reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję że u was będzie więcej zielonego światła. Teraz jestem zdecydowana i sobie te genetyczne. Jeszcze mamy skierowanie do genetyka o kardiotypy i jeszcze mamy zrobić badanie nasienia z fragmentacja dna.
Wie któraś z Was jak to jest z materiałem do badań przy poronienie bez lyzeczlowania? Mam przeczucie że się obejdzie bez tym razem Ale przeraża mnie mysl że mam "złapać" wszystko.
mi kazali łapać ;( nic przyjemnego ,biorą chyba największy skrzep , u mnie było tak że większość wyleciała do kibelka ,poszłam na krzesło lekarz "coś " wyjął i pokazuje mi i mówi mamy to ,myślałam że go zabiję

reklama
Do genetycznego nie , gdyż wszyscy mi mówili ,że wyjdzie że to wada genetyczna a to głównie jest powód poronień , i lepiej żebyśmy sobie zrobili ,i taki mieliśmy zamiar ,ale zaszłam w ciąże i nie zrobiłam

@Charlotte21 bardzo mi przykro :( smutne to bardzo ... Nie wiem nawet co powiedzieć.. co do badań genetycznych to po prostu musisz wszystko łapać co wygląda "inaczej" niż przy zwykłej miesiączce. Ja akurat byłam w szpitalu więc kazali mi za każdym razem wołać pielęgniarkę żeby sprawdzała czy to już "to" gdy czułam że coś ze mnie wylatuje . Ja akurat byłam w 11tyg więc ewidentnie czułam że wylatuje nie zwykły skrzep bo to zupełnie inne uczucie. Nie wiem jak u Ciebie. Ehh życie jest mega niesprawiedliwe...trzymaj się ciepło :*

Hej ;)
Ja niestety nie mam dobrych wieści. Tak jak przypuszczałam. Niestety jestemnteoretycznie 8t3d a ciaza zatrzymała się na 6tc. Mam skierowanie do szpitala. Eh dziewczyny co za życie. Ostatnio dzieckoc rozwijało się prawidłowo Ale przez komórki nk serce przestało nic. A teraz prawdopodobnie zły podział komórkowy. Będę robić badania genetyczne. I jak tutaj się cieszyć z życia.
Dwie straty w tym roku. Dokładnie pół roku później będę leżeć na tym samym oddziale i czekać na zabieg. Trzymajcie kciuki.
Charlotte21 przytulam.. ;***

Mam nadzieję, że nie będzie to takie dramatyczne. Z lyzeczlowanie było łatwiej. Ale długo czekania. Więc mam nadzieję że się obejdzie. Zobaczymy. W czwartek lub w piątek pojde się zgłosić do szpitala. Dzięki dziewczyny ! Obym szybko doszła do sobie. ...Trochę się boję.

@Charlotte21 bardzo mi przykro. Trzymaj się moja droga.

@Loli05 koleżanki były mąż miał cukrzycę typu I. Pierwszą ciążę stracili, ale przez konflikt serologiczny. Dwa miesiące później kolejna zdrowa i bezproblemowa ciąża. Także powiem szczerze, że pierwsze o tym słyszę aby cukrzyca u mężczyzny była problemem.

@Charlotte21 bardzo mi przykro. Trzymaj się moja droga.

@Loli05 koleżanki były mąż miał cukrzycę typu I. Pierwszą ciążę stracili, ale przez konflikt serologiczny. Dwa miesiące później kolejna zdrowa i bezproblemowa ciąża. Także powiem szczerze, że pierwsze o tym słyszę aby cukrzyca u mężczyzny była problemem.
Hej,dzieki za odpowiedz,no dzis to byl dla nas szok,maz ma 12 mmol a max norma to 6mmol!!zaczelam googlac i takie wlasnie artykuly znalazlam.szukam zywych przypadkow:)

Mam nadzieję, że nie będzie to takie dramatyczne. Z lyzeczlowanie było łatwiej. Ale długo czekania. Więc mam nadzieję że się obejdzie. Zobaczymy. W czwartek lub w piątek pojde się zgłosić do szpitala. Dzięki dziewczyny ! Obym szybko doszła do sobie. ...Trochę się boję.
Tulę mocno. Jakie to wszystko niesprawiedliwe

reklama
Kochana strasznie mi przykro ze musisz przez to znow przechodzic:(

Do góry