reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Gonzi może Cię nie pocieszę, ale jestem najlepszym dowodem na to że ani prawidlowa beta ani progesteron ciąży prawidłowej nie gwarantują niestety. Za to jest dużo przypadków, w których nawet dziewczynie beta spadła a z ciaza było wszystko ok a już się z nami żegnała... Nie daj się zwariować. Ja miałam progesteron na poziomie 30 w skali do 40, do tego 3x1 duphaston bo miałam plamienia niewiadomego pochodzenia. Beta rosła po 120% a zarodek obumarł w 7tc. I moje badania co 2 dni, które mnie uspakajaly mogę sobie w ... wsadzić. Teraz żadnych badań robić nie będę poza tym co lekarz zleci. Ma być ładny weekend, pojedź gdzieś odpocznij i staraj się nie myśleć bo to w niczym nie pomaga.

@Gonzi może Cię nie pocieszę, ale jestem najlepszym dowodem na to że ani prawidlowa beta ani progesteron ciąży prawidłowej nie gwarantują niestety. Za to jest dużo przypadków, w których nawet dziewczynie beta spadła a z ciaza było wszystko ok a już się z nami żegnała... Nie daj się zwariować. Ja miałam progesteron na poziomie 30 w skali do 40, do tego 3x1 duphaston bo miałam plamienia niewiadomego pochodzenia. Beta rosła po 120% a zarodek obumarł w 7tc. I moje badania co 2 dni, które mnie uspakajaly mogę sobie w ... wsadzić. Teraz żadnych badań robić nie będę poza tym co lekarz zleci. Ma być ładny weekend, pojedź gdzieś odpocznij i staraj się nie myśleć bo to w niczym nie pomaga.
Hej jasne ja to rozumiem. Martwię się. Nie mam doświadczenia z badaniami. W poprzedniej ciąży w ogóle nie badałam na każdym usg mówili że okej a po 12 tc okazało się że serduszko już nie bije i potem wyszła wada.
Ja wiem że te badania niewiele znaczą ale jak już je robię to wiadomo że później głupie analizy w głowie siedzą.

Hej jasne ja to rozumiem. Martwię się. Nie mam doświadczenia z badaniami. W poprzedniej ciąży w ogóle nie badałam na każdym usg mówili że okej a po 12 tc okazało się że serduszko już nie bije i potem wyszła wada.
Ja wiem że te badania niewiele znaczą ale jak już je robię to wiadomo że później głupie analizy w głowie siedzą.
A jaka wada wyszla ?

Dalej trochę słabo po covidzie, często mam silne zawroty glowy, ale już nie wiem czy to po chorobie czy przez ciążę, może to i to😅

Teraz będziesz musiała dziewczynom też przepowiadać płeć 😄💗 nasza czarownico 💗

@roki_1991 wierzę, że naszym dziaciaczkom covid nic złego nie zrobił ❤️ ile zostało Ci do porodu? 💗
Haha ok, komus przepowiedzieć umiem ale u siebie za każdym razem myślałam że chłopiec a okazały się dziewczynki. Ludzie też mi przepowiadali chłopców bo tak kwitnąco wyglądałam. Teraz już wiem że jak w ciąży będę się dobrze czuła i dobrze wyglądala będzie dziewczynka a jak odwrotnie to chłopiec
Zespół Turnera. Ale jakaś mozaika bo np w nifty pro nie wyszło z krwi nic. Ale jak poroniłam to z materiału przebadanego wyszło.
Serio? Tyle kasy te nifty kosztuje i nie wykryło tej wady? Masakra jakaś

Dalej trochę słabo po covidzie, często mam silne zawroty glowy, ale już nie wiem czy to po chorobie czy przez ciążę, może to i to😅

Teraz będziesz musiała dziewczynom też przepowiadać płeć 😄💗 nasza czarownico 💗

@roki_1991 wierzę, że naszym dziaciaczkom covid nic złego nie zrobił ❤️ ile zostało Ci do porodu? 💗
12 dni ❤❤

Dziewczyny mam badanie z testdna.
Wynik nieprawidłowy w 3 poniższych:
Czynnik V leiden FV L_1691G>A UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
MTHFR MTHFR_677C>T UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
PAI-1 plazminogen PAI-1 4G UKLAD HOMOZYGOTYCZNY
mocno źle? Pomożecie ? Co to znaczy?

reklama
Haha ok, komus przepowiedzieć umiem ale u siebie za każdym razem myślałam że chłopiec a okazały się dziewczynki. Ludzie też mi przepowiadali chłopców bo tak kwitnąco wyglądałam. Teraz już wiem że jak w ciąży będę się dobrze czuła i dobrze wyglądala będzie dziewczynka a jak odwrotnie to chłopiec

Serio? Tyle kasy te nifty kosztuje i nie wykryło tej wady? Masakra jakaś
No niestety. W regulaminie jest napisane „test nie może wykluczyć chorób wynikających z kariotypu mozaikowego u płodu”.
Kariotyp mozaikowy to znaczy że część komórek płodu jest wadliwych z wadą a część zdrowych prawidłowych.
Genetyk powiedziała że nifty itp specjalnie takie adnotacje robią bo większość wad to mozaiki. Czyli dziecko jest chore ale w jego krwi nie wszystkie komórki są chore. Czyli akurat te komórki przebadane w badaniu nifty u płodu mogły być zdrowe. I dlatego im wyszło u mnie że zdrowe.
Wynik nifty dostałam jak byłam już w trakcie poronienia zatrzymanego. Byłam 2 dzień w szpitalu i dostałam wynik że dziewczynka zdrowa. Po kilku tygodniach wyszło po badaniu płodu że była wada.

Załączniki

• ABFEDEF8-9228-4BCA-BA03-CDC8F57EC6E1.jpeg
    ABFEDEF8-9228-4BCA-BA03-CDC8F57EC6E1.jpeg
    627,4 KB · Wyświetleń: 62
  • 0DB3F3D1-A0A2-4FDB-9172-2044F6721039.jpeg
    0DB3F3D1-A0A2-4FDB-9172-2044F6721039.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 64
Do góry