reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Rozumiem :( no ja właśnie też jestem bliska konsultacji. Najgorsze że on mi kazał zbadać to dopiero w pon. Jak go pytałam o dziś ostatnio to mówił że nie ma co. Żebym dopiero w pon poszła rano.
Ale nic nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj. A ta beta jest ok po 48 h? Bo on jak liczył to mówił że w zdrowiej ciąży to po 48 h o 100% powinno wzrosnąć 🤷‍♀️
Trzymam kciuki, beta ładnie rośnie, próg trzyma się więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok

Ok. Dziękuję. No to dobrze. Mam nadzieję że w pon będzie ok. Wizyty i tak dzisiaj mi nie umówią bo nie mają już terminów. Muszę czekać do poniedziałku.
A brałyście może tą dopochwową luteinę? Mam wrażenie że mi się nie rozpuszcza całkiem. Wpycham co 8 h te dwie tabletki i ciągle na palcach wyciągam ze środka taką białą maź. Tak powinno być! Przepraszam za ten opis ale martwię się że jakieś bakterie mi się w tym zalęgną a pierwszy raz biorę luteinę dopochwową.
Jak ja wsadzisz to poleż trochę. Mi poranną luteina praktycznie nierozpuszczala się a wieczorną jak dawałam ja zaraz przed spaniem rozpuszczała się. Musisz ją mega głęboko wcisnąć, ale palcem a nie aplikatorem i weź ją wodą trochę zwilz. Kurde jak ja nie lubię tej dopochwowej no ale jest skuteczniejsza i szybciej działa

Jak ja wsadzisz to poleż trochę. Mi poranną luteina praktycznie nierozpuszczala się a wieczorną jak dawałam ja zaraz przed spaniem rozpuszczała się. Musisz ją mega głęboko wcisnąć, ale palcem a nie aplikatorem i weź ją wodą trochę zwilz. Kurde jak ja nie lubię tej dopochwowej no ale jest skuteczniejsza i szybciej działa
Popieram to żeby polezec po niej. Chociaż mi to i tak mało dawało... Nawet po nocy potrafiło wypaść :( przeszlam na podjęzykowe a w tej ciazy szybko na dupka bo nie mogłam znieść smaku.... Tak mnie mdliło

Pop@marsi89 moja Wróżko💖 miałaś rację! Przyszły wyniki Nifty, nie ma trisomii, dziecko genetycznie zdrowe i...będzie dziewczynka 💗
Super, tak się cieszę :)

Gratuluję, bardzo się cieszę !!! ❤️💕💕 Jeszcze córeczka, cudnie 😘
Czekając dzisiaj na wyniki w ogóle nie myślałam o płci, przesłałam mężowi wyniki i miał mi powiedzieć czy wszystko ok, czy dziecko jest zdrowe nawet sama nie chciałam na to patrzeć przez stres😅 A ten się cieszył jak szalony i mówi, że jest najlepiej 😄

Lekarz zakładał, że będzie chłopiec a @marsi89 od początku wiedziała, że będzie dziewczynka nawet jak lekarz przewidywał inaczej 😄❤️ Marsi to wróżka, przepowiadająca płeć dziecka 🧚😄💖🧚

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Gonzi roki dobrze gada, luteina lepsza, a do tego duphaston obciąża żołądek i wątrobę.
Wg mnie też spoko ten progesteron. Nie ma dużego spadku. Beta też okay.
Nie dzwoniłabym do lekarza, zeby wydać 210 zł.
A jeśli chodzi o aplikacje to poleż pół godziny. To co ma się wchlonac to się wchlonie, ja rano i w południe musiałam w pracy brać i wylatywało czy siedziałam czy leżałam czy chodziłam po takim samym czasie. Jak więcej piłam to było bardziej wodniste i tyle...

reklama
No staram się właśnie najgłębiej jak mi palca starcza 🤦‍♀️ No nic chyba tak musi być buu

Do góry