reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@muza_ton doskonale cię rozumiem ja też ledwo żyję w te upały a niestety trzeba powoli się szykować na przyjście na świat malucha. Ja też powoli wszystko piorę i szykuję, trzeba wykorzystać pogodę że wszystko może spokojnie wyschnąć na słoneczku. W rzucam obiecane fotki :) łóżeczko odnawiane - malowane, a całość pościeli do łóżeczka i ta druga z minky do wózka szyta własnoręcznie :D Jak wyszło ? :)
WP_20180802_13_30_08_Pro.jpg
WP_20180802_13_29_18_Pro.jpg
WP_20180802_13_30_17_Pro.jpg

Załączniki

• WP_20180802_13_30_08_Pro.jpg
    WP_20180802_13_30_08_Pro.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 362
  • WP_20180802_13_29_18_Pro.jpg
    WP_20180802_13_29_18_Pro.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 369
  • WP_20180802_13_30_17_Pro.jpg
    WP_20180802_13_30_17_Pro.jpg
    958,4 KB · Wyświetleń: 362
@muza_ton doskonale cię rozumiem ja też ledwo żyję w te upały a niestety trzeba powoli się szykować na przyjście na świat malucha. Ja też powoli wszystko piorę i szykuję, trzeba wykorzystać pogodę że wszystko może spokojnie wyschnąć na słoneczku. W rzucam obiecane fotki :) łóżeczko odnawiane - malowane, a całość pościeli do łóżeczka i ta druga z minky do wózka szyta własnoręcznie :D Jak wyszło ? :)Zobacz załącznik 884193 Zobacz załącznik 884194 Zobacz załącznik 884195
Piekne to malo powiedziane wyszlo CUDOWNIE .

@membaris piękne. Masz dziewczyno talent naprawdę śliczne. No ja właśnie jutro będę prać ten wózek o ile go M znajdzie i przywiózł dziś łóżeczko itd wiec po woli będziemy się dopinać :-) chciałam aby w przyszłym tygodniu mieć już wszystko gotowe. U mnie to aż strach gotować bo od razu się taka sauna robi że szok. Moje nogi dzisiaj to już są bliskie wybuchu. Obawiam się co to będzie. Muszę sobie kiedyś poleżeć :-)

@Marika92 u nas Ivonka Muzaton i membaris maja termin wszystkie na poczatek wrzesnia:) ale z tego co wiem Membaris chetna na szybsze wyklucie wiec niech malenstwo zdrowo sie wykluje nawet i chwile wczesniej:) @muza_ton Jasiu sie wypial na swiat wiem nie wiadomo kiedy a @ivvonka cc i tez nie wiadomo dokladnie ale jak cc to chyba tez ciut wczesniej:) ale fajnieeee:) @monia_l kochana ustaw sobie suwaczek o nie pamietam ktory masz tc, no i pytanko ktory:)? Kiedy prenatalne? Jakie przeczucie co do płci? A jakie zyczenia:)?

No kochane zobaczymy, czy się udało, czy też nie. Owulacja była, bo ją czuję - serduszkowanie było dzień przed owulacją i w owulację :-) Teraz tylko czekać, czy @ przyjdzie. Jakie dalsze działania u mnie:
1. W następnym tygodniu robię badanie kariotypu razem z mężem.
2. Oczekuję na wyniki badania:
- Mutacja V Leiden
- Mutacja protrombiny
- Warianty genu MTHFR (obydwa)
- Mutacja w genie PAI - 1
- V R 2
- obecność genów HLA (na celiakię)
Najpóźniej za tydzień powinny przyjść do mnie wyniki badań ww.
2. 3-5 dzień cyklu mam skierowanie na badania hormonalne (chyba, że @ nie przyjdzie).
Pozdrawiam Was.

@Totois30 u @ivvonka się księżniczka zbatmaniła więc ostatnio ułożenie prawidłowe :-) ja termin na 1września, Iwonkw 5 o ile dobrze pamiętam. No we wtorek jadę będzie usg zobaczymy co tam Jaś wymyślił. A i jeszcze @anja93 w komplecie z nami :-)

@membaris a Ty tak zawodowo zajmujesz się takimi cackami?? U Ciebie córcia prawidłowo ułożona??

reklama
@Totois30 wow dziewczyno dzięki za pamięć :) no ja bym chciała wcześniej ale zobaczymy jak to będzie.
@muza_ton tak u mnie dzidzia już ułożona do porodu, jest jeszcze tylko pytanie jak tam wagowo będzie. Jak pójdę 9 sierpnia do gin ma mi dać jeszcze skierowanie na usg żeby sprawdzić czy dziecko nie będzie za duże do naturalnego porodu. A co do szycia to tak, szyję zawodowo takie tam różności :) Co kto sobie tam wymyśli to staram się zrealizować ;)

Do góry