monika1708
Fanka BB :)
Ale super! Gratuluję [emoji176]@marsi89 moja Wróżko[emoji178] miałaś rację! Przyszły wyniki Nifty, nie ma trisomii, dziecko genetycznie zdrowe i...będzie dziewczynka [emoji175]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale super! Gratuluję [emoji176]@marsi89 moja Wróżko[emoji178] miałaś rację! Przyszły wyniki Nifty, nie ma trisomii, dziecko genetycznie zdrowe i...będzie dziewczynka [emoji175]
Hej jasne ja to rozumiem. Martwię się. Nie mam doświadczenia z badaniami. W poprzedniej ciąży w ogóle nie badałam na każdym usg mówili że okej a po 12 tc okazało się że serduszko już nie bije i potem wyszła wada.@Gonzi może Cię nie pocieszę, ale jestem najlepszym dowodem na to że ani prawidlowa beta ani progesteron ciąży prawidłowej nie gwarantują niestety. Za to jest dużo przypadków, w których nawet dziewczynie beta spadła a z ciaza było wszystko ok a już się z nami żegnała... Nie daj się zwariować. Ja miałam progesteron na poziomie 30 w skali do 40, do tego 3x1 duphaston bo miałam plamienia niewiadomego pochodzenia. Beta rosła po 120% a zarodek obumarł w 7tc. I moje badania co 2 dni, które mnie uspakajaly mogę sobie w ... wsadzić. Teraz żadnych badań robić nie będę poza tym co lekarz zleci. Ma być ładny weekend, pojedź gdzieś odpocznij i staraj się nie myśleć bo to w niczym nie pomaga.
A jaka wada wyszla ?Hej jasne ja to rozumiem. Martwię się. Nie mam doświadczenia z badaniami. W poprzedniej ciąży w ogóle nie badałam na każdym usg mówili że okej a po 12 tc okazało się że serduszko już nie bije i potem wyszła wada.
Ja wiem że te badania niewiele znaczą ale jak już je robię to wiadomo że później głupie analizy w głowie siedzą.
Zespół Turnera. Ale jakaś mozaika bo np w nifty pro nie wyszło z krwi nic. Ale jak poroniłam to z materiału przebadanego wyszło.A jaka wada wyszla ?
Haha ok, komus przepowiedzieć umiem ale u siebie za każdym razem myślałam że chłopiec a okazały się dziewczynki. Ludzie też mi przepowiadali chłopców bo tak kwitnąco wyglądałam. Teraz już wiem że jak w ciąży będę się dobrze czuła i dobrze wyglądala będzie dziewczynka a jak odwrotnie to chłopiecDalej trochę słabo po covidzie, często mam silne zawroty glowy, ale już nie wiem czy to po chorobie czy przez ciążę, może to i to
Teraz będziesz musiała dziewczynom też przepowiadać płeć nasza czarownico
@roki_1991 wierzę, że naszym dziaciaczkom covid nic złego nie zrobił ile zostało Ci do porodu?
Serio? Tyle kasy te nifty kosztuje i nie wykryło tej wady? Masakra jakaśZespół Turnera. Ale jakaś mozaika bo np w nifty pro nie wyszło z krwi nic. Ale jak poroniłam to z materiału przebadanego wyszło.
12 dni ❤❤Dalej trochę słabo po covidzie, często mam silne zawroty glowy, ale już nie wiem czy to po chorobie czy przez ciążę, może to i to
Teraz będziesz musiała dziewczynom też przepowiadać płeć nasza czarownico
@roki_1991 wierzę, że naszym dziaciaczkom covid nic złego nie zrobił ile zostało Ci do porodu?
No niestety. W regulaminie jest napisane „test nie może wykluczyć chorób wynikających z kariotypu mozaikowego u płodu”.Haha ok, komus przepowiedzieć umiem ale u siebie za każdym razem myślałam że chłopiec a okazały się dziewczynki. Ludzie też mi przepowiadali chłopców bo tak kwitnąco wyglądałam. Teraz już wiem że jak w ciąży będę się dobrze czuła i dobrze wyglądala będzie dziewczynka a jak odwrotnie to chłopiec
Serio? Tyle kasy te nifty kosztuje i nie wykryło tej wady? Masakra jakaś