reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiesz, ja faktycznie gorzej wspominam dni po cesarce ze starszą córką kiedy musiałam do niej wstawać i turlałam się z łóżka, lub mąż mnie wypychał do góry [emoji23] Po drugiej jakoś łatwiej szło [emoji16] Ale ja z tych zawziętych i dzieci nigdy z nami nie spały [emoji846]

Jak dojde do siebie, to mały na pewno pójdzie do łóżeczka, szczerze mówiąc mi było strasznie ciężko po cesarce, myślałam, że tego nie przeżyje, tydzień przed i tydzień po płakałam, że w ogóle musiałąm ją mieć.

A z rany leci mi coś delikatnie zółtego z zabarwieniem krwi, ale położna też to dzisiaj wymacała i co nieco wyleciało, mówiła że tak może być i lepiej żeby znalazło ujście niż żeby stan zapalny zrobił się w środku.Teraz już rana nie boli i mogłąbym hasać to się boje, że z tego cieknie i coś mi się stanie. Ironia losu 🤦‍♀️

reklama
Młody ma łóżeczko w swoim pokoju, a i tak skończyło się, że ja śpie z nim na kanapie, a ojciec w sypialni, więc zupełnie nie po mojej myśli, ale tak czasem bywa [emoji23]

a jak rana po cc? Bo mi się z niej sączy i się martwię, chociaż dzisiaj oglądała, to położna i mówi, że tak może być :(
My na początku spaliśmy we trójkę [emoji85]
Z mojej wygody i żeby mąż w nocy do małej nie wstawał bo tak robił a rano do pracy [emoji2960]
Teraz już śpi u siebie [emoji110]

Dziwna sytuacja trochę. Biorę te same suplementy co Ty i B12 z 300 podniosło mi się na 700 w trzy miesiące ale niestety homocysteina wolno spada bo z 15 na 11 tylko. Może powinnaś zmienić suplementy lub brać większą dawkę bo to wygląda jakby się jakoś nie przyswajala 🤔 ale bardziej dziwni mnie wzrost homocysteiny.
No ja z tą B12 walczę od maja... już jak byłam u hematologa na jesieni to mówiła że zastanawia się nad zastrzykami. Ale byłam przekonana że mi te suple metylowane pomogą. Przed chwilą dostałam wynik z dzisiaj i jestem w szoku 🙈

Jak dojde do siebie, to mały na pewno pójdzie do łóżeczka, szczerze mówiąc mi było strasznie ciężko po cesarce, myślałam, że tego nie przeżyje, tydzień przed i tydzień po płakałam, że w ogóle musiałąm ją mieć.

A z rany leci mi coś delikatnie zółtego z zabarwieniem krwi, ale położna też to dzisiaj wymacała i co nieco wyleciało, mówiła że tak może być i lepiej żeby znalazło ujście niż żeby stan zapalny zrobił się w środku.Teraz już rana nie boli i mogłąbym hasać to się boje, że z tego cieknie i coś mi się stanie. Ironia losu [emoji2356]

Dokładnie wiem o czym mówisz, bo ja nie byłam w stanie myśleć o niczym innym jak o tej bliźnie i miałam filmy że zaraz znowu będą mnie kroić [emoji51] Przez to całkiem straciłam pokarm [emoji2368] Aczkolwiek jakoś mocno nie płakałam bo nie jest entuzjastką kp a kpi w ogóle wymęczyło mnie psychicznie :/

Dokładnie wiem o czym mówisz, bo ja nie byłam w stanie myśleć o niczym innym jak o tej bliźnie i miałam filmy że zaraz znowu będą mnie kroić [emoji51] Przez to całkiem straciłam pokarm [emoji2368] Aczkolwiek jakoś mocno nie płakałam bo nie jest entuzjastką kp a kpi w ogóle wymęczyło mnie psychicznie :/
u mnie cesarka sprawiła, że młody będzie jedynakiem, chyba, że dostane amnezji i zapomnę jak ciężko to było haha. Już nie wspomnę, że miałam jakieś chore myśli o tym, że jestem gorsza, bo nie mogę własnego dziecka urodzić. Ta całą ciąża strasznie mnie przetyrała psychicznie, no ale warto było :D
Ja na szczęście chociaż karpie piersią, bo bardzo mi na tym zależało, więc super że chociaż jedna rzecz jest po mojej myśli.

u mnie cesarka sprawiła, że młody będzie jedynakiem, chyba, że dostane amnezji i zapomnę jak ciężko to było haha. Już nie wspomnę, że miałam jakieś chore myśli o tym, że jestem gorsza, bo nie mogę własnego dziecka urodzić. Ta całą ciąża strasznie mnie przetyrała psychicznie, no ale warto było :D
Ja na szczęście chociaż karpie piersią, bo bardzo mi na tym zależało, więc super że chociaż jedna rzecz jest po mojej myśli.

Też tak mówiłam, potem przechodziłam przez te wszystkie skoki i bunty i energiczne dziecko, wiec do jej 3rż uparcie twierdziłam że będzie jedynaczką [emoji2960] Teraz już sobie dokładnie zdążyłam przypomnieć dlaczego [emoji85] Ci co mówili że drugie jest spokojniejsze to kłamali [emoji23]

U mnie poziom B12 zależy od firmy z której biorę suplementy. Ten z TMG utrzymywał mi poziom właśnie ok 200. Teraz biorę B12 +B9 do ssania Jarrow jedną dziennie i co 2 dni (A od pozytywnego wyniku codziennie) b- jarrow B complex i dziś robiłam badania i mam ponad 700. Myślę że musisz spróbować inne suple.
Dziewczyny całkiem niedawno bo kilka dni temu wrzucałam wynik homocysteiny to był wynik na z badań na 3 tygodnie przed tym co napisałam posta. Czyli badania robiłam miesiąc temu. Wynosiła ona trochę powyżej 5. Dzisiaj byłam zbadać B12 i przy okazji stwierdziłam że sprawdzę w którą stronę zmienia się ta homocysteina a akurat miałam w luxmed stare skierowanie więc nie chciałam też żeby przepadło. No i ku mojemu zdziwieniu dzisiaj mam homocysteinę aż 8 już…. Czyli w tak krótkim czasie podniosła się sporo. W dodatku moja witamina B12 stoi od wielu miesięcy w miejscu. Od czasu wakacji wiem że mam niedobory i brałam różne specyfiki i od początku grudnia biorę metylowane B complex TMG. Byłam tak święcie przekonana że tym razem B12 będzie już okej.

Winiki B12:

21.05.2020 – 183,00 pg/ml

26.10.2020 – 188,00 pg/ml

4.02.2021 – 189,00 pg/ml.

Wiecie może czemu tak to wygląda??

U mnie poziom B12 zależy od firmy z której biorę suplementy. Ten z TMG utrzymywał mi poziom właśnie ok 200. Teraz biorę B12 +B9 do ssania Jarrow jedną dziennie i co 2 dni (A od pozytywnego wyniku codziennie) b- jarrow B complex i dziś robiłam badania i mam ponad 700. Myślę że musisz spróbować inne suple.
W takim razie spróbuję znaleźć takie o których piszesz i zrobię po 2 tygodniach brania badanie. Masakra z tą B12 :(

Polecam [emoji854]
W takim razie spróbuję znaleźć takie o których piszesz i zrobię po 2 tygodniach brania badanie. Masakra z tą B12 :(

reklama
Mi przy granicznych ANA zapisala lekarka sterydy Encorton. Można zapytać czy lepiej wziąć. Hashimoto to przecież immunologia. Układ autoagresywny. Badalas może komórki nk ? (Smiac mi sie chce bo ciagle z tymi komórkami gadam). Ale u mnie one były powodem. Endo ciagle sie dziwi ze przy wszystkich parametrach mojego zdrowia ze nie mam hashimoti. (Jak leczysz?).

Hmmmm. To nie wiem niestety. A nie ma w centrum akurat immunologa może w innym gynocentrum by byl ?

Ojejejr ! To juz blisko ! (Nie mialas moze przedtem awatara z kręconymi włosami) 😅

Tego tez sie boje. Ze doświadczenie ciazy wcale kobiety nie uspokaja w kolejnej 😭

Hmmm.
Nie wiem. Sprawdź, na kalkulatorze przyrostów 😅 chcialam to zrobić ale vos mi przycina net i nie wczytuje mi.
Nie, nie miałam ☺️

Do góry