reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak , mam mutacje MTHFR , biorę całą torbę leków, wszystko co możliwe I w tym też duphaston
Powodzenia! 30% kobiet ma plamienia/krwawienia w czasie ciąży i mają zdrowe dzieci.
Odpoczywaj.
Beta przyrasta prawidłowo więc to dobry znak.
Jeśli bierzesz duphaston, to nie używaj aplikatora tylko wkładaj palcem, aplikator może podrażniać i stąd to krwawienie.
Mutacja mthfr raczej nie powoduje poronień, także spokojnie odpoczywaj i postaraj się nie denerwować.

reklama
Powodzenia! 30% kobiet ma plamienia/krwawienia w czasie ciąży i mają zdrowe dzieci.
Odpoczywaj.
Jeśli bierzesz duphaston, to nie używaj aplikatora tylko wkładaj palcem, aplikator może podrażniać i stąd to krwawienie.
Mutacja mthfr raczej nie powoduje poronień, także spokojnie odpoczywaj i postaraj się nie denerwować.
Dzięki! Do.lekarza dzi s się nie dostanę A na izbę nie mam co jechać bo znam scenariusz na pamięć, odesla do domu j.kaza obserwować bęte. Co do diagnostyki poronien - przeszłam wszystkie możliwe badania , kariotypy , genetyczne, hormonalne i n8c nie stwierdzono oprócz mutacji .4 ciąża donoszona szczęśliwie na acardzie, clexane, folianach, 5 ciąża na tym zestawie Poronina A teraz 6 ( wlaczony dodatkowo encorton )

Odpoczywaj.
Duphaston jet doustny, więc nie ma żadnego aplikatora 🤣🤣

Ponadto delikatne jasno rozowe plamienie :(

Już dziewczyny odpisały ale dodam od siebie jeszcze. Odpoczywaj i postaraj się mniej stresować bo jsk wiadomo stres w niczym nie pomaga. Na tym etapie nie pozostaje nic innego jak czekać. Jeśli Cię to uspokoi to powtórz betę i zobacz czy przyrasta. Trzymam kciuki

Dzięki! Do.lekarza dzi s się nie dostanę A na izbę nie mam co jechać bo znam scenariusz na pamięć, odesla do domu j.kaza obserwować bęte. Co do diagnostyki poronien - przeszłam wszystkie możliwe badania , kariotypy , genetyczne, hormonalne i n8c nie stwierdzono oprócz mutacji .4 ciąża donoszona szczęśliwie na acardzie, clexane, folianach, 5 ciąża na tym zestawie Poronina A teraz 6 ( wlaczony dodatkowo encorton )

A partner się badal?
Do szpitala też bym nie szła.
Mnie mój ginekolog w nagłych sytuacjach przyjmuje bez kolejki, ale nie wiem jak to teraz wyglada w czasach korony.

Spróbowałabym poszukać w immunologii i zaburzeniach metabolicznych jeszcze.

A partner się badal?
Do szpitala też bym nie szła.
Mnie mój ginekolog w nagłych sytuacjach przyjmuje bez kolejki, ale nie wiem jak to teraz wyglada w czasach korony.

Spróbowałabym poszukać w immunologii i zaburzeniach metabolicznych jeszcze.
Mąż miał robiony kariotyp ..Ja miałam wykluczony zespół antyfosfolipidowy , trombofilie itp

reklama
Do góry