reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@coco07 @Charlotte21 cudnownie dziewczyny! ;**

@Charlotte21 A czemu dr Janosz nie da refundacji ...?
Mi lekarze przepisywali... no ale ja mam trombofilie i nie wiem czy Ci sami tobie też by przepisali jak coś do dr Korona lub dr Horak ale obydwoje prywatnie

@Sandra094 bardzo Ci wspolczuje ... tule mocno... wiem co czujesz, ja urodziłam przedwcześnie w 23tyg w czerwcu synka w czerwcu 2018... bardzo szybko powrocilam do regularnych cykli i w 3 cyklu kiedy mogłam zacząć się starać zaskoczyło.. nie uważam, żeby to był dobry czas... myślę że lepiej byłoby gdybym doczekała ... cała ciążę miałam zagrożona, połowę spędziłam w szpitalu... urodziłam w 34t4d bliźnięta.. to cud... Ale bardzo źle psychicznie i fizycznie zniosła to wszystko.. zastanów się czy jesteś gotowa.. psychika jest bardzo ważna. ;*
Myśleć o synach będziesz zawsze.. kolejne dziecko tego nie zmieni. Fakt łagodzi trochę ból, ale zawsze będziemy cierpieć i pamiętać. Musisz pozwolić odejść swoim dzieciom zaakceptować co się stało.. myślenie, że chce jak najszybciej bo ciągle myślę o synach.. nie jest dobre. Wiem z własnego doświadczenia mimo, że ciąża moja zakończyła się teraz dobrze i mam 4 miesięczne skarby w domu to polecam najpierw przeżyć żałobę.. szczególnie na takim etapie straty kiedy dziecko widziałaś, przytulilas, pochowalas

reklama
Dziewczyny, przypomnij ie mi u której z Was był przypadek że progesteron na początku ciazy spadł, wróciłam padnieta strasznie z pracy i nie mam sił szukac..... :( @Dzoana88 to nie u Ciebie było??

Przez przypadek w pakiecie badań miałam progesteron którego nie kazał mi prof zrobić i z 38 z hakiem na 21 spadło i się zdziwiłam mocno.

Jakie witaminy bierze i po jakim czasie sprawdziliście ponownie nasienie?

Bardzo tani suplement ExtraSperm ale ciężko dostać go w aptekach . Widziałam w internetowych za 40 zł za opakowanie 30 szt. Wystarcza na miesiąc . Ten drogi najpierw brał ale tylko morfologia się poprawiła a po tym wszystkie parametry były ok . Bierze teraz co drugi dzień o tak zeby nie pogorszyło się

Bardzo tani suplement ExtraSperm ale ciężko dostać go w aptekach . Widziałam w internetowych za 40 zł za opakowanie 30 szt. Wystarcza na miesiąc . Ten drogi najpierw brał ale tylko morfologia się poprawiła a po tym wszystkie parametry były ok . Bierze teraz co drugi dzień o tak zeby nie pogorszyło się
Wow. Mój właśnie bierze ten najdroższy chyba... jego lekarz polecał i mój gin tez go chwalił - profertil. Zobaczymy czy to coś da. No i wcina orzechy brazylisjkie :)

Dziewczyny, przypomnij ie mi u której z Was był przypadek że progesteron na początku ciazy spadł, wróciłam padnieta strasznie z pracy i nie mam sił szukac..... :( @Dzoana88 to nie u Ciebie było??

Przez przypadek w pakiecie badań miałam progesteron którego nie kazał mi prof zrobić i z 38 z hakiem na 21 spadło i się zdziwiłam mocno.
Ja nie wiem czy mi spadł ,ale ja miałam 18 ,tylko ja od początku ciąży brałam duphaston i luteine ,wszystko było ok

Kochana, znalazłam info, że w ciąży progesteron spada. Dla spokoju zadzwoń do lekarza, ale myślę, że wszystko jest dobrze.

Tak kochana to bylam ja, z prawie 32 spadł mi na niecałe 19 i wtedy dostalam dupka

Kochana, znalazłam info, że w ciąży progesteron spada. Dla spokoju zadzwoń do lekarza, ale myślę, że wszystko jest dobrze.
Oby, ale wolę skonsultować sprawę dla świętego spokoju. :*
Tak kochana to bylam ja, z prawie 32 spadł mi na niecałe 19 i wtedy dostalam dupka
I na jakim etapie ciąży byłas?? Miałaś jakieś objawy niepokojące? Coś kojarzę mówiłaś o bólach brzucha?? U mnie z ponad 38 na 21 spadł a mówił że to tak nie za dobrze jak koło 20 jest i miałam się nie martwić bo wysoki wcześniej miałam.

Oby, ale wolę skonsultować sprawę dla świętego spokoju. :*I na jakim etapie ciąży byłas?? Miałaś jakieś objawy niepokojące? Coś kojarzę mówiłaś o bólach brzucha?? U mnie z ponad 38 na 21 spadł a mówił że to tak nie za dobrze jak koło 20 jest i miałam się nie martwić bo wysoki wcześniej miałam.
Ostatnia miesiączke mialam 05.05 , pierwsze badanie progesteronu 03.06 (razem z beta) i kolejne badanie progesteronu 18.06, czyli jakoś siódmy tydzień? W nocy obudził mnie ból brzucha jak na okres myslalam że to koniec i wtedy poszlam sprawdzic drugi raz ten progesteron

reklama
Co sądzicie dziewczyny. Jestem 15 dni po zastrzyku z ovitrelle? Czy dalej utrzymuje się hormon po zastrzyku
Wydaje mi się że po 15 dniach to już nie zastrzyk. Czekamy do poniedziałku i trzymam kciuki :)

Byłam u lekarza. Mój organizm szybko wrócił do normy i mogę już się starać. Martwi mnie tylko ten długi cykl.
Może się zdarzyć taki dłuższy cykl każdej zdrowej kobiecie. Jeśli się martwisz to idź do gina, niech sprawdzi co tam w środku. Może da luteine na wywołanie czy coś jeśli będzie potrzeba :) głowa do góry, będzie dobrze :)

Mi tak spadł. Masakra, co ja wtedy przeżyłam. Jak strasznie płakałam że już po wszystkim :( jechałam na wizytę pewna ze nie będzie serduszka.... Ale pomylilam się! Biło pięknie i wszystko było dobrze. Spadł mi z 30 do 15. A brałam luteine. Dostałam dodatkowo zastrzyki, potem wróciło do normy. Pamiętaj że to hormon wydzielany skokowo, więc mogłaś po prostu trafić na moment jak był w tym najniższym poziomie :)

Do góry