reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja dostawki nie kupiłam, bo obiecałam sobie, że będzie w łóżeczku spać sam, ale cesarka mnie jednak pokonała :(
Ja musiałam, bo łóżeczko byłam pewna że się nie zmieści do sypialni. Ale jak chciałam żeby mała spała osobno, to zapinalam ten jeden bok i odsuwalam pod meble :D potem się okazało ze łóżeczko jednak się mieści, ale w nogach łóżka, więc dostawka była wygodniejsza ;) i ja też po cc więc rozumiem co to znaczy

reklama
Dziewczyny pamiętacie jak pisałam o mojej becie 2 dni temu?

1 dc - 5 stycznia
8 dc- 12 stycznia owulacja
22 dc - 26 stycznia- beta 378
29 dc - 2 lutego- beta 8219
31 dc - 4 lutego- beta 21398

Co myślicie? Mam się cieszyć że rośnie? Czy za mocno ? To może być zaśniad? Ciąża mnoga ? Lekarz dopiero za 10 dni.

Pomóżcie proszę mi uporządkować myśli i emocje [emoji173]

Bardzo wysoka ta beta [emoji85] Stawiam na bliźniaki [emoji23] Ja miałam 27tys w 7tc [emoji2960]
Edit: ale w sumie szybko miałaś owu [emoji848]Więc już wcale nie wydaje się taka hiperwysoka. Ładnie rośnie [emoji3590]

Ja musiałam, bo łóżeczko byłam pewna że się nie zmieści do sypialni. Ale jak chciałam żeby mała spała osobno, to zapinalam ten jeden bok i odsuwalam pod meble :D potem się okazało ze łóżeczko jednak się mieści, ale w nogach łóżka, więc dostawka była wygodniejsza ;) i ja też po cc więc rozumiem co to znaczy
Młody ma łóżeczko w swoim pokoju, a i tak skończyło się, że ja śpie z nim na kanapie, a ojciec w sypialni, więc zupełnie nie po mojej myśli, ale tak czasem bywa 😂

a jak rana po cc? Bo mi się z niej sączy i się martwię, chociaż dzisiaj oglądała, to położna i mówi, że tak może być :(

Młody ma łóżeczko w swoim pokoju, a i tak skończyło się, że ja śpie z nim na kanapie, a ojciec w sypialni, więc zupełnie nie po mojej myśli, ale tak czasem bywa 😂

a jak rana po cc? Bo mi się z niej sączy i się martwię, chociaż dzisiaj oglądała, to położna i mówi, że tak może być :(
Wiesz Co, mi się zrobił bardzo brzydki bliznowiec :( ale z rany nic mi się nie saczylo. Rozeszlo się mi delikatnie, wyszło tak jakby coś na wierzch, więc jechałam do szpitala żeby mi to sprawdzili. To było tego dnia co wyszłam do domu. Ale lekarz powiedział że jest okej. Nie pamiętam już ile czasu się goilo, ale psikalam dużo octaniseptem i wietrzylam kiedy tylko mogłam to robić :)

Młody ma łóżeczko w swoim pokoju, a i tak skończyło się, że ja śpie z nim na kanapie, a ojciec w sypialni, więc zupełnie nie po mojej myśli, ale tak czasem bywa [emoji23]

A co Ci się sączy? Mi leciała z niej żywa krew, miałam cała bieliznę zakrwawioną po nocy :/ Ale cały brzuch i spojenie miałam fioletowe po cc i ta krew po prostu znalazła gdzieś ujście [emoji85] Jakkolwiek to nie brzmi, lekarz mi to wycisnął i potem już nic nie leciało [emoji85]

Ja dostawki nie kupiłam, bo obiecałam sobie, że będzie w łóżeczku spać sam, ale cesarka mnie jednak pokonała :(

Wiesz, ja faktycznie gorzej wspominam dni po cesarce ze starszą córką kiedy musiałam do niej wstawać i turlałam się z łóżka, lub mąż mnie wypychał do góry [emoji23] Po drugiej jakoś łatwiej szło [emoji16] Ale ja z tych zawziętych i dzieci nigdy z nami nie spały [emoji846]

Dziewczyny całkiem niedawno bo kilka dni temu wrzucałam wynik homocysteiny to był wynik na z badań na 3 tygodnie przed tym co napisałam posta. Czyli badania robiłam miesiąc temu. Wynosiła ona trochę powyżej 5. Dzisiaj byłam zbadać B12 i przy okazji stwierdziłam że sprawdzę w którą stronę zmienia się ta homocysteina a akurat miałam w luxmed stare skierowanie więc nie chciałam też żeby przepadło. No i ku mojemu zdziwieniu dzisiaj mam homocysteinę aż 8 już…. Czyli w tak krótkim czasie podniosła się sporo. W dodatku moja witamina B12 stoi od wielu miesięcy w miejscu. Od czasu wakacji wiem że mam niedobory i brałam różne specyfiki i od początku grudnia biorę metylowane B complex TMG. Byłam tak święcie przekonana że tym razem B12 będzie już okej.

Winiki B12:

21.05.2020 – 183,00 pg/ml

26.10.2020 – 188,00 pg/ml

4.02.2021 – 189,00 pg/ml.

Wiecie może czemu tak to wygląda??

reklama
Dziewczyny całkiem niedawno bo kilka dni temu wrzucałam wynik homocysteiny to był wynik na z badań na 3 tygodnie przed tym co napisałam posta. Czyli badania robiłam miesiąc temu. Wynosiła ona trochę powyżej 5. Dzisiaj byłam zbadać B12 i przy okazji stwierdziłam że sprawdzę w którą stronę zmienia się ta homocysteina a akurat miałam w luxmed stare skierowanie więc nie chciałam też żeby przepadło. No i ku mojemu zdziwieniu dzisiaj mam homocysteinę aż 8 już…. Czyli w tak krótkim czasie podniosła się sporo. W dodatku moja witamina B12 stoi od wielu miesięcy w miejscu. Od czasu wakacji wiem że mam niedobory i brałam różne specyfiki i od początku grudnia biorę metylowane B complex TMG. Byłam tak święcie przekonana że tym razem B12 będzie już okej.

Winiki B12:

21.05.2020 – 183,00 pg/ml

26.10.2020 – 188,00 pg/ml

4.02.2021 – 189,00 pg/ml.

Wiecie może czemu tak to wygląda??
Dziwna sytuacja trochę. Biorę te same suplementy co Ty i B12 z 300 podniosło mi się na 700 w trzy miesiące ale niestety homocysteina wolno spada bo z 15 na 11 tylko. Może powinnaś zmienić suplementy lub brać większą dawkę bo to wygląda jakby się jakoś nie przyswajala 🤔 ale bardziej dziwni mnie wzrost homocysteiny.

Do góry