Ironka
Fanka BB :)
A jesteś pewna że to krwawienie to był @ ‽Biorę. A testu myślę że nie ma sensu robić, przecież mialam [emoji205], więc to niemożliwe tak myślę..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jesteś pewna że to krwawienie to był @ ‽Biorę. A testu myślę że nie ma sensu robić, przecież mialam [emoji205], więc to niemożliwe tak myślę..
Ale moja koleżanka ze studiów podobnie miała. Uwaga: w 4 czy nawet 5 miesiącu wyszło że jest w ciąży. Tylko że ona raz miała plamienie raz nie, miała bodajze policystyczne jajniki i czasem przez kilka miesięcy nie miała okresu, czasem plamienie i to ja zmyliło. Testu nie robiła ale dziwiła się czemu brzuch jej tak rośnie. No i wyszło. Pamiętam w jakim wtedy szoku byliśmy wszyscyprzynajmniej będziesz miała ten spokój, nie będziesz się zastanawiać. Moja przyjaciółka była pewna że nie jest w ciąży przez te jakby okresy.
Mi w ciazy sukcesywnie TSH wzrastało, potrzebowałam wyższych dawek, a przed ciaza nie byłam nawet na lekach.Dziewczyny a ja pytanie z innej beczki. Rozkminiam po co w ciąży badanie TSH, ft3 i ft4? Przed ciążą tarczyca-wyniki idealne i w żadnej ciąży nie miałam jej badania zleconego. A teraz tyle badań mi ten lekarz mój dał że chyba pół wypłaty pójdzie ale te tarczycowe mnie zastanawiają po co?
Kurcze zazdro, ze masz zlecane badania U mnie robią absolutne i totalne minimum, tylko to, na co są mocne badania i TSH mi akurat zmierzyli, wiec chyba jest jakiś sensowny powod - u mnie wiecznie ok 2.5, a przed ciążą 1.2 i w trakcie ciazy 1.2-1.3 więc jest szansa, ze problemów nie będzieDziewczyny a ja pytanie z innej beczki. Rozkminiam po co w ciąży badanie TSH, ft3 i ft4? Przed ciążą tarczyca-wyniki idealne i w żadnej ciąży nie miałam jej badania zleconego. A teraz tyle badań mi ten lekarz mój dał że chyba pół wypłaty pójdzie ale te tarczycowe mnie zastanawiają po co?
Nie no pewnie że zbadamTarczyca lubi w ciąży zaszeleć ;-) Ja bym zrobiła na wszelki wypadek
O proszę? I co wtedy się dzieje? Jest to niebezpieczne?Mi w ciazy sukcesywnie TSH wzrastało, potrzebowałam wyższych dawek, a przed ciaza nie byłam nawet na lekach.
A to nie lepiej pójść do drugiego lekarza na NFZ, żeby dał skierowanie na te badania? Szkoda kasyDziewczyny a ja pytanie z innej beczki. Rozkminiam po co w ciąży badanie TSH, ft3 i ft4? Przed ciążą tarczyca-wyniki idealne i w żadnej ciąży nie miałam jej badania zleconego. A teraz tyle badań mi ten lekarz mój dał że chyba pół wypłaty pójdzie ale te tarczycowe mnie zastanawiają po co?
W ciąży w terminie okresu krwawilam lekko 4 dni. W ogóle nie podejrzewałam ciąży! Później beta rosła prawidłowo.Cukier w normie.
No ja w zasadzie mialam 1 dzień krwawienia, więc to nie było plamienie.. poza tym Mega zmęczeniem wieczorem czuje się super.
Może to z tego odstawienia witamin. Zobaczymy.
Trochę szkoda ale czego nie robi się dla dziecka. Przede wszystkim na NFZ do gin trzeba trochę poczekać a ja muszę w następnym tyg. Te badania zrobić. Moja lekarka w przychodni nie chciała mi dać skierowania bo powiedziała że to ginekolog musi. A jedyny 'zaznajomiony' ginekolog na NFZ poprzednim razem jak byłam w ciąży dał mi całkiem inny pakiet badań niż mój gin prywatnie, dał mi po prostu taki okrojony pakiet tylko mocz i morfologia bez toxo, anty hcv itp. bo stwierdził że w ciąży nie trzeba a jak mu powiedziałam na jakie badania konkretnie chce skierowanie to się kapnal że chodzę prywatnie a do niego przyszłam tylko żeby badania dał za darmo i tak mnie zrypal że już tam nie wróciłamA to nie lepiej pójść do drugiego lekarza na NFZ, żeby dał skierowanie na te badania? Szkoda kasy