reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie mogę się doczekać!!!!
Dziękuję 💙 dam znać jak będę po ;)
No tego nie chciałam mówić 😂🤪 u mnie dziewczynka z terminem na 08.01. jak nie wylezie to 07.01 wywoływanie. A na ostatnim prenatalnych wychodziła dwa tyg większa, ale ma długie nogi 🤦🥴🤣
To też już tuż tuż. Mój synek też od początku większy o jakieś 2-3 tygodnie :)
To szykuje Ci się długonoga piękność 😍

reklama
Co do wyginania stupek koleżanka miała tak samo jak urodziła Oliwie . Rechabilitacja głównie prywatnie bo NFZ porażka , ćwiczenia w domu i teraz Oliwia ma 17m jest wszystko w porządku, tylko że późno zaczęła chodzić dopiero jak miała 15m i teraz biega jak mały motorek że się nie da nad nią nadążyć.
Będzie dobrze i gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Dziękuję wszystkim za gratulacje! [emoji175]

Haha nie dałam znać od razu bo to 6doba życia i nie wiem jak się nazywam [emoji28] Miałam pisać wczesniej ale te luki pomiędzy rundami (przewijanie, karmienie, laktator) za szybko mijają[emoji846]
Obie czujemy się dobrze. Matylda przyszła na świat z wagą 3080, 53cm. Niestety wygina stópki do wewnątrz. Tak się układały w brzuchu bo nie było za dużo miejsca. Będziemy rehabilitować i oby udało się wszystko skorygować.
Ja jestem obolała po cc, sponizowalam się po 5h. W pt był zabieg a w niedziele już nas wypisali do domu [emoji846]
Teraz walczę o kp, muszę dokarmiać mm bo jeszcze pokarmu jest za mało.
Jestem wykończona ale szczęśliwa, jest z nami kilka dni a nie wyobrażamy sobie życia bez niej[emoji175]

Wczoraj czyli 38 TC 3700. Cukrzycy nie mam, wszystko niby ok,.gin mówi że taka jego uroda. My jesteśmy wysocy. Ale troszkę ta waga mnie niepokoi.
Przestan, czemu niepokoi ? Bardzo fajna waga. Może mały jest długi? W moim otoczeniu (na fejsa jak wrzucają zdjęcia po porodzie ) to średnia waga od 3800 w górę.
A mi się USG pomyliło o ponad 0,5 kg
No tego nie chciałam mówić 😂🤪 u mnie dziewczynka z terminem na 08.01. jak nie wylezie to 07.01 wywoływanie. A na ostatnim prenatalnych wychodziła dwa tyg większa, ale ma długie nogi 🤦🥴🤣
Ale fajnie, to też już niedługo. Chyba że wyskoczy prędzej 🤭 o proszę będzie miała nogi do nieba

@marsi89 bo ja już w swojej paranoicznej główce ubzburalam sobie że pewnie źle jadłam że jest taki duży albo że coś źle robiłam ;) diety nie trzymałam.
Ale pewnie taka jego uroda tylko ciężko może być urodzić ale jakoś dam radę 💙

Cześć Kochane!
U mnie duża aktualizacja 🙂
Dokładnie tydzień temu osoba z forum zareagowała na mój post z lutego, w którym pisałam o poronieniu. Jak to zobaczyłam to aż mi się łezka w oku zakręciła na to jak bardzo los okazał się dla mnie łaskawy.
Dzień później czyli w piątek 10.12 przez cc urodziła się mała Rambo💗 moja mała waleczna kruszynka💗
Tak sobie teraz myślę, że to poronienie musiało się stać, żeby mój organizm mógł przetestować łączenie komórek, tak aby powstał super wytrzymały nowy organizm 🙂. Nawet covid nie mógł nic zepsuć bo Rambo miała super moce ochronne😀
W lutym byłam zrozpaczona i panicznie bałam się, że nigdy nie zostanę mamą, tak bardzo wszystko się zmieniło 🙂🌈
Naprawde niezwykła wiadomosc!! Gratulacje!!! 😘🤗💪Mama Rambo to i mała Rambo silna przyszła na swiat :)

@Magda_krk, ja również szczerze gratuluje 😊 Takie historie napawają optymizmem! 😊

Dziewczyny, powiedzcie, czy odstawialyscie witaminy i kwas foliowy przed badaniem ich poziomu? A jeżeli tak to na ile wcześniej, żeby wyników nie zafałszować? Chciałam zrobić badania w przyszłym tygodniu i zaczęłam się zastanawiac nad tym odstawieniem 🤯

@marsi89 bo ja już w swojej paranoicznej główce ubzburalam sobie że pewnie źle jadłam że jest taki duży albo że coś źle robiłam ;) diety nie trzymałam.
No tak jak też sobie dużo rzeczy bzduram 🤣
Jedzenie tu nie ma nic do rzeczy, ja jadłam w ciąży jak głupia a mała była malutka, zawsze 2 tyg. Mniejsza wychodziła.
A będziesz rodzić naturalnie tak?

Mój syn 4900...CC. nie miałam cukrzycy, nie pilnowałam diety, ale strasznie puchłam. W 40 tyg plus parę dni łożysko super, przepływy super. Nie wiadomo dlaczego. Ale moja bratowa urodziła duże dzieci, moja mama tez jak na tamte czasy.

Dziewczyny, dostałam okres i ...sorry za bezpośredniość zalewa mnie :( ten ostatni miesiąc jakiś do kitu. Połowa to walka o jakie takie samopoczucie :(

reklama
A ja się tak zastanawiam czy i ja kiedyś już nie miałam jakiś problemów, bo moje dzieci za to małe się rodziły.
I obecnie to chyba tej hipotrofii bym się bardziej obawiała niż tego, że dziecko jest duże. Bo już bym w głowie miała złe przepływy.
Już mi do głowy przychodziło, że większe dziecko nie zmieściłoby się, dlatego przy określonej wadze już się rodziły ;-)

Do góry