reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 przeziębiłam się na zakupach a raczej w drodze na nie. Wycięłam się do stolycy w bluzeczce i żakieciku, co to wiatrem podszyty. Brawo ja.

@Funia90 oj, jak ja lubię takie rzeczy. Ostatnio też chodzę i szukam czegoś ładnego dla chrześniaka przyszłego. Ten wybór - istne szaleństwo. Jest w czym wybierać. Słodkie takie to wszystko, że powinny być przyklejone napisy: nie jeść.

@roxie123 no właśnie, bo jak ja chodziłam na ten monitor to lekarz mówił, że tak ok.15 d.c. zaczynać.
A zalatanie i zabieganie to ma dobre strony - przekierowuje myślenie. U mnie teraz początek roku - a to książki, a to jakieś rady, zebrania, przygotowania, wnioski, jedno goni drugie. Dobrze, że mąż spraw...prokreacyjnych pilnuje, bo ja nie mam czasu. ;) Jak w tym cyklu coś tam wykiełkuje to mu piwo chyba kupię i jeszcze otworzę.

@zosiak jak musisz skoczyć to skacz, tylko obiecaj, że nie zapomnisz rozłożyć spadochronu. To jest bardzo bardzo ważne, uwierz mi. I ubierz się ciepło, bo tam w górze wieje.

@mamcia2014 dobrze, że Wiktorek już wraca do zdrowia. Pod taką czułą opieką to inaczej być nie może. A teściową się nie martw. One tak czasem mają, że jakąś szpileczkę wbiją i potem robią oczy: ale co ja takiego powiedziałam. Masz fajną figurkę i o nią dbaj.

A dzisiaj Zuzia (4 latka) mnie w pracy tekstem ucieszyła:
Podchodzi do mnie:
-Mam ploblem.
-Jaki Zuziaku?
-No...nie umiem zapiąć stanika.
Wytrzeszczyłam oczy.
A ona wyciąga z wózka Barbie z gołym biustem.
-To załozys mi stanik?
No no widzialam jedna taka wyrozbierna w deszcz, to musiałaś być ty :D
@ivvonka oczywiscie jeszcze nie jeste. spakowana nie lubie wiec zamoast ciuchow wezmiemy Cie;)
Turecki serial wspaniale stulecie i ile sie przy nim usmialam jestem na 199 odcinku na vod i powiem Wam dziewczyny ze jesli chcecie zapomniec o problemach o owulkach i testach to dobry sposob;) jeszcze w miedzy czasie czytam dom nad rozlewiskiem ale jaja myslalam ze to lektura nie dla mnie a tam sceny seksu niczym 50 twarzy greya haha
Tez oglądałam całą ciążę i troszkę po :) ku niezadowoleniu M.
@roxie123 widziałaś ostatni odcinek gry o tron :D bo ja już tak :)
@Funia90 z zakupami można się zatracić no ale na mam synka wiec połowa z tego odpada :D
@mamcia2014 a ja na - ale bez ćwiczeń chyba że od biegania :)

Dzięki @Funia90. Ja nie zamierzalam badac M nasienia, bo w sumie co mi to da? ale przez te moje bakterie wyslalam go na wymaz z cewki i chcialam sprawdzic czy nie ma bakterii w nasieniu, stad mam wyniki, a skoro juz sa to sobie porównam.
Tak bym chciała przestac myslec o tym wszystkim, a teraz znowu czeka mnie wizyta, bo musze skonsultować te wymazy. Ciekawe, czy bedzie mnie leczył, czy odpusci. ?Ja cale zycie nie chorowalam i nie bralam antybiotyków, a teraz to dziadostwo.ehh.dobija mnie juz to. Przepraszam, ze smece, ale wyc mi się chce.
Pa
Jak nie będziecie badać to i tak wpakuj w niego tabsy i zakaz komorki na jajkach i laptopa :)
@Olasec a ty teraz który dc?

A teraz wam powiem. Wczoraj spotkałam się z naszą Ania, dziewczyna która założyła forum. Nie wyobraźcie sobie jaka to skrom na i cudowna osoba. Wielki szacunek za taki rozmach i głowę pełną pomyslow przy tak ogromnym sercu ♡ oczywiście troszkę was obgadalam, no bo jak baaa

reklama
@nafoczka Gra o tron wymiata!!! :) też oglądam :) nie wiem jak wytrzymam rok czasu do kolejnego, ostatniego już sezonu ... ;( w ogóle uwielbiam seriale, już kiedyś wspominałam :D teraz katuję Gotowe na wszystko, zostało mi jeszcze półtorej sezonu :) i znowu trzeba będzie jakiś zacząć oglądać, myślę nad dr Housem ale zobaczymy .

@nafoczka Gra o tron wymiata!!! :) też oglądam :) nie wiem jak wytrzymam rok czasu do kolejnego, ostatniego już sezonu ... ;( w ogóle uwielbiam seriale, już kiedyś wspominałam :D teraz katuję Gotowe na wszystko, zostało mi jeszcze półtorej sezonu :) i znowu trzeba będzie jakiś zacząć oglądać, myślę nad dr Housem ale zobaczymy .
To poddaj jakiś ciekawy pomysł :D na wieczorne "przytulanie się do męża" :)

mój ukochany serial, który chyba znam na pamięć, to Chirurdzy!!! uwielbiam, kocham ...ale tylko do 10 sezonu, te sezony teraz oglądam z sentymentu, już mi się tak nie podobają. I zabawny, i łezkę uronić można, a czasem to i w beksę się zamienić. Pamiętam, że jak zaczęłam go oglądać będąc w ciąży, to potrafiłam tak ryczeć na nim, że aż się sama zastanawiałam czy nie przestać - czy te moje chlipy Niuni nie zaszkodzą :p
lubię oglądać seriale od pierwszego do ostatniego odcinka :) zależy co lubisz, ja nie mam określonego gatunku - przed gotowymi obejrzałam Przyjaciół, The Breaking Bad, Dextera, Gossip Girl (to jeszcze w liceum :p) , Jak poznałem Waszą matkę, zaczęłam The walking dead (ale nie podeszło mi aż tak bardzo). i jeszcze kilka innych :)
a między kolejnymi serialami wpadam w wir czytania książek, tutaj lubię zdecydowanie kryminały :)

@ivvonka dobrze jest mieć zajęcie :) u mnie starania zeszły na dalszy plan... i tak nic nie przyśpieszę ... dobrze , że mam czym głowe zabić :)
@Frezja_1 świetnie Cię rozumiem... u nas też zawsze było od razu ;/ ale może lepiej zaczekać i niech się przyklei na dobre... ja sobie tłumaczę ,że Bóg ma swój plan dla nas , a my nie mamy i tak na to wpływu . Bakterie wygonisz szybciutko . A sio @ nie wpuszczaj jej !
@Funia90 no musze kupić imbir , powiem mamie , może gdzieś po drodze kupi ... nigdy nie piłam... smaczne to ? :p
@Olasec to mamy znowu równy cykl praktycznie :p ja dzisiaj 12 dc :p i zacznę robić te testy ow o 22 jak radzą internety ... a w pon pójdę do gina i mam nadzieję ,że dobre wieści będą , bo jak mi powie ,że nie bd ow to wtedy będzie smutno ;/
@nafoczka my startujemy dzisiaj 4 sezon :D mój M też się wciągną oczywiście , bo ja sama seriali nie oglądam :D ale mam wszystkie sezony 7 też i przeglądałam ostatni odcinek ... do końca nie wiem o co chodzi jeszcze , bo mam czas do 7 hehe ale nie skończył się zbyt dobrze xD mam 2 ulubione postacie Khaleesi ... no i Wrone cisteczko :p :p :p serial świetny .
Takie 2 fajne babeczki jak Wy na pewno się dogadały i spotkanko było przyjemne :))
@MashaFre Housa też polecam oglądałam :D i pamiętniki vampirów i the originals i riverdale , dynastia tudorów ... duzo by wymieniać ale fajne wszystkie :D no i teraz oglądałam na 4ce twoja na zawsze bo mama oglądała to i ja ;p
Polskich seriali nie oglądam , nie wiem jakoś tak wszystko na jedno kopyto ciągle hehe chociaż zastanawiałam się czy nie obejrzeć przyjaciółek :D

Ja leżę plackiem pod kołdrą i kocem ... przeziębienie solidne mnie dopadło :< lecze sie czym sie da ;/ rano myślałam ,że się zakicham na amen xD

Roxie zdrowka.
MashaFre ja kocham The Walking Dead :D
Tez lubie seriale ale nie mam na nie czasu... czas zaczynam miec jak dzieci ida spac okolo 22 a wtedy to sama padam jak pies. Byleby dorwac jakis film na szybko w necie czy tv tak do zasniecia i heja.
Ksiazki kocham, uwielbiam to ze kreuje wyglad bohaterow i sytuacji wedle wlasnego gustu, na czytanie tez ostatnio nie mam czasu bo to wciaga, zaledwie jeden rozdzial i juz godziny nie ma. Zakochana jestem w sadze dary aniola, wszystkie ksiazki wciagnelam na wdechu. A potem plakalam ze to koniec :D wiekszosc polek zreszta mam zawalone ksiazkami roznymi. Wczoraj zaczelam wglebiac sie znowu w zwykla anatomie i fizjologie bo uwielbiam cialo czlowieka, to jak wspaniale jest skonstruowane i troche pewnie tez zboczenie zawodowe.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 u mnie tak jak u ciebie. Przeziębienie bierze nade mną górę, ale niestety muszę chodzić do pracy... Pije herbatkę z miodem i cytrynka, psikam tantum verde, ale boję się że przez to znowu stracony cykl :( eh... Co ma być to będzie. Już nic mi zmienię... Musiałam wziąć w poniedziałek polopiryne, ale czytałam że może powodować poronienia, więc więcej już nie wzięłam... Starania zawieszone od poniedziałku, bo nie chce zarazić M,więc jak coś ma być, to już i tak za późno...
@MashaFre eh house jest super,polecam :) też lubię czytać kryminały,szczególnie Agate Christin :)

@kari21 dzięki przyda się :)
@roki_1991 ja tez tantum verde i jeszcze xylo gel do nosa ;/ a co powiesz na gripex max ? chyba nie zaszkodzi co ? u mnie baraszkowanie musi być wypocę trochę hahaha :p a M jak będzie miał być chory to i tak będzie bo śpimy razem więc bakterie i tak w powietrzu

@roxie123 no faktycznie idziemy prawie łeb w łeb.

@nafoczka Ja mam dziś 13 dc. Kreski na testach ciemnieją więc coś się kroi bo i zalewa mnie na dole. Coś za szybko to wszystko w tym cyklu ale to nawet dobrze bo szybciej będę testować.

Kurcze dawniej to dużo więcej czytałam a teraz Facebook itp zajmują mi sporo czasu w wolnych chwilach i nic nie czytam. Ale muszę zacząć:)

Coś ze mną nie tak. Zgubiłam 1 dzień w tygodniu. Myślałam, że dziś wtorek. Hmmm i nadal nie wiem co robiliśmy w poniedziałek. Dziwne to strasznie.

reklama
@ivvonka nie ma za co[emoji4]mi imbir przewaznie pomaga[emoji4]

@Frezja_1 wrzucam foto zgodnie z obietnica[emoji4]

@nafoczka racja ,dla dziewczynek jest masa pieknych rzeczy[emoji7]

@roxie123 hmm czy smaczny ,ja bym powiedziala ,ze taka herbatka jest ostra w smaku,ja na koniec ten korzec tez przelykam,mega rozgrzewa[emoji4]dasz rade ale chyba najlepsze to ,to nie jest.
Przyjaciolki podobno fajne,chcialam zaczac od pierwszego odcinka ale nie ma kiedy:/ wiec jak niunia sie urodzi to juz na pewno nie obejrze[emoji4]

@roki_1991 moze tez kup sobie imbir do herbatki.
Na prawde polecam no i jak dajesz miod to nie do wrzatku[emoji4]

@Olasec spoko ,ja dzis myalalam ,ze jest piatek,chyba bym juz weekend chciala a tu nici:/

Dziewczyny mozna brac to co ma paracetamol ale nie ibuprofen tak jakby cos,takze @roxie123 sprawdz co gripex ma w skladzie choc w sumie przed owu to sie nie liczy,gorzej u @roki_1991

Ja od rana bylam na zakupach ,teraz obiad wstawilam .
Musze Wam powiedziec ,ze moj samochod ma uczucia[emoji1]
Ostatnio powiedzialam przy nim ,ze musimy go sprzedac i zaczelo sie cos dziac z plynem hamulcowym,a dzis cos z kontrolkami i nie wiadomo co to[emoji15]a jezdze nim 8 lat i malo co mi sie psulo ,takze w ramach przeprosin chyba mu whisky do baku naleje hehe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
1504695659-aaaaaa.jpeg

Do góry