reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wow już 32tc? Kiedy to zlecialo :) jak się w ogóle czujesz? :)
Wow :D ale to zlecialo :) kogo nosisz w brzuszku?? Pochwalisz się nam? ?
Dziękuję czuje się dobrze :) no przeleciało to najgorsze były pierwsze 3 miesiące Mdłości itp. Na każdą wizytę szłam że stresem czy wszystko dobrze. A w brzuszku noszę chłopca ❤️imię jeszcze nie wybrane Dziewczyny a wy które już tygodnie macie?

@Destino jak się ma Helenka?

reklama
@monia_l u mnie leci 24 tc. Początek był ciężki ze względu na mój wieczny stres, bo fizycznie nawet było okej. U mnie pod serduszkiem mieszka dziewczynka :)
Wow to też już ponad połowa a pamiętam jak zaczynałas... Jednak czyjeś ciąże szybciej lecą ahhh ten stres coś o tym wiem niestety po przejściach tak już jest ze człowiek przechodzi ciąże stresując się o każdy dzień...

Dziękuję czuje się dobrze :) no przeleciało to najgorsze były pierwsze 3 miesiące Mdłości itp. Na każdą wizytę szłam że stresem czy wszystko dobrze. A w brzuszku noszę chłopca ❤️imię jeszcze nie wybrane Dziewczyny a wy które już tygodnie macie?

@Destino jak się ma Helenka?
U mnie leci 26tc. Cały czas jest dużo stresu chociaż przy ostatnim wypisie ze szpitala w Wigilię szyjka 2,5 cm zamknięta (a wcześniej szyjka 0,6cm + lejek) także to jakis cud. Teraz w środę mam wizytę i zobaczymy jak to wygląda. A w brzuszku Antoś :)

Dziewczyny czy te wyniki sa ok? Nie ma antybiogramu wiec chyba nie ma najgorzej ale martwia mnie te pojedyncze enterococcus spp , badanie robilam po wyjsc ze szpitalam przy przyjecium posiew byl czysty

1546869550270.jpeg

U mnie leci 26tc. Cały czas jest dużo stresu chociaż przy ostatnim wypisie ze szpitala w Wigilię szyjka 2,5 cm zamknięta (a wcześniej szyjka 0,6cm + lejek) także to jakis cud. Teraz w środę mam wizytę i zobaczymy jak to wygląda. A w brzuszku Antoś :)
No też już bliżej niż dalej. Piękny cud się stał oby już szyjka się nie skracala :) Trzymam mocno kciuki za wizytę i Antosia żeby ładnie rósł :)

No też już bliżej niż dalej. Piękny cud się stał oby już szyjka się nie skracala :) Trzymam mocno kciuki za wizytę i Antosia żeby ładnie rósł :)
No Antoś rośnie jak na drożdzach :) ciekawa jestem ile teraz będzie ważył ten mój Bąbelek :)
Tylko ta cholerna szyjka spędza mi sen z powiek. Mam nadzieje ze będzie bez zmian od ostatniej kontroli :)

Jestem już u lekarza i dostałam wyniki b. Histopatologicznego który wcześniej nie odebrałam. Możecie mi trochę objasnic20190107_152617.jpg
@Oczekujaca123 wydaje mi się że pojedyncze kolonie to normalne więc tutaj ja bym się nie martwiła takie moje zdanie.

@gigi_ Wynik oznacza tylko tyle, że znaleźli resztki po poronieniu. Potwierdza jedynie, że ciąża była. Doczesna to błona śluzowa macicy, a trofoblast to błona płodu (odpowiedzialna za tworzenie łożyska). A endometrium w fazie wydzielniczej, tj. w fazie wydzielania substancji odżywczych dla płodu.

reklama
@gigi_ Wynik oznacza tylko tyle, że znaleźli resztki po poronieniu. Potwierdza jedynie, że ciąża była. Doczesna to błona śluzowa macicy, a trofoblast to błona płodu (odpowiedzialna za tworzenie łożyska). A endometrium w fazie wydzielniczej, tj. w fazie wydzielania substancji odżywczych dla płodu.
Dzięki z objaśnienie.
Byłam na kontroli nie ma torbieli tak więc mam brać clarzole i 17 stycznia na wizytę

Do góry