reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@coco07 @Charlotte21 cudnownie dziewczyny! ;**

@Charlotte21 A czemu dr Janosz nie da refundacji ...?
Mi lekarze przepisywali... no ale ja mam trombofilie i nie wiem czy Ci sami tobie też by przepisali jak coś do dr Korona lub dr Horak ale obydwoje prywatnie

@Sandra094 bardzo Ci wspolczuje ... tule mocno... wiem co czujesz, ja urodziłam przedwcześnie w 23tyg w czerwcu synka w czerwcu 2018... bardzo szybko powrocilam do regularnych cykli i w 3 cyklu kiedy mogłam zacząć się starać zaskoczyło.. nie uważam, żeby to był dobry czas... myślę że lepiej byłoby gdybym doczekała ... cała ciążę miałam zagrożona, połowę spędziłam w szpitalu... urodziłam w 34t4d bliźnięta.. to cud... Ale bardzo źle psychicznie i fizycznie zniosła to wszystko.. zastanów się czy jesteś gotowa.. psychika jest bardzo ważna. ;*
Myśleć o synach będziesz zawsze.. kolejne dziecko tego nie zmieni. Fakt łagodzi trochę ból, ale zawsze będziemy cierpieć i pamiętać. Musisz pozwolić odejść swoim dzieciom zaakceptować co się stało.. myślenie, że chce jak najszybciej bo ciągle myślę o synach.. nie jest dobre. Wiem z własnego doświadczenia mimo, że ciąża moja zakończyła się teraz dobrze i mam 4 miesięczne skarby w domu to polecam najpierw przeżyć żałobę.. szczególnie na takim etapie straty kiedy dziecko widziałaś, przytulilas, pochowalas

reklama
Dziewczyny, przypomnij ie mi u której z Was był przypadek że progesteron na początku ciazy spadł, wróciłam padnieta strasznie z pracy i nie mam sił szukac..... :( @Dzoana88 to nie u Ciebie było??

Przez przypadek w pakiecie badań miałam progesteron którego nie kazał mi prof zrobić i z 38 z hakiem na 21 spadło i się zdziwiłam mocno.

Jakie witaminy bierze i po jakim czasie sprawdziliście ponownie nasienie?

Bardzo tani suplement ExtraSperm ale ciężko dostać go w aptekach . Widziałam w internetowych za 40 zł za opakowanie 30 szt. Wystarcza na miesiąc . Ten drogi najpierw brał ale tylko morfologia się poprawiła a po tym wszystkie parametry były ok . Bierze teraz co drugi dzień o tak zeby nie pogorszyło się

Bardzo tani suplement ExtraSperm ale ciężko dostać go w aptekach . Widziałam w internetowych za 40 zł za opakowanie 30 szt. Wystarcza na miesiąc . Ten drogi najpierw brał ale tylko morfologia się poprawiła a po tym wszystkie parametry były ok . Bierze teraz co drugi dzień o tak zeby nie pogorszyło się
Wow. Mój właśnie bierze ten najdroższy chyba... jego lekarz polecał i mój gin tez go chwalił - profertil. Zobaczymy czy to coś da. No i wcina orzechy brazylisjkie :)

Dziewczyny, przypomnij ie mi u której z Was był przypadek że progesteron na początku ciazy spadł, wróciłam padnieta strasznie z pracy i nie mam sił szukac..... :( @Dzoana88 to nie u Ciebie było??

Przez przypadek w pakiecie badań miałam progesteron którego nie kazał mi prof zrobić i z 38 z hakiem na 21 spadło i się zdziwiłam mocno.
Ja nie wiem czy mi spadł ,ale ja miałam 18 ,tylko ja od początku ciąży brałam duphaston i luteine ,wszystko było ok

Kochana, znalazłam info, że w ciąży progesteron spada. Dla spokoju zadzwoń do lekarza, ale myślę, że wszystko jest dobrze.

Tak kochana to bylam ja, z prawie 32 spadł mi na niecałe 19 i wtedy dostalam dupka

Kochana, znalazłam info, że w ciąży progesteron spada. Dla spokoju zadzwoń do lekarza, ale myślę, że wszystko jest dobrze.
Oby, ale wolę skonsultować sprawę dla świętego spokoju. :*
Tak kochana to bylam ja, z prawie 32 spadł mi na niecałe 19 i wtedy dostalam dupka
I na jakim etapie ciąży byłas?? Miałaś jakieś objawy niepokojące? Coś kojarzę mówiłaś o bólach brzucha?? U mnie z ponad 38 na 21 spadł a mówił że to tak nie za dobrze jak koło 20 jest i miałam się nie martwić bo wysoki wcześniej miałam.

Oby, ale wolę skonsultować sprawę dla świętego spokoju. :*I na jakim etapie ciąży byłas?? Miałaś jakieś objawy niepokojące? Coś kojarzę mówiłaś o bólach brzucha?? U mnie z ponad 38 na 21 spadł a mówił że to tak nie za dobrze jak koło 20 jest i miałam się nie martwić bo wysoki wcześniej miałam.
Ostatnia miesiączke mialam 05.05 , pierwsze badanie progesteronu 03.06 (razem z beta) i kolejne badanie progesteronu 18.06, czyli jakoś siódmy tydzień? W nocy obudził mnie ból brzucha jak na okres myslalam że to koniec i wtedy poszlam sprawdzic drugi raz ten progesteron

reklama
Co sądzicie dziewczyny. Jestem 15 dni po zastrzyku z ovitrelle? Czy dalej utrzymuje się hormon po zastrzyku
Wydaje mi się że po 15 dniach to już nie zastrzyk. Czekamy do poniedziałku i trzymam kciuki :)

Byłam u lekarza. Mój organizm szybko wrócił do normy i mogę już się starać. Martwi mnie tylko ten długi cykl.
Może się zdarzyć taki dłuższy cykl każdej zdrowej kobiecie. Jeśli się martwisz to idź do gina, niech sprawdzi co tam w środku. Może da luteine na wywołanie czy coś jeśli będzie potrzeba :) głowa do góry, będzie dobrze :)

Mi tak spadł. Masakra, co ja wtedy przeżyłam. Jak strasznie płakałam że już po wszystkim :( jechałam na wizytę pewna ze nie będzie serduszka.... Ale pomylilam się! Biło pięknie i wszystko było dobrze. Spadł mi z 30 do 15. A brałam luteine. Dostałam dodatkowo zastrzyki, potem wróciło do normy. Pamiętaj że to hormon wydzielany skokowo, więc mogłaś po prostu trafić na moment jak był w tym najniższym poziomie :)

Do góry