reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A ja mam takie pytanie do was kochane które miały łyżeczkowanie i zalecenia zeby dwa cykle odczekać.. czy w tym czasie się zabezpieczalyscie? Ja wczoraj poraz pierwszy przytulalam się z mężem po zabiegu i to był stres ze względu na owu.. bez zabiezpieczenia tzn przerywany był. Czytałam wiele ze niektóre zachodziły w cyklu po zabiegu ale jakoś mam stracha teraz ;(
A my nie działaliśmy nic, dopiero miałam USG sprawdzające i po tym jak usłyszałam, że jest ok wszystko to przytulanki bez zabezpieczeń,ale "ostrożnie". Po pierwszej @ normalnie bez żadnych ograniczeń i teraz 3@ i dalej brak ciąży. Wydaje mi się, że faktycznie jak organizm nie jest gotowy to nic nie wyjdzie. Pierwszy raz w życiu miałam cykl 28d ten teraz. Zawsze ten sam dzień miesiąca i owulacja późna, bo koło 20dc..

A my nie działaliśmy nic, dopiero miałam USG sprawdzające i po tym jak usłyszałam, że jest ok wszystko to przytulanki bez zabezpieczeń,ale "ostrożnie". Po pierwszej @ normalnie bez żadnych ograniczeń i teraz 3@ i dalej brak ciąży. Wydaje mi się, że faktycznie jak organizm nie jest gotowy to nic nie wyjdzie. Pierwszy raz w życiu miałam cykl 28d ten teraz. Zawsze ten sam dzień miesiąca i owulacja późna, bo koło 20dc..

Ja wczoraj miałam usg i lekarz pow ze możemy delikatnie . Ale zeby dwa cykle się nie starac. Ja i tak chce badania zrobić zanim zaczniemy

A ja mam takie pytanie do was kochane które miały łyżeczkowanie i zalecenia zeby dwa cykle odczekać.. czy w tym czasie się zabezpieczalyscie? Ja wczoraj poraz pierwszy przytulalam się z mężem po zabiegu i to był stres ze względu na owu.. bez zabiezpieczenia tzn przerywany był. Czytałam wiele ze niektóre zachodziły w cyklu po zabiegu ale jakoś mam stracha teraz ;(
Ja nie miałam żadnych ograniczeń. Nieraz kobiety rodzą w tym samym roku dwoje dzieci. Kuzynka miała tak, że urodziła - poród naturalny. Nawet nie dostała pierwszego okresu po ciąży, bo już była w następnej. :) Wszystko bez żadnych problemów.

Zgadzam sie @Aneczka85_01 porod to naturalny proces tak jak poronienie samoistne. Zabieg to ingerencja no i często potrzeba czasu zeby endometrium sie odbudowalo i mogl do niego sie przyczepic zdrowy zarodeczek i rosnac:) szybko zleci i zaraz sie zaczna staranka:)

Zgadzam sie @Aneczka85_01 porod to naturalny proces tak jak poronienie samoistne. Zabieg to ingerencja no i często potrzeba czasu zeby endometrium sie odbudowalo i mogl do niego sie przyczepic zdrowy zarodeczek i rosnac:) szybko zleci i zaraz sie zaczna staranka:)

Wiesz jak to jest ze każdy dzień powoli leci jak się czeka. Tak cały czas miałam od okresu do owu odliczanie i potem do terminu miesiączki.. ah czas stoi w miejscu.

reklama
A ja zrobiłam dziś badania (4dc) i prolaktyna 554,01 mIU/l i testosteron 33,4.. kurczaki, boje się że ta prolaktyna zacznie psuć mi cykle ;/

Do góry