reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama

Polecam [emoji854]
Ale przyjmujesz jeden z nich czy oba? Bo nie znam się na tym 🤦‍♀️

Jak miałam poziom 200 to dietetyk kazał mi brać codziennie jedną do ssania i co 2 dni b-right. Jak jej powiedziałam tydzień temu że jestem w ciąży to b- right zmieniła że też codziennie.

Miesiąc temu miałam 200. Dziś 732.
Super. Spróbuję tak samo. Zobaczę po 2 tygodniach czy cokolwiek u mnie dało radę :)

Jak dojde do siebie, to mały na pewno pójdzie do łóżeczka, szczerze mówiąc mi było strasznie ciężko po cesarce, myślałam, że tego nie przeżyje, tydzień przed i tydzień po płakałam, że w ogóle musiałąm ją mieć.

A z rany leci mi coś delikatnie zółtego z zabarwieniem krwi, ale położna też to dzisiaj wymacała i co nieco wyleciało, mówiła że tak może być i lepiej żeby znalazło ujście niż żeby stan zapalny zrobił się w środku.Teraz już rana nie boli i mogłąbym hasać to się boje, że z tego cieknie i coś mi się stanie. Ironia losu 🤦‍♀️
Ja Ci powiem że miałam rodzić naturalnie. Cała ciążę się na to nastawialam. Chodziłam do szkoły rodzenia itp. Potem wyszła cesarka na cito żeby ratować dziecko. Bałam się pan8cznie znieczulenia w kręgosłup, ale miałam tylko jakieś 40 minut żeby o tym myśleć, bo tyle było od decyzji o cc do znieczulenia. Płakałam cały ten czas. A po porodzie chyba z pół roku miałam doła że nie urodziłam naturalnie :( czułam się gorsza matka niż inne.... koleżanka rodziła 5 miesięcy po mnie i dalej miałam w sobie zazdrość że ona urodziła sn A ja nie mogłam :( ona za to walczył o kp prawie 2 miesiące i jej się nie udalo. Mówi że ma mega doła że nie karmi. A ja jej mówiłam że rozumiem, bo ja dalej mam doła że nie urodziłam sn. A teraz? Skoro już mam paskudna blizne na brzuchu, to nie widzę sensu rozwalić sobie jeszcze.podwozia 🤣🤣 i nastawiam się psychicznie na cc

Dziewczyny odebrałam dziś wynik histopatologiczny po poronieniu. Czy miałyście napisane, że wynik jest prawidłowy czy tak jak u mnie coś "po chińsku" 🙈
Też wczoraj odebrałam i pomimo wykształcenia medycznego brzmiało jak po chińsku. Akurat mój dr był na miejscu, położna też radziła przy okazji skonsultować wyniki i niepotrzebnie się przeraziłam bo to typowy opis po poronieniu i zabiegu :) Twój opis jest ok

Dziewczyny przeglądam moje wyniki z 2018 r i widzę, że endokrynolog zlecił mi takie, to są chyba związane z krzepliwością. Czy można z nich coś odczytać?
Screenshot_20210204_201527_com.android.gallery3d.jpg

@roki_1991 To żeby nie wyszło jak u mnie ;p W pierwszej ciąży nastawiałam się na sn, ale córka miała ułożenie miednicowe i mi nie pozwolili. Skończyło się cc. Jak byłam w kolejnej ciąży, to lekarz ze względu na pierwsze cc już mi nawet ustalił termin na kolejne (i przy okazji miał mi wyciąć bliznowca). Pech chciał, że poród zaczął mi się przedwcześnie i wylądowałam w innym szpitalu, gdzie mnie lekarka spytała czy nie chcę spróbować sn - a ja nie odmówiłam 🤷‍♀️

reklama
Do góry