reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
a ja mam pytanie z innej beczki...
czy ktoś sie orientuje jaka grubość endometrium zwiastuje @?
cy to sie da jakoś poznać?

Hej dziewczyny. Ja wróciłam od lekarza :( jest zarodek, ale serce nie bije. Jestem zrozpaczona ;( powiedzcie szczerze, może coś gdzieś kiedyś słyszałyście lub czytałyście - czy jest jeszcze szansa jakaś dla nas? Wg om dziś 7+0, wg usg 6+3. Lekarz miał nowy sprzęt i dokładnie sprawdzał, ale oznakow życia brak :( nie przeżyje kolejnego poronienia :( dlaczego mnie to znów spotyka ;(

@mohaaa Ja tak miałam!!! I jeszcze lekarz powiedział, że ciąża wygląda na młodsza i że nie wygląda to dobrze. Tydzień później bylo serduszko i pomiary idealnie zgadzały się z OM.

@mohaaa Ja tak miałam!!! I jeszcze lekarz powiedział, że ciąża wygląda na młodsza i że nie wygląda to dobrze. Tydzień później bylo serduszko i pomiary idealnie zgadzały się z OM.
I jak można tak stresować kobietę w ciąży? Wszystko dobrze się zakończyło? Kiedy sugerujesz mi pójść na kolejne usg?

@M@lly Powinnaś po ustaniu prqacy uzyskać zaświadczenie o niezdolności do wykonywania pracy i złożyć je w oddziale ZUS. Razem składasz druk ZUS Z-10 oraz wystawiony przez pracodawcę druk ZUS Z-3 (mimo ustania zatrudnienia). Tylko sprawdź czy przypadkiem nie będzie Ci przysługiwać zasiłek dla bezrobotnych - bo z mojej wiedzy wówczas chorobowy Ci nie będzie przysługiwał (najlepiej dopytaj w ZUS).
Po ustaniu zatrudnienia dalej podawane są dane byłego pracodawcy
Zasiłek dla bezrobotnych mi nie przysługuje. Mój pracodawca nie odbiera ode mnie tel.

I jak można tak stresować kobietę w ciąży? Wszystko dobrze się zakończyło? Kiedy sugerujesz mi pójść na kolejne usg?
Nie wiem jaka masz bete ale u mnie było ponad 600 i lekarze szukali na siłę bo nic nie ma [emoji2368] też mnie stresowali, mówili że pozamaciczna pewnie [emoji2356]

Hej dziewczyny. Ja wróciłam od lekarza :( jest zarodek, ale serce nie bije. Jestem zrozpaczona ;( powiedzcie szczerze, może coś gdzieś kiedyś słyszałyście lub czytałyście - czy jest jeszcze szansa jakaś dla nas? Wg om dziś 7+0, wg usg 6+3. Lekarz miał nowy sprzęt i dokładnie sprawdzał, ale oznakow życia brak :( nie przeżyje kolejnego poronienia :( dlaczego mnie to znów spotyka ;(
Też właśnie wróciłam od lekarza. Jestem niby 6 +3 a nic nie widać, powiedział, że puste jajo płodowe...

Nie wiem jak Ci teraz pomóc, bo sama jestem jeszcze w szoku...

reklama
Ja poszlam na wizytę do swojego ginekologa z plamieniem/krwawieniem. Dostałam skierowanie do szpitala. A że był to piątek, to porzadne USG zrobili dopiero w poniedzialek. Tam tylko zarodek bez echa serca. Ja sama poprosilam o zdanie lekarza, bo ja wolę znać prawdę - choćby najgorsza. Zrobili betę - wyszło ok 9500 i zalecili kontrolę u mojego gina po 2 tygodniach. Tyle nie wytrzymała - poszlam po tygodniu. A teraz córka ma już 8 lat.

Do góry