reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiesz co, ja clexane nie używałam.. Tylko neoparin. I zależy od partii szczerze mówiąc. Niektóre mają tak tępe igły że masakra. A niektóre elegancko. Mi się siniaki na początku robiły częściej, teraz już rzadko kiedy się zdarzy tak na prawdę ;)
Gratuluję bety :) który u ciebie dc dziś??
Ja miałam i te i te i w obu zdarzają się tępe igły...

reklama
Najważniejszy jest przyrost bety. Zrób po 48 godzinach. Przyrost minimum 66%.
Swoją drogą nienawidzę bety i jak mnie nikt nie zmusi to nie zrobię. Strasznie mnie to stresuje. Ale inne dziewczyny wola robić ja częściej, żeby być spokojnym. Więc jak kto woli :)

Najważniejszy jest przyrost bety. Zrób po 48 godzinach. Przyrost minimum 66%.
Swoją drogą nienawidzę bety i jak mnie nikt nie zmusi to nie zrobię. Strasznie mnie to stresuje. Ale inne dziewczyny wola robić ja częściej, żeby być spokojnym. Więc jak kto woli :)
Jest to stres,ale ja np mieszkam w Uk i nie ma opcji bety,i zalowalam.musialam robuc testy by patrzec czy ciemnieja,no i ciemnialy

@Takaja123 wpadam na chwilę i co widzę? Boziu jak się cieszę. Gratuluję z całego serca kochana. Zarażaj, Zarażaj, może I mnie coś złapie :) Wierzę, że posypią się kolejne pozytywy, jakoś to zawsze tak falami przychodziło. Dziewczynyki, ja pierwsza pliiiizzzzz, ja seniorka więc ustąpcie babuleńce :tak:

@hona to nasze dziewczynki z brzuszkami przesyłają dobre fluidy ciążowe więc łap je ❤️ oczywiście zarazam i ja także łap i ode mnie te moc ❤️

@Star mnie też to bardzooo stresuje. Ale już dziś mi lekarz zapowiedział, że skieruje mnie na powtórzenie bety. Troszkę niski wynik ale zawsze coś. Oby wszystko było dobrze tylko tyle i przetrwać do 8 tyg.

@gigi_ dziękuję Kochana może jak mąż przyjedzie na urlop to może uda się. Trzymam mocno kciuki❤️ my tu podobnie trsfilysmy ja chwilę przed Tobą.

@Star a jak u Ciebie? Bo @ jeszcze nie ma? Jak pisałaś mi tu kilka dni temu "póki nie ma jest nadzieja" więc mocno trzymam kciuki za Ciebie ❤️

@Madzix88 kochana, a u Ciebie który to już tydzień i na kiedy masz termin? :)

@Takaja123 jak robisz zastrzyk to przytrzymaj sobie to miejsce, może być tym gazikiem co odkażasz skórę wtedy nie robią się siniaki. Ja też biorę neoparin i na początku robiłam zastrzyki dookoła pępka raz bliżej raz dalej, góra dół i boki :-) czasem niestety igła jest średnio ostra. Złap sobie skórę i wbijaj [emoji4] trzymam kciuki

@Lu_cy dziękuję za podpowiedź jutro będę probowac sama kłuć się :) jestem po jednym zastrzyku i niestety odczuwam. Pewnie w tej sprawie będę pisać jeszcze nie raz do Was :) kiedy najlepiej robić zastrzyki?

Dziewczyny jeszcze mam pytanie jak jest z L4 idzie od razu droga elektroniczna do ubezpieczyciela czy muszę osobiście? Ja jutro chce już poprosić bo na wypadek ciąży jestem zwolniona z opłat za ubezpieczenie więc warto skorzystać,a teraz już będzie dobrze i nie będę zwlekać.

@Lu_cy dziękuję za podpowiedź jutro będę probowac sama kłuć się :) jestem po jednym zastrzyku i niestety odczuwam. Pewnie w tej sprawie będę pisać jeszcze nie raz do Was :) kiedy najlepiej robić zastrzyki?

Dziewczyny jeszcze mam pytanie jak jest z L4 idzie od razu droga elektroniczna do ubezpieczyciela czy muszę osobiście? Ja jutro chce już poprosić bo na wypadek ciąży jestem zwolniona z opłat za ubezpieczenie więc warto skorzystać,a teraz już będzie dobrze i nie będę zwlekać.
Od razu idzie do pracy L4, cudownie że to wprowadzili. Ja robię zastrzyki rano po śniadaniu, bo wieczorem biorę acard. Tak mi lekarz kazał

reklama
Do góry