G
gosc19
Gość
Ja biorę mama dhaMoże która jednak coś wie i podpowie? Od jutra nie mam juz co lykac i nie wiem co zamówić [emoji20]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja biorę mama dhaMoże która jednak coś wie i podpowie? Od jutra nie mam juz co lykac i nie wiem co zamówić [emoji20]
Kochana ja brałam cały czas wszystko osobno, nawet teraz na koncowce już mnie to meczylo, chciałam kupić kompleks ale przypomniało mi się co się działo z moimi wynikami po kompleksie więc dalej biorę osobnoMoże która jednak coś wie i podpowie? Od jutra nie mam juz co lykac i nie wiem co zamówić [emoji20]
Może która jednak coś wie i podpowie? Od jutra nie mam juz co lykac i nie wiem co zamówić [emoji20]
Powiem Ci, że moje problemy przy twoich to są jakimś ziarenkiem piasku. Jesteś naprawdę dzielną babką ! Nie wyobrażam sobie jak to wszystko ogarniasz. To raczej ja przytulam i ściskam mocno aby wszystko się ułozyło na tyle abyś czuła spokój. :*Charlotte bardzo mi przykro i przytulam...
U nas sa podejrzenia zarowno kraniosynostozy jak i zespolu silver russella, mozliwe ze mamy oba (pierwsza wada jest raczej pewna na 100% a z druga moze zejsc z diagnoza nawet do 2 roku zycia), mozlowe tez ze jest to inna wada niz silver russell ktorej czescia jest kraniosynostoza (oby nie) ale to tez zajmie troche czasu zanim sie o tym dowiemy. Niestety problem polega na tym tez ze wad genetycznych jest olbrzymia ilosc a wiekszosc z nich nie wyjdzie w ogolnym tescie genetycznym tylko nakierowanym na dany gen a zeby taki test zrobic trzeba najpierw w pierwszej kolejnosci trafic na lekarza ktory sie zna, ma pojecie i wie gdzie szukac. Moze tez nic nie wyjsc z krwi pomimo istnienia wady genetycznej. My mielismy zbadana mikromacierz ktora wyszla prawidlowo i dala nam nadzieje ze maly jest zdrowy a pozniej okazalo sie ze mikromacierz nie wylapuje baaardzo duzej ilosci wad genetycznych, w tym tez silver russella. Przede mna ciezkie chwile... bede walczyc na 2 fronty, polece do Polski do jednego z lepszych lekarzy od kranio, tylko zapisy na wizyty zaczynaja sie dopiero za pol roku, taki dlugi czas czekania na prywatna wizyte u tego lekarza. Rownoczesnie bede prosic o skierowanie nas do specjalistycznej kliniki w Londynie zajmujacej sie takimi wadami twarzoczaszki. We wrzesniu mamy tez wizyte u genetyka wiec bede walczyc o testy nakierowane na wykrycie silver russella. I zobaczymy... co przyniesie przyszlosc.
Baaaardzo mi przykro Kochana ja tez miałam przeczucie, ze pójdzie bez zabiegu i się udało. Mi lekarz nic nie mówił o badaniu płodu, ale akurat widziałam gdy to ze mnie wyleciało. Strasznie mnie to przeraziło, nie mogłam patrzeć ale gdybym musiała to „złapać”, to pewnie bym się zmusiła. Wiem co czujesz i teraz będzie ciężko. Ja jestem 3 dni po i czuje ulgę. U mnie 2 poronienia w niecałe 3 miesiąceDzięki dziewczyny. Mam nadzieję że u was będzie więcej zielonego światła. Teraz jestem zdecydowana i sobie te genetyczne. Jeszcze mamy skierowanie do genetyka o kardiotypy i jeszcze mamy zrobić badanie nasienia z fragmentacja dna.
Wie któraś z Was jak to jest z materiałem do badań przy poronienie bez lyzeczlowania? Mam przeczucie że się obejdzie bez tym razem Ale przeraża mnie mysl że mam "złapać" wszystko.
A to przykro mi ze masz takie doswiadczenia,moze trafisz na jakis dobrych specjalistow,dobrze zatem ze chociaz masz tego specjaliste w PlLoli wrecz odwrotnie. Po raz setny przekonuje sie ze oni sa tak niedoksztalceni ze az rece opadaja i musze leciec do Polski zeby pomoc synkowi bo dla nich tu wszystko jest normalne. To ze mieszkam w UK to od poczatku jest przeklenstwo zarowno z dzieciakami i ich problemami zdrowotnymi jak i przy moich wvzesniejszych poronieniach.
Właśnie zastanawiam się czy iść do szpitala. Bo zarodek na 3 mm i powinno samo się wszystko oczyścić. Albo tylko na tabletkach. Mam taką nadzieję. Odstawiłam Duphaston i czuje że już co jakiś czas mnie boli brzuch jak na okres.Czytam te Wasze wiadomości i mam łzy w oczach.
@Charlotte21 ja teraz miałam tylko bóle jak przy miesiączce i niewielkie skrzepy. Na drugi dzień przez dosłownie chwile zaczął mnie inaczej bolec brzuch, tak dziwnie i poczułam, ze co wyleciało. Pobiegłam do wc i to było „to”. Może coś Ci to pomoże.
Ja bardzo chciałabym znów być w ciąży, najlepiej znów zajść w 1 cyklu po poronieniu jak ostatnio, ale zaczęłam czytać o genetyce i jestem przerażona. Będziemy robić pewnie za miesiąc czy półtora badania genetyczne i potwornie się boje, ze wyjdzie coś nie tak i dowiem się, ze nie możemy mieć dzieci. Mój mąż w ogóle nie dopuszcza do siebie myśli, ze zaszłabym w kolejna ciąże przed sprawdzeniem co było powodem tych poronień. On nie może już patrzeć jak ja cierpię