reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 u nas Ivonka Muzaton i membaris maja termin wszystkie na poczatek wrzesnia:) ale z tego co wiem Membaris chetna na szybsze wyklucie wiec niech malenstwo zdrowo sie wykluje nawet i chwile wczesniej:) @muza_ton Jasiu sie wypial na swiat wiem nie wiadomo kiedy a @ivvonka cc i tez nie wiadomo dokladnie ale jak cc to chyba tez ciut wczesniej:) ale fajnieeee:) @monia_l kochana ustaw sobie suwaczek o nie pamietam ktory masz tc, no i pytanko ktory:)? Kiedy prenatalne? Jakie przeczucie co do płci? A jakie zyczenia:)?
Dzis ma 9t0d :) jutro mam wizyte u lekarza i jak zwykle stres ale staram sie myslec pozytywnie ;) jesli chodzi o płeć mi to obojetnie byle bedzie zdrowe mąż z tego co wiem to chcial by dziewczynkę bo ma porownanie i dziewczynka spokojniejsza ;) a dzieci jak ostatnio zapytalam to oboje by chcieli siostrzyczke :) na prenetalne to jeszcze trochę czasu mam narazie jestem ciekawa co tam jutro usg pokaze ;)

reklama
@membaris zazdroszczę talentu bo naprawdę jest czego. Ja to ledwie igłą z nitką się posługuje. Piękne rzeczy robisz. A to ile ostatnio wazyla że są obawy że za duża? Ja zobaczę we wtorek ile gościa we mnie siedzi i czy siedzi jak Pan Bóg przykazał czy nadal cuduje.

@kasiula222 kolezankk synek oprocz sks innych wad nie mial:)
@Syl92 no ta ja bym zajela sie cwiczeniami na twoim miejscu. Endorfinki w gore inaczej sie patrzy na swiat. Dla mnie kiedys podzialal jak psycholog. Tzn nie potrzebowalam go gdy zakonczyl sie.moj 6letni zwiazek a ja zostalamw mieście sama jak palec. Od razu zapisalam sie na capeire i tam poznalam meza:D a ilu nowych znajomych i pasja i w ogole. Siłka jest super ale w domu z youtubami tez mozna. Crossfit jest tez extra ale malej formy wymaga. Do dziela!;)
Mam problem z aktywnościami tzn z ich regularnością, bo około owulacji 5 dni bóle okropne, a potem 7 dni bolesnego okresu. Byłam aż na usg, ale ponoć jest ok tylko jajnik przy owulacji duży ;/
Ale spaceruje wtedy :)
@membaris Cudeńko :) Masz talent:)
@Marika92 Cudny Twój szkrab <3

No kochane zobaczymy, czy się udało, czy też nie. Owulacja była, bo ją czuję - serduszkowanie było dzień przed owulacją i w owulację :-) Teraz tylko czekać, czy @ przyjdzie. Jakie dalsze działania u mnie:
1. W następnym tygodniu robię badanie kariotypu razem z mężem.
2. Oczekuję na wyniki badania:
- Mutacja V Leiden
- Mutacja protrombiny
- Warianty genu MTHFR (obydwa)
- Mutacja w genie PAI - 1
- V R 2
- obecność genów HLA (na celiakię)
Najpóźniej za tydzień powinny przyjść do mnie wyniki badań ww.
2. 3-5 dzień cyklu mam skierowanie na badania hormonalne (chyba, że @ nie przyjdzie).
Pozdrawiam Was.

Widzisz..przynajmniej macie plan działania. Mój kazał mi porobić badania po poronieniu i potem od 2@ się starać i przyjść jak się uda:/ Trochę zła jestem, bo wie że miałam mega problemy z owulacją i nic. Czary Mary i się pojawi.
Jeszcze mnie Teściowa wkurzyła...no powiedz jesteś już w ciąży, no mi możesz powiedzieć ( pomijam, że cała rodzina by wiedziała od razu) ale miałam chęć powiedzieć klasnę i będę w ciąży;/ jeszcze w sb jedziemy tam na urodziny mojego T chrześniaka i bedzbę gadanie...grrr;//

@muza_ton wiesz co o ile dobrze pamiętam to w 31 tyg 2100 ważyła. Nawet położna stwierdziła że mam duży brzuch :/ a no i jest ta różnica dwóch tygodni. Wg om jestem w 35 a wg usg i pomiarów dzidzi to jakis 37. Także jest obawa że mala może nie być taka mala :/

No oczywiscie ze jeszcze Anja:) moja fejsbukowa psipsióła;) zapominam ze przeciez jej etymologia na tym watku wlasnie, ostatnio duzo na fb piszemy wiec w razie czego mam info:)

Kiedy kolejny maluszek forumowy się wykluje???!!! Maksio czeka na kolegę / koleżankę :D która kolejna w kolejce?? ;) Zobacz załącznik 884266Zobacz załącznik 884267

@Totois30 u @ivvonka się księżniczka zbatmaniła więc ostatnio ułożenie prawidłowe :-) ja termin na 1września, Iwonkw 5 o ile dobrze pamiętam. No we wtorek jadę będzie usg zobaczymy co tam Jaś wymyślił. A i jeszcze @anja93 w komplecie z nami :-)

@membaris a Ty tak zawodowo zajmujesz się takimi cackami?? U Ciebie córcia prawidłowo ułożona??

przecież wiecie, ze staram się na bierząco liste robić ale to strasznie trudne więc jak któras chce zerknąć kto dołaczy do Maksia to prosze :) zaktualizować tez jak najbardziej można a nawet ba... trzeba :p
Link do: Ciaza po poronieniu- lista oczekujących mam

Widzisz..przynajmniej macie plan działania. Mój kazał mi porobić badania po poronieniu i potem od 2@ się starać i przyjść jak się uda:/ Trochę zła jestem, bo wie że miałam mega problemy z owulacją i nic. Czary Mary i się pojawi.
Jeszcze mnie Teściowa wkurzyła...no powiedz jesteś już w ciąży, no mi możesz powiedzieć ( pomijam, że cała rodzina by wiedziała od razu) ale miałam chęć powiedzieć klasnę i będę w ciąży;/ jeszcze w sb jedziemy tam na urodziny mojego T chrześniaka i bedzbę gadanie...grrr;//
nie przejmuj sie. Mi teściu mówi ostatnio, ze źle wyglądam i mruga i powtórzył jeszcze raz... a dwa dni wcześciej tesciowa mówiła, że dobrze sobie wygladam więc wiesz... tak czy siak 50/50 :)

@membaris no to faktycznie może się okazać że za 3tyg zobaczymy już Twoja malutką :-) ale to naprawdę rośnie że az 2tyg różnicy chociaż Ty od początku miałaś rozjazd no nie? U mnie to chyba o dwa dni większy wg usg a na początku był mniejszy.o 5 dni chyba. Ale ja późno owu miałam. No to teraz jesteśmy ustawione w.blokach startowych we cztery i czekamy na wystrzał heh. Ciekawe co tam we wtorek Jaś zaprezentuje. Nie mogę się doczekać.

@Totois30 jeszcze do Wawy jeździsz.

A może znacie jakiś sposób babć na zmuszenie dziecka do przekrecenia sie?

@muza_ton tak , 14.08 ostatnia wizyta, na razie wszystko perfejto a po 14.08 pani dr twierdzi ze ryzyka brak ale detektor mam by reke na pulsie maluszka trzymac;) ja nic nie wiem jak z tym przekręcaniem ale jest to faktycznie spory problem: / wujek google nic nie doradza?

reklama
Witałem się juz kiedys, a na bieżąco Was podczytuje. Jestem po stracie. Ciąża zatrzymała się w 6tc..
Zaczęłam z ciekawości robić sobie w ogole testy owulacyjne i zglupialam. Nigdy kreska nie wychodziła tak mocna jak kontrolna , ale teraz juz nie wiem... czy którykolwiek jest w ogole pozytywny ?
IMG_2609.jpg

Załączniki

• IMG_2609.jpg
    IMG_2609.jpg
    248,8 KB · Wyświetleń: 499
Do góry