reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Rozumiem :( no ja właśnie też jestem bliska konsultacji. Najgorsze że on mi kazał zbadać to dopiero w pon. Jak go pytałam o dziś ostatnio to mówił że nie ma co. Żebym dopiero w pon poszła rano.
Ale nic nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj. A ta beta jest ok po 48 h? Bo on jak liczył to mówił że w zdrowiej ciąży to po 48 h o 100% powinno wzrosnąć 🤷‍♀️
Trzymam kciuki, beta ładnie rośnie, próg trzyma się więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok

Ok. Dziękuję. No to dobrze. Mam nadzieję że w pon będzie ok. Wizyty i tak dzisiaj mi nie umówią bo nie mają już terminów. Muszę czekać do poniedziałku.
A brałyście może tą dopochwową luteinę? Mam wrażenie że mi się nie rozpuszcza całkiem. Wpycham co 8 h te dwie tabletki i ciągle na palcach wyciągam ze środka taką białą maź. Tak powinno być! Przepraszam za ten opis ale martwię się że jakieś bakterie mi się w tym zalęgną a pierwszy raz biorę luteinę dopochwową.
Jak ja wsadzisz to poleż trochę. Mi poranną luteina praktycznie nierozpuszczala się a wieczorną jak dawałam ja zaraz przed spaniem rozpuszczała się. Musisz ją mega głęboko wcisnąć, ale palcem a nie aplikatorem i weź ją wodą trochę zwilz. Kurde jak ja nie lubię tej dopochwowej no ale jest skuteczniejsza i szybciej działa

Jak ja wsadzisz to poleż trochę. Mi poranną luteina praktycznie nierozpuszczala się a wieczorną jak dawałam ja zaraz przed spaniem rozpuszczała się. Musisz ją mega głęboko wcisnąć, ale palcem a nie aplikatorem i weź ją wodą trochę zwilz. Kurde jak ja nie lubię tej dopochwowej no ale jest skuteczniejsza i szybciej działa
Popieram to żeby polezec po niej. Chociaż mi to i tak mało dawało... Nawet po nocy potrafiło wypaść :( przeszlam na podjęzykowe a w tej ciazy szybko na dupka bo nie mogłam znieść smaku.... Tak mnie mdliło

Pop@marsi89 moja Wróżko💖 miałaś rację! Przyszły wyniki Nifty, nie ma trisomii, dziecko genetycznie zdrowe i...będzie dziewczynka 💗
Super, tak się cieszę :)

Gratuluję, bardzo się cieszę !!! ❤️💕💕 Jeszcze córeczka, cudnie 😘
Czekając dzisiaj na wyniki w ogóle nie myślałam o płci, przesłałam mężowi wyniki i miał mi powiedzieć czy wszystko ok, czy dziecko jest zdrowe nawet sama nie chciałam na to patrzeć przez stres😅 A ten się cieszył jak szalony i mówi, że jest najlepiej 😄

Lekarz zakładał, że będzie chłopiec a @marsi89 od początku wiedziała, że będzie dziewczynka nawet jak lekarz przewidywał inaczej 😄❤️ Marsi to wróżka, przepowiadająca płeć dziecka 🧚😄💖🧚

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Gonzi roki dobrze gada, luteina lepsza, a do tego duphaston obciąża żołądek i wątrobę.
Wg mnie też spoko ten progesteron. Nie ma dużego spadku. Beta też okay.
Nie dzwoniłabym do lekarza, zeby wydać 210 zł.
A jeśli chodzi o aplikacje to poleż pół godziny. To co ma się wchlonac to się wchlonie, ja rano i w południe musiałam w pracy brać i wylatywało czy siedziałam czy leżałam czy chodziłam po takim samym czasie. Jak więcej piłam to było bardziej wodniste i tyle...

reklama
No staram się właśnie najgłębiej jak mi palca starcza 🤦‍♀️ No nic chyba tak musi być buu

Do góry