reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mohaaa Ja tak miałam!!! I jeszcze lekarz powiedział, że ciąża wygląda na młodsza i że nie wygląda to dobrze. Tydzień później bylo serduszko i pomiary idealnie zgadzały się z OM.
Czyli jest szansa, że przy 6+3 nie widać przepływu? Bo mi powiedział, że przy pęcherzyków powyżej 30 mm to już musi być i tutaj nie ma raczej u mnie szans.

reklama
@Oczekujaca123 kochana to wspaniała wiadomość, cieszę się bardzo, że jesteś już tak daleko, a zarazem tak blisko żeby już tulic swoje skarby ❤️❤️❤️ waga Stasia i Amelki super :) życzę kolejnego spokojnego tygodnia:) robisz powoli wyprawkę? :)

@coco07 też tak myślę, że sucho przed @ a dziś już jest. Także staram się być dobrej myśli. A Ty uważaj na siebie i nie przemeczaj się. Jedli masz możliwość to weź wolne. A masz już heparyne? Powinnaś też już zacząć przyjmować. Trzymam mocno kciuki za Ciebie ❤️

@mohaaa może jeszcze nic straconego przeczekaj tydzień i pójdź na kolejną wizytę.

@Charlotte21 u Ciebie może też jeszcze za wcześnie na taką diagnozę... Trzymam mocno kciuki żeby było serduszko ❤️

Ja poszlam na wizytę do swojego ginekologa z plamieniem/krwawieniem. Dostałam skierowanie do szpitala. A że był to piątek, to porzadne USG zrobili dopiero w poniedzialek. Tam tylko zarodek bez echa serca. Ja sama poprosilam o zdanie lekarza, bo ja wolę znać prawdę - choćby najgorsza. Zrobili betę - wyszło ok 9500 i zalecili kontrolę u mojego gina po 2 tygodniach. Tyle nie wytrzymała - poszlam po tygodniu. A teraz córka ma już 8 lat.
Jestem w szoku czytając Wasze historie. Napawają mnie optymizmem, ale tez wkurzam się jak lekarze tak mogą... mój mąż przeczytał przez ostatnie 1,5h chyba pół internetu na ten temat i coś chwile przesyła mi podobne historie.

@Takaja123 , @Izulla99 ja mam wizytę dopiero u swojej dr 4 czerwca. Teraz poszłam na sprawdzenie, bo nie dawało mi spokoju, że nie mam żadnych objawów. Gdzieś tam z tyłu głowy tliła mi się myśl, że może być puste jajo płodowe. Jestem w 6t3d i w sumie to ten lekarz nawet nie zrobił mi ujęcia pęcherzyka na zdjęciu. Normalnie jakby nic tam nie było, a widziałam wcześniej, że pęcherzyk jest. Stwierdził, że na tak duży pęcherzyk ponad 30 mm to już powinien być przepływ i serce powinno być i on nie daje szans na tą ciąże. Kazał się pod koniec tygodnia zgłosić do jakiegoś szpitala i przerwać ciąże. Jak się zapytałam w jaki sposób, to nie odpowiedział...

reklama
@mohaaa a masz zdjęcie wykonane? z każdej strony? znam to uczycie, kiedy lekarz za długo się przygląda w monitor... też trzymam za ciebie kciuki. Mam nadzieję, że się mylą!

Do góry