reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Oby, ale wolę skonsultować sprawę dla świętego spokoju. :*I na jakim etapie ciąży byłas?? Miałaś jakieś objawy niepokojące? Coś kojarzę mówiłaś o bólach brzucha?? U mnie z ponad 38 na 21 spadł a mówił że to tak nie za dobrze jak koło 20 jest i miałam się nie martwić bo wysoki wcześniej miałam.
też bym tak zrobiła :*

reklama
Ile może trwać krwawienie po poronieniu? To już tydzień minął a ja dalej plamienz jakimiś resztkami. Chciałabym wiedzieć co tam się dzieje z organizmem.

U mnie 9 tc. Martwię się trochę, jeszcze rozbolalo mnie podbrzusze i okolice spojenia łonowego. Nie wiem czy to przemęczenie, czy to od tego. A miałam strasznie aktywny tydzień, plus stres w pracy, bo dzisiaj powiedziałam o ciąży... Och..... Muszę przetrzymac do poniedziałku i wierzyć że wszystko ok :)

A jak myślicie, czy to może być podstawa do przyjmowania duphastonu albo luteiny?

U mnie 9 tc. Martwię się trochę, jeszcze rozbolalo mnie podbrzusze i okolice spojenia łonowego. Nie wiem czy to przemęczenie, czy to od tego. A miałam strasznie aktywny tydzień, plus stres w pracy, bo dzisiaj powiedziałam o ciąży... Och..... Muszę przetrzymac do poniedziałku i wierzyć że wszystko ok :)

A jak myślicie, czy to może być podstawa do przyjmowania duphastonu albo luteiny?
Jeśli to są silne bóle podbrzusza lub plamienia to napewno lekarz przepiszę.

@Oczekujaca123 właśnie trochę się zdziwiłam dzisiaj jak mąż wykupił mi w aptece zastrzyki że było nabite na paragon pomniejszona cena. I jestem w szoku. Bo ma wizycie dr Janosz mnie uprzedzala że dwa zastrzyki kosztuja 30 zł. Napiszę do niej koniecznie z tym ;) bo już @Lu_cy dała mi namiary na ginekologa co wypisuje.
Sama nie wiem co o tym myśleć.

A nie bierzesz niczego obecnie ? ;) jamniki i brzuch ogólnie bolą bo się wszystko rozciąga. ;) ale duphaston i luteina pomagają też psychicznie ;) może lepiej by było wziąć. ? Chociaż jak nie ma wskazań to też nie ma co lykac. Musisz chyba i tak przeczekać weekend. Odpocznij trochę. ! Mnie też często boli brzuch. Ale ja mam problemy z trawieniem w każdej ciąży więc często od jelit to idzie. Może u ciebie tez.?

Dlatego ja nie badałam progesteronu w tej ciąży, bo i bez tego schodziłam na zawał kilkukrotnie... ehhh jak wracam do tego myślami, czując w tym momencie jak mała przebiera nogami w brzuszku, to chce mi się śmiać i płakać jednocześnie ...
@nnat. Moim zdaniem jest to powód... poproś swojego lekarza po prostu.. mój lekarz wiedział ze jestem po poronieniu i otwarcie mu powiedziałam, ze z luteina będę czuć się bezpieczniej. A na tym tez lekarzowi powinno zależeć ;)

Jeśli to są silne bóle podbrzusza lub plamienia to napewno lekarz przepiszę.

Nie mam dzięki Bogu plamien :)

A nie bierzesz niczego obecnie ? ;) jamniki i brzuch ogólnie bolą bo się wszystko rozciąga. ;) ale duphaston i luteina pomagają też psychicznie ;) może lepiej by było wziąć. ? Chociaż jak nie ma wskazań to też nie ma co lykac. Musisz chyba i tak przeczekać weekend. Odpocznij trochę. ! Mnie też często boli brzuch. Ale ja mam problemy z trawieniem w każdej ciąży więc często od jelit to idzie. Może u ciebie tez.?

Nie biorę niczego poza kwasem foliowym i Wit B6. Jutro przedzwonię do kliniki podpytam co i jak i ewentualnie będę w pon działać :)

Dlatego ja nie badałam progesteronu w tej ciąży, bo i bez tego schodziłam na zawał kilkukrotnie... ehhh jak wracam do tego myślami, czując w tym momencie jak mała przebiera nogami w brzuszku, to chce mi się śmiać i płakać jednocześnie ...
@nnat. Moim zdaniem jest to powód... poproś swojego lekarza po prostu.. mój lekarz wiedział ze jestem po poronieniu i otwarcie mu powiedziałam, ze z luteina będę czuć się bezpieczniej. A na tym tez lekarzowi powinno zależeć ;)

Ja kupiłam w pakiecie badań dla kobiet w ciąży do 1 trymestru... Po prostu te same badania które zalecił mi profesor i kilka więcej było w dobrej cenie. I nie spodziewałam się takiego wyniku, ogólnie zapomniałam o tym ze progesteron miał tam też być...
Zazdroszczę Ci już tego momentu... :)

Poproszę chyba ale najpierw skonsultuje z nim, co on o tym myśli, i ewentualnie poproszę żeby coś mi przepisał żebym czuła się pewniej :)

Muszę więcej odpoczywać po prostu, a miałam, jak pisałam wcześniej okropnie intensywny tydzień... Który skończy się za tydzień w piątek. [emoji14]

reklama
To jednak miałaś refundację?
@Oczekujaca123 właśnie trochę się zdziwiłam dzisiaj jak mąż wykupił mi w aptece zastrzyki że było nabite na paragon pomniejszona cena. I jestem w szoku. Bo ma wizycie dr Janosz mnie uprzedzala że dwa zastrzyki kosztuja 30 zł. Napiszę do niej koniecznie z tym ;) bo już @Lu_cy dała mi namiary na ginekologa co wypisuje.
Sama nie wiem co o tym myśleć.

Do góry