piękność 😍

reklama
Co do wyginania stupek koleżanka miała tak samo jak urodziła Oliwie . Rechabilitacja głównie prywatnie bo NFZ porażka , ćwiczenia w domu i teraz Oliwia ma 17m jest wszystko w porządku, tylko że późno zaczęła chodzić dopiero jak miała 15m i teraz biega jak mały motorek że się nie da nad nią nadążyć.
Będzie dobrze i gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Dziękuję wszystkim za gratulacje! [emoji175]

Haha nie dałam znać od razu bo to 6doba życia i nie wiem jak się nazywam [emoji28] Miałam pisać wczesniej ale te luki pomiędzy rundami (przewijanie, karmienie, laktator) za szybko mijają[emoji846]
Obie czujemy się dobrze. Matylda przyszła na świat z wagą 3080, 53cm. Niestety wygina stópki do wewnątrz. Tak się układały w brzuchu bo nie było za dużo miejsca. Będziemy rehabilitować i oby udało się wszystko skorygować.
Ja jestem obolała po cc, sponizowalam się po 5h. W pt był zabieg a w niedziele już nas wypisali do domu [emoji846]
Teraz walczę o kp, muszę dokarmiać mm bo jeszcze pokarmu jest za mało.
Jestem wykończona ale szczęśliwa, jest z nami kilka dni a nie wyobrażamy sobie życia bez niej[emoji175]

Wczoraj czyli 38 TC 3700. Cukrzycy nie mam, wszystko niby ok,.gin mówi że taka jego uroda. My jesteśmy wysocy. Ale troszkę ta waga mnie niepokoi.
Przestan, czemu niepokoi ? Bardzo fajna waga. Może mały jest długi? W moim otoczeniu (na fejsa jak wrzucają zdjęcia po porodzie ) to średnia waga od 3800 w górę.
A mi się USG pomyliło o ponad 0,5 kg
No tego nie chciałam mówić 😂🤪 u mnie dziewczynka z terminem na 08.01. jak nie wylezie to 07.01 wywoływanie. A na ostatnim prenatalnych wychodziła dwa tyg większa, ale ma długie nogi 🤦🥴🤣
Ale fajnie, to też już niedługo. Chyba że wyskoczy prędzej 🤭 o proszę będzie miała nogi do nieba

@marsi89 bo ja już w swojej paranoicznej główce ubzburalam sobie że pewnie źle jadłam że jest taki duży albo że coś źle robiłam ;) diety nie trzymałam.
Ale pewnie taka jego uroda tylko ciężko może być urodzić ale jakoś dam radę 💙

Cześć Kochane!
U mnie duża aktualizacja 🙂
Dokładnie tydzień temu osoba z forum zareagowała na mój post z lutego, w którym pisałam o poronieniu. Jak to zobaczyłam to aż mi się łezka w oku zakręciła na to jak bardzo los okazał się dla mnie łaskawy.
Dzień później czyli w piątek 10.12 przez cc urodziła się mała Rambo💗 moja mała waleczna kruszynka💗
Tak sobie teraz myślę, że to poronienie musiało się stać, żeby mój organizm mógł przetestować łączenie komórek, tak aby powstał super wytrzymały nowy organizm 🙂. Nawet covid nie mógł nic zepsuć bo Rambo miała super moce ochronne😀
W lutym byłam zrozpaczona i panicznie bałam się, że nigdy nie zostanę mamą, tak bardzo wszystko się zmieniło 🙂🌈
Naprawde niezwykła wiadomosc!! Gratulacje!!! 😘🤗💪Mama Rambo to i mała Rambo silna przyszła na swiat :)

@Magda_krk, ja również szczerze gratuluje 😊 Takie historie napawają optymizmem! 😊

Dziewczyny, powiedzcie, czy odstawialyscie witaminy i kwas foliowy przed badaniem ich poziomu? A jeżeli tak to na ile wcześniej, żeby wyników nie zafałszować? Chciałam zrobić badania w przyszłym tygodniu i zaczęłam się zastanawiac nad tym odstawieniem 🤯

@marsi89 bo ja już w swojej paranoicznej główce ubzburalam sobie że pewnie źle jadłam że jest taki duży albo że coś źle robiłam ;) diety nie trzymałam.
No tak jak też sobie dużo rzeczy bzduram 🤣
Jedzenie tu nie ma nic do rzeczy, ja jadłam w ciąży jak głupia a mała była malutka, zawsze 2 tyg. Mniejsza wychodziła.
A będziesz rodzić naturalnie tak?

Mój syn 4900...CC. nie miałam cukrzycy, nie pilnowałam diety, ale strasznie puchłam. W 40 tyg plus parę dni łożysko super, przepływy super. Nie wiadomo dlaczego. Ale moja bratowa urodziła duże dzieci, moja mama tez jak na tamte czasy.

Dziewczyny, dostałam okres i ...sorry za bezpośredniość zalewa mnie :( ten ostatni miesiąc jakiś do kitu. Połowa to walka o jakie takie samopoczucie :(

reklama
A ja się tak zastanawiam czy i ja kiedyś już nie miałam jakiś problemów, bo moje dzieci za to małe się rodziły.
I obecnie to chyba tej hipotrofii bym się bardziej obawiała niż tego, że dziecko jest duże. Bo już bym w głowie miała złe przepływy.
Już mi do głowy przychodziło, że większe dziecko nie zmieściłoby się, dlatego przy określonej wadze już się rodziły ;-)

Do góry