reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Takaja123 Super! Trzymam kciuki za właściwy przyrost bety! Twoje pytanie dotyczy chyba takiego dobrowolnego ubezpieczenia w jakiejś firmie?? Coś typu Luxmed? To tam to z automatu na pewno nie idzie, chyba że to Twój pracodawca zapewnia to ubezpieczenie i takie dane przekazuje dalej.

@kb.karola90 Jeszcze tylko miesiąc i będzie idealnie. Taki mały, a już tak straszy matkę. Co to będzie jak dorośnie?

@Takaja123 Super! Trzymam kciuki za właściwy przyrost bety! Twoje pytanie dotyczy chyba takiego dobrowolnego ubezpieczenia w jakiejś firmie?? Coś typu Luxmed? To tam to z automatu na pewno nie idzie, chyba że to Twój pracodawca zapewnia to ubezpieczenie i takie dane przekazuje dalej.

@kb.karola90 Jeszcze tylko miesiąc i będzie idealnie. Taki mały, a już tak straszy matkę. Co to będzie jak dorośnie?
Jak on dorośnie to ja już do tego czasu osiwieje i zwariuje :D ale dzisiaj się umówiliśmy ze spoko rozumiem ze chciał przeprowadzić próbę generalną, ale teraz to już czekamy na moment ściągnięcia szwu i wtedy Antek odrazu wychodzi :) także dogadani jesteśmy. Kartą przetargową były lody z McDonalda :D

@Loli05 zastrzyki na krzepliwość krwi. Robi się badania dna jakie ma się mutacje. Ja nie mam badań , bo one i tak nie zmieniają u mnie nic więc żelazny zestaw i do boju.
@Takaja123 , zastrzyki nie takie straszne , ja jeszcze je daje do góry igła wypuszczam powietrze. Jak się wbije i już czuję że to nie to miejsce to wyciągam igłę i robię w innym miejscu. Czasem jak trafisz na naczynko to poleci krew, ale nie dużo. Dasz radę, jak ja dałam to każdy może. A studiowałam nawet pielęgniarstwo, ale boje się zastrzyków komuś i sobie robić, więc odpuściłam po 1roku.
A co z moją @? Hmmm jutro będzie mój 30dzien cyklu , nigdy takich nie miałam , a testy uparcie pokazują jedną kreskę. A te co robię pokazywały już 10dpo. Więc robię mi nadziei ta małpa wredna. I jak głupia milionowy raz czytam o objawach ciąży. Z cyklu swędzi mnie lewa noga, czy to ciąża? ;)

@witch84 chodzi dokładnie o KRUS, który opłacam sama i tam mam ubezpieczenie zdrowotne i emerytalne. I nie wiem jak tam to wygląda.

@Star może jednak coś za kilka dni test pokaże :) u mnie wyszła dziś bladziutka kreska, a dokładnie tydzień temu biel. Objawów zero. Tylko siku częściej chodzę ale to i na @ tak mam więc nie brałam tego pod uwagę :) W pierwszej ciąży też miałaś taki żelazny zestaw?

@takaja123 ja dziś 6+6 i już obgryzam paznokcie z nerwów, bo ostatnio zatrzymałam się jakoś na 7+1 :/ w środę znów wizyta, muszę podgladnąć, bo zwariuję. Ale robię 10 oddechów i staram się myśleć pozytywnie [emoji4]

Trzymam kciuki żeby beta rosła, na spokokojnie, pamiętaj, że tylko spokój może nas uratować [emoji6]

@Lu_cy dziękuję za podpowiedź jutro będę probowac sama kłuć się :) jestem po jednym zastrzyku i niestety odczuwam. Pewnie w tej sprawie będę pisać jeszcze nie raz do Was :) kiedy najlepiej robić zastrzyki?

Dziewczyny jeszcze mam pytanie jak jest z L4 idzie od razu droga elektroniczna do ubezpieczyciela czy muszę osobiście? Ja jutro chce już poprosić bo na wypadek ciąży jestem zwolniona z opłat za ubezpieczenie więc warto skorzystać,a teraz już będzie dobrze i nie będę zwlekać.

To idzie z automatu do pracodawcy i do ZUSu. Nie mam pojęcia jak jest z krusem, ale musiałabyś popatrzeć jak lekarz wystawia ci to l4, to tam jest zaznaczone gdzie można wysłać. Jeśli pracujesz np w dwóch firmach to możesz obie zaznaczyć. Obawiam się że krusu może nie być

To idzie z automatu do pracodawcy i do ZUSu. Nie mam pojęcia jak jest z krusem, ale musiałabyś popatrzeć jak lekarz wystawia ci to l4, to tam jest zaznaczone gdzie można wysłać. Jeśli pracujesz np w dwóch firmach to możesz obie zaznaczyć. Obawiam się że krusu może nie być
Jest ZUS i krus bo babka się mnie zawsze pyta gdzie jestem ubezpieczona

reklama
Do góry