reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mi podali 4 tabletki . Po godzinie czułam okropny ból brzucha ze nie mogłam wytrzymać . Dostałam zastrzyk przeciwbólowy i po jakimś krótkim czasie przyszło krwawienie i wtedy wzięli mnie na zabieg . Szyjka ok , byłam już od zabiegu na 3 badaniach

reklama
@WISNIA kojarzę cię po nicku, ale nic sobie o tobie nie przypomnę ;) cieszę się że ci się udało. Powiesz coś więcej? Który to już tc?
Wg. USG 19 tc, wg. OM 18 tc i 4 dni. Początki miałam trudne, bo plamiłam, więc lęk był ogromny. Oczywiście każde USG z nogami jak z waty z obawą, czy serduszko bije. Teraz jest trochę lepiej jeżeli chodzi nastawienie psychiczne.Plamienie ustało, mam odstawiony duphaston i zmniejszoną dawkę luteiny. Miałam robione USG prenatalne i PAPPA i wyszły dobrze. Jestem pewnie tutaj jedną ze starszych mam - więc u mnie większe jest ryzyko wad. Czuję też już ruchy, chociaż jeszcze są nieregularne i to mnie uspokaja. Trzeba być dobrej myśli. To moje trzecie dziecko i wiem, że ta ciąża jest inna niż wcześniejsze. Po pierwsze jestem o 13 lat starsza niż przy poprzednim porodzie i gorzej to znoszę fizycznie, po drugie po stracie jednak poziom lęku jest dużo wyższy.

Mi podali 4 tabletki . Po godzinie czułam okropny ból brzucha ze nie mogłam wytrzymać . Dostałam zastrzyk przeciwbólowy i po jakimś krótkim czasie przyszło krwawienie i wtedy wzięli mnie na zabieg .
Mi początkowo podali 4, potem kolejne po jakiś 2 lub 3 godzinach. Ból był okropny, ale moja lekarka nie pozwalała podawać przeciwbólowych, by nie wyciszyć skurczy. Zabieg i tak miałam - nie wszystko się oczyściło, ale z rozwartą szyjką i potem wszystko było ok.

Wg. USG 19 tc, wg. OM 18 tc i 4 dni. Początki miałam trudne, bo plamiłam, więc lęk był ogromny. Oczywiście każde USG z nogami jak z waty z obawą, czy serduszko bije. Teraz jest trochę lepiej jeżeli chodzi nastawienie psychiczne.Plamienie ustało, mam odstawiony duphaston i zmniejszoną dawkę luteiny. Miałam robione USG prenatalne i PAPPA i wyszły dobrze. Jestem pewnie tutaj jedną ze starszych mam - więc u mnie większe jest ryzyko wad. Czuję też już ruchy, chociaż jeszcze są nieregularne i to mnie uspokaja. Trzeba być dobrej myśli. To moje trzecie dziecko i wiem, że ta ciąża jest inna niż wcześniejsze. Po pierwsze jestem o 13 lat starsza niż przy poprzednim porodzie i gorzej to znoszę fizycznie, po drugie po stracie jednak poziom lęku jest dużo wyższy.
@wisna trzymam kciuki, zeby szybko i nudno mijaly kolejne tygodnie ;**

Hej ♡
Dziś powtórzyłam test bo na tamtym po czasie pojawił się cień wiec lekko nadzieja ożyla. Jednak dziś mi moja wyobraźnia cienia nie narysowała. A ja w takim ukladzie idę 17go na TK

@wisna no to już prawie połowa za tobą :) super, gratuluję :) u mnie niestety ten najbardziej stresujący czas, bo na takim etapie traciłam poprzednie ciążę, więc boję się wizyty... A to dopiero 23.10 więc jeszcze trochę

@wisna no to już prawie połowa za tobą :) super, gratuluję :) u mnie niestety ten najbardziej stresujący czas, bo na takim etapie traciłam poprzednie ciążę, więc boję się wizyty... A to dopiero 23.10 więc jeszcze trochę
Będę trzymać kciuki. 23 który to będzie tydzień?
Czasami myślę, że najlepiej by było do 12 tygodnia leżeć w szpitalu pod okiem specjalistów i monitorować, ale tak się nie da.

reklama
@Dagmarka1991 bolą bo progesteron urósł, a to dobry znak :) odstawisz i powinna przyjść @. Który to będzie dzień... To skomplikowane ostatnio. Wg moich obliczeń z usg powinien być 11+6 zobaczymy co będzie ;)

Do góry