reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mi podali 4 tabletki . Po godzinie czułam okropny ból brzucha ze nie mogłam wytrzymać . Dostałam zastrzyk przeciwbólowy i po jakimś krótkim czasie przyszło krwawienie i wtedy wzięli mnie na zabieg . Szyjka ok , byłam już od zabiegu na 3 badaniach

reklama
@WISNIA kojarzę cię po nicku, ale nic sobie o tobie nie przypomnę ;) cieszę się że ci się udało. Powiesz coś więcej? Który to już tc?
Wg. USG 19 tc, wg. OM 18 tc i 4 dni. Początki miałam trudne, bo plamiłam, więc lęk był ogromny. Oczywiście każde USG z nogami jak z waty z obawą, czy serduszko bije. Teraz jest trochę lepiej jeżeli chodzi nastawienie psychiczne.Plamienie ustało, mam odstawiony duphaston i zmniejszoną dawkę luteiny. Miałam robione USG prenatalne i PAPPA i wyszły dobrze. Jestem pewnie tutaj jedną ze starszych mam - więc u mnie większe jest ryzyko wad. Czuję też już ruchy, chociaż jeszcze są nieregularne i to mnie uspokaja. Trzeba być dobrej myśli. To moje trzecie dziecko i wiem, że ta ciąża jest inna niż wcześniejsze. Po pierwsze jestem o 13 lat starsza niż przy poprzednim porodzie i gorzej to znoszę fizycznie, po drugie po stracie jednak poziom lęku jest dużo wyższy.

Mi podali 4 tabletki . Po godzinie czułam okropny ból brzucha ze nie mogłam wytrzymać . Dostałam zastrzyk przeciwbólowy i po jakimś krótkim czasie przyszło krwawienie i wtedy wzięli mnie na zabieg .
Mi początkowo podali 4, potem kolejne po jakiś 2 lub 3 godzinach. Ból był okropny, ale moja lekarka nie pozwalała podawać przeciwbólowych, by nie wyciszyć skurczy. Zabieg i tak miałam - nie wszystko się oczyściło, ale z rozwartą szyjką i potem wszystko było ok.

Wg. USG 19 tc, wg. OM 18 tc i 4 dni. Początki miałam trudne, bo plamiłam, więc lęk był ogromny. Oczywiście każde USG z nogami jak z waty z obawą, czy serduszko bije. Teraz jest trochę lepiej jeżeli chodzi nastawienie psychiczne.Plamienie ustało, mam odstawiony duphaston i zmniejszoną dawkę luteiny. Miałam robione USG prenatalne i PAPPA i wyszły dobrze. Jestem pewnie tutaj jedną ze starszych mam - więc u mnie większe jest ryzyko wad. Czuję też już ruchy, chociaż jeszcze są nieregularne i to mnie uspokaja. Trzeba być dobrej myśli. To moje trzecie dziecko i wiem, że ta ciąża jest inna niż wcześniejsze. Po pierwsze jestem o 13 lat starsza niż przy poprzednim porodzie i gorzej to znoszę fizycznie, po drugie po stracie jednak poziom lęku jest dużo wyższy.
@wisna trzymam kciuki, zeby szybko i nudno mijaly kolejne tygodnie ;**

Hej ♡
Dziś powtórzyłam test bo na tamtym po czasie pojawił się cień wiec lekko nadzieja ożyla. Jednak dziś mi moja wyobraźnia cienia nie narysowała. A ja w takim ukladzie idę 17go na TK

@wisna no to już prawie połowa za tobą :) super, gratuluję :) u mnie niestety ten najbardziej stresujący czas, bo na takim etapie traciłam poprzednie ciążę, więc boję się wizyty... A to dopiero 23.10 więc jeszcze trochę

@wisna no to już prawie połowa za tobą :) super, gratuluję :) u mnie niestety ten najbardziej stresujący czas, bo na takim etapie traciłam poprzednie ciążę, więc boję się wizyty... A to dopiero 23.10 więc jeszcze trochę
Będę trzymać kciuki. 23 który to będzie tydzień?
Czasami myślę, że najlepiej by było do 12 tygodnia leżeć w szpitalu pod okiem specjalistów i monitorować, ale tak się nie da.

reklama
@Dagmarka1991 bolą bo progesteron urósł, a to dobry znak :) odstawisz i powinna przyjść @. Który to będzie dzień... To skomplikowane ostatnio. Wg moich obliczeń z usg powinien być 11+6 zobaczymy co będzie ;)

Do góry