reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Gonzi może Cię nie pocieszę, ale jestem najlepszym dowodem na to że ani prawidlowa beta ani progesteron ciąży prawidłowej nie gwarantują niestety. Za to jest dużo przypadków, w których nawet dziewczynie beta spadła a z ciaza było wszystko ok a już się z nami żegnała... Nie daj się zwariować. Ja miałam progesteron na poziomie 30 w skali do 40, do tego 3x1 duphaston bo miałam plamienia niewiadomego pochodzenia. Beta rosła po 120% a zarodek obumarł w 7tc. I moje badania co 2 dni, które mnie uspakajaly mogę sobie w ... wsadzić. Teraz żadnych badań robić nie będę poza tym co lekarz zleci. Ma być ładny weekend, pojedź gdzieś odpocznij i staraj się nie myśleć bo to w niczym nie pomaga.

@Gonzi może Cię nie pocieszę, ale jestem najlepszym dowodem na to że ani prawidlowa beta ani progesteron ciąży prawidłowej nie gwarantują niestety. Za to jest dużo przypadków, w których nawet dziewczynie beta spadła a z ciaza było wszystko ok a już się z nami żegnała... Nie daj się zwariować. Ja miałam progesteron na poziomie 30 w skali do 40, do tego 3x1 duphaston bo miałam plamienia niewiadomego pochodzenia. Beta rosła po 120% a zarodek obumarł w 7tc. I moje badania co 2 dni, które mnie uspakajaly mogę sobie w ... wsadzić. Teraz żadnych badań robić nie będę poza tym co lekarz zleci. Ma być ładny weekend, pojedź gdzieś odpocznij i staraj się nie myśleć bo to w niczym nie pomaga.
Hej jasne ja to rozumiem. Martwię się. Nie mam doświadczenia z badaniami. W poprzedniej ciąży w ogóle nie badałam na każdym usg mówili że okej a po 12 tc okazało się że serduszko już nie bije i potem wyszła wada.
Ja wiem że te badania niewiele znaczą ale jak już je robię to wiadomo że później głupie analizy w głowie siedzą.

Hej jasne ja to rozumiem. Martwię się. Nie mam doświadczenia z badaniami. W poprzedniej ciąży w ogóle nie badałam na każdym usg mówili że okej a po 12 tc okazało się że serduszko już nie bije i potem wyszła wada.
Ja wiem że te badania niewiele znaczą ale jak już je robię to wiadomo że później głupie analizy w głowie siedzą.
A jaka wada wyszla ?

Dalej trochę słabo po covidzie, często mam silne zawroty glowy, ale już nie wiem czy to po chorobie czy przez ciążę, może to i to😅

Teraz będziesz musiała dziewczynom też przepowiadać płeć 😄💗 nasza czarownico 💗

@roki_1991 wierzę, że naszym dziaciaczkom covid nic złego nie zrobił ❤️ ile zostało Ci do porodu? 💗
Haha ok, komus przepowiedzieć umiem ale u siebie za każdym razem myślałam że chłopiec a okazały się dziewczynki. Ludzie też mi przepowiadali chłopców bo tak kwitnąco wyglądałam. Teraz już wiem że jak w ciąży będę się dobrze czuła i dobrze wyglądala będzie dziewczynka a jak odwrotnie to chłopiec
Zespół Turnera. Ale jakaś mozaika bo np w nifty pro nie wyszło z krwi nic. Ale jak poroniłam to z materiału przebadanego wyszło.
Serio? Tyle kasy te nifty kosztuje i nie wykryło tej wady? Masakra jakaś

Dalej trochę słabo po covidzie, często mam silne zawroty glowy, ale już nie wiem czy to po chorobie czy przez ciążę, może to i to😅

Teraz będziesz musiała dziewczynom też przepowiadać płeć 😄💗 nasza czarownico 💗

@roki_1991 wierzę, że naszym dziaciaczkom covid nic złego nie zrobił ❤️ ile zostało Ci do porodu? 💗
12 dni ❤❤

Dziewczyny mam badanie z testdna.
Wynik nieprawidłowy w 3 poniższych:
Czynnik V leiden FV L_1691G>A UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
MTHFR MTHFR_677C>T UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
PAI-1 plazminogen PAI-1 4G UKLAD HOMOZYGOTYCZNY
mocno źle? Pomożecie ? Co to znaczy?

reklama
Haha ok, komus przepowiedzieć umiem ale u siebie za każdym razem myślałam że chłopiec a okazały się dziewczynki. Ludzie też mi przepowiadali chłopców bo tak kwitnąco wyglądałam. Teraz już wiem że jak w ciąży będę się dobrze czuła i dobrze wyglądala będzie dziewczynka a jak odwrotnie to chłopiec

Serio? Tyle kasy te nifty kosztuje i nie wykryło tej wady? Masakra jakaś
No niestety. W regulaminie jest napisane „test nie może wykluczyć chorób wynikających z kariotypu mozaikowego u płodu”.
Kariotyp mozaikowy to znaczy że część komórek płodu jest wadliwych z wadą a część zdrowych prawidłowych.
Genetyk powiedziała że nifty itp specjalnie takie adnotacje robią bo większość wad to mozaiki. Czyli dziecko jest chore ale w jego krwi nie wszystkie komórki są chore. Czyli akurat te komórki przebadane w badaniu nifty u płodu mogły być zdrowe. I dlatego im wyszło u mnie że zdrowe.
Wynik nifty dostałam jak byłam już w trakcie poronienia zatrzymanego. Byłam 2 dzień w szpitalu i dostałam wynik że dziewczynka zdrowa. Po kilku tygodniach wyszło po badaniu płodu że była wada.

Załączniki

• ABFEDEF8-9228-4BCA-BA03-CDC8F57EC6E1.jpeg
    ABFEDEF8-9228-4BCA-BA03-CDC8F57EC6E1.jpeg
    627,4 KB · Wyświetleń: 60
  • 0DB3F3D1-A0A2-4FDB-9172-2044F6721039.jpeg
    0DB3F3D1-A0A2-4FDB-9172-2044F6721039.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 62
Do góry