reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
przynajmniej będziesz miała ten spokój, nie będziesz się zastanawiać. Moja przyjaciółka była pewna że nie jest w ciąży przez te jakby okresy.
Ale moja koleżanka ze studiów podobnie miała. Uwaga: w 4 czy nawet 5 miesiącu wyszło że jest w ciąży. Tylko że ona raz miała plamienie raz nie, miała bodajze policystyczne jajniki i czasem przez kilka miesięcy nie miała okresu, czasem plamienie i to ja zmyliło. Testu nie robiła ale dziwiła się czemu brzuch jej tak rośnie. No i wyszło. Pamiętam w jakim wtedy szoku byliśmy wszyscy

Dziewczyny a ja pytanie z innej beczki. Rozkminiam po co w ciąży badanie TSH, ft3 i ft4? Przed ciążą tarczyca-wyniki idealne i w żadnej ciąży nie miałam jej badania zleconego. A teraz tyle badań mi ten lekarz mój dał że chyba pół wypłaty pójdzie 😁 ale te tarczycowe mnie zastanawiają po co?

Dziewczyny a ja pytanie z innej beczki. Rozkminiam po co w ciąży badanie TSH, ft3 i ft4? Przed ciążą tarczyca-wyniki idealne i w żadnej ciąży nie miałam jej badania zleconego. A teraz tyle badań mi ten lekarz mój dał że chyba pół wypłaty pójdzie 😁 ale te tarczycowe mnie zastanawiają po co?
Mi w ciazy sukcesywnie TSH wzrastało, potrzebowałam wyższych dawek, a przed ciaza nie byłam nawet na lekach.

Kurcze zazdro, ze masz zlecane badania :D U mnie robią absolutne i totalne minimum, tylko to, na co są mocne badania i TSH mi akurat zmierzyli, wiec chyba jest jakiś sensowny powod - u mnie wiecznie ok 2.5, a przed ciążą 1.2 i w trakcie ciazy 1.2-1.3 więc jest szansa, ze problemów nie będzie :)

A to nie lepiej pójść do drugiego lekarza na NFZ, żeby dał skierowanie na te badania? Szkoda kasy :D

Cukier w normie.
No ja w zasadzie mialam 1 dzień krwawienia, więc to nie było plamienie.. poza tym Mega zmęczeniem wieczorem czuje się super.
Może to z tego odstawienia witamin. Zobaczymy.
W ciąży w terminie okresu krwawilam lekko 4 dni. W ogóle nie podejrzewałam ciąży! Później beta rosła prawidłowo.

reklama
A to nie lepiej pójść do drugiego lekarza na NFZ, żeby dał skierowanie na te badania? Szkoda kasy :D
Trochę szkoda ale czego nie robi się dla dziecka. Przede wszystkim na NFZ do gin trzeba trochę poczekać a ja muszę w następnym tyg. Te badania zrobić. Moja lekarka w przychodni nie chciała mi dać skierowania bo powiedziała że to ginekolog musi. A jedyny 'zaznajomiony' ginekolog na NFZ poprzednim razem jak byłam w ciąży dał mi całkiem inny pakiet badań niż mój gin prywatnie, dał mi po prostu taki okrojony pakiet tylko mocz i morfologia bez toxo, anty hcv itp. bo stwierdził że w ciąży nie trzeba😑 a jak mu powiedziałam na jakie badania konkretnie chce skierowanie to się kapnal że chodzę prywatnie a do niego przyszłam tylko żeby badania dał za darmo i tak mnie zrypal że już tam nie wróciłam 🤣
Myślę że już następne badania nie będą tak.kosztowne. bynajmniej tak miałam w pierwszej ciąży. Teraz mam te wszystkie toxo, HIV, hcv, vdrl, przeciwciała...a to samo w sobie jest drogie, plus jeszcze te podstawie morfologię.
Ale damy radę

Do góry