reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@M@lly A długo jesteś na zwolnieniu?
Od 7.05 do 14.05 bylam na angine (nie chcialam by pracodawca wiedział o ciąży bo było przed wypłatą) a od 15 do 22.05 mam l4 szpitalne po zabiegu. Lekarz pierwszego kontaktu powiedział ze wystawi mi bez problemu tylko mam się dowiedzieć co ma wpisać. Aktualnie jestem w trakcie poszukiwania pracy.

@Charlotte21 @mohaaa myślę, że warto zasięgnąć opinii innego lekarza to na pewno nie zaszkodzi, a tak od razu skreślac to też źle. Ja zaraz poszukam swojego pierwszego usg i zobaczę jaki był pęcherzyk wtedy.

@Oczekujaca123 cudowne wieści [emoji3590] Do kiedy leżycie w 3 paku? Najdłużej jak się da? Czy już powoli wyznaczają termin?

@Charlotte21 @mohaaa nie łamcie się dziewczyny jeszcze... Ja byłam u lekarza w 6+6 i już prawie płakałam że puste jajo bo nic nie było w środku i ja też to widziałam dokładnie... A potem po 5min szukania coś zamigotało i nagle znalazł sie zarodek z serduszkiem. Może słaby sprzęt i nie wykrywa, nie ma co wyrokować jeszcze.

Charlotte21 byłaś u Janosz i tak powiedziała? 6+3 To trochę za wcześnie na takie stwierdzenia...chyba
U dr Janosz mam dopiero 4 czerwca. Nie chciałam tyle czekać do poszłam do osiedlowego ginekologa żeby zrobić USG. Jak już długo patrzył w ekran to czułam, że coś złego powie. Włączył przepływ i nic nie było. A dziwne, że na USG nie pokazał nawet pęcherzyka. Beta jest więc i pęcherzyk musiał być widoczny. Stweirdził, że on się nie może tutaj czegoś dopatrzeć.

Charlotte ja miałam w marcu puste jajo. Sprawdzę w domu jaka wielkość pęcherzyka miałam. Czekałam do 10 tc i dopiero potem z lekarzem uznaliśmy, ze nic z tego, odstawiłam luteinę i po kilku dniach sama zaczęłam ronić. To był najgorszy wieczór w moim życiu. To co ze mnie wylatywało i w jakich ilościach. Nie chce tego nigdy więcej przechodzić :( na drugi dzień miałam łyżeczkowanie, bo zostały jakieś resztki. Mojej przyjaciółki mama dopiero w 9 tc zobaczyła zarodek, dlatego ja miałam nadzieje, ze będzie u mnie to samo

reklama
@Jivka staram się, ale jakoś od początku przez ten brak typowych dla mnie objawów ciążowych nie "przywiązywałam" się do myśli bycia w ciąży. Nie chce sobie robić nadziei. Zobaczę co mi odpisze moje dr w tym temacie. Może poczekam jeszcze tydzień i pójdę na kontrolę.

Do góry