reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 przeziębiłam się na zakupach a raczej w drodze na nie. Wycięłam się do stolycy w bluzeczce i żakieciku, co to wiatrem podszyty. Brawo ja.

@Funia90 oj, jak ja lubię takie rzeczy. Ostatnio też chodzę i szukam czegoś ładnego dla chrześniaka przyszłego. Ten wybór - istne szaleństwo. Jest w czym wybierać. Słodkie takie to wszystko, że powinny być przyklejone napisy: nie jeść.

@roxie123 no właśnie, bo jak ja chodziłam na ten monitor to lekarz mówił, że tak ok.15 d.c. zaczynać.
A zalatanie i zabieganie to ma dobre strony - przekierowuje myślenie. U mnie teraz początek roku - a to książki, a to jakieś rady, zebrania, przygotowania, wnioski, jedno goni drugie. Dobrze, że mąż spraw...prokreacyjnych pilnuje, bo ja nie mam czasu. ;) Jak w tym cyklu coś tam wykiełkuje to mu piwo chyba kupię i jeszcze otworzę.

@zosiak jak musisz skoczyć to skacz, tylko obiecaj, że nie zapomnisz rozłożyć spadochronu. To jest bardzo bardzo ważne, uwierz mi. I ubierz się ciepło, bo tam w górze wieje.

@mamcia2014 dobrze, że Wiktorek już wraca do zdrowia. Pod taką czułą opieką to inaczej być nie może. A teściową się nie martw. One tak czasem mają, że jakąś szpileczkę wbiją i potem robią oczy: ale co ja takiego powiedziałam. Masz fajną figurkę i o nią dbaj.

A dzisiaj Zuzia (4 latka) mnie w pracy tekstem ucieszyła:
Podchodzi do mnie:
-Mam ploblem.
-Jaki Zuziaku?
-No...nie umiem zapiąć stanika.
Wytrzeszczyłam oczy.
A ona wyciąga z wózka Barbie z gołym biustem.
-To załozys mi stanik?
No no widzialam jedna taka wyrozbierna w deszcz, to musiałaś być ty :D
@ivvonka oczywiscie jeszcze nie jeste. spakowana nie lubie wiec zamoast ciuchow wezmiemy Cie;)
Turecki serial wspaniale stulecie i ile sie przy nim usmialam jestem na 199 odcinku na vod i powiem Wam dziewczyny ze jesli chcecie zapomniec o problemach o owulkach i testach to dobry sposob;) jeszcze w miedzy czasie czytam dom nad rozlewiskiem ale jaja myslalam ze to lektura nie dla mnie a tam sceny seksu niczym 50 twarzy greya haha
Tez oglądałam całą ciążę i troszkę po :) ku niezadowoleniu M.
@roxie123 widziałaś ostatni odcinek gry o tron :D bo ja już tak :)
@Funia90 z zakupami można się zatracić no ale na mam synka wiec połowa z tego odpada :D
@mamcia2014 a ja na - ale bez ćwiczeń chyba że od biegania :)

Dzięki @Funia90. Ja nie zamierzalam badac M nasienia, bo w sumie co mi to da? ale przez te moje bakterie wyslalam go na wymaz z cewki i chcialam sprawdzic czy nie ma bakterii w nasieniu, stad mam wyniki, a skoro juz sa to sobie porównam.
Tak bym chciała przestac myslec o tym wszystkim, a teraz znowu czeka mnie wizyta, bo musze skonsultować te wymazy. Ciekawe, czy bedzie mnie leczył, czy odpusci. ?Ja cale zycie nie chorowalam i nie bralam antybiotyków, a teraz to dziadostwo.ehh.dobija mnie juz to. Przepraszam, ze smece, ale wyc mi się chce.
Pa
Jak nie będziecie badać to i tak wpakuj w niego tabsy i zakaz komorki na jajkach i laptopa :)
@Olasec a ty teraz który dc?

A teraz wam powiem. Wczoraj spotkałam się z naszą Ania, dziewczyna która założyła forum. Nie wyobraźcie sobie jaka to skrom na i cudowna osoba. Wielki szacunek za taki rozmach i głowę pełną pomyslow przy tak ogromnym sercu ♡ oczywiście troszkę was obgadalam, no bo jak baaa

reklama
@nafoczka Gra o tron wymiata!!! :) też oglądam :) nie wiem jak wytrzymam rok czasu do kolejnego, ostatniego już sezonu ... ;( w ogóle uwielbiam seriale, już kiedyś wspominałam :D teraz katuję Gotowe na wszystko, zostało mi jeszcze półtorej sezonu :) i znowu trzeba będzie jakiś zacząć oglądać, myślę nad dr Housem ale zobaczymy .

@nafoczka Gra o tron wymiata!!! :) też oglądam :) nie wiem jak wytrzymam rok czasu do kolejnego, ostatniego już sezonu ... ;( w ogóle uwielbiam seriale, już kiedyś wspominałam :D teraz katuję Gotowe na wszystko, zostało mi jeszcze półtorej sezonu :) i znowu trzeba będzie jakiś zacząć oglądać, myślę nad dr Housem ale zobaczymy .
To poddaj jakiś ciekawy pomysł :D na wieczorne "przytulanie się do męża" :)

mój ukochany serial, który chyba znam na pamięć, to Chirurdzy!!! uwielbiam, kocham ...ale tylko do 10 sezonu, te sezony teraz oglądam z sentymentu, już mi się tak nie podobają. I zabawny, i łezkę uronić można, a czasem to i w beksę się zamienić. Pamiętam, że jak zaczęłam go oglądać będąc w ciąży, to potrafiłam tak ryczeć na nim, że aż się sama zastanawiałam czy nie przestać - czy te moje chlipy Niuni nie zaszkodzą :p
lubię oglądać seriale od pierwszego do ostatniego odcinka :) zależy co lubisz, ja nie mam określonego gatunku - przed gotowymi obejrzałam Przyjaciół, The Breaking Bad, Dextera, Gossip Girl (to jeszcze w liceum :p) , Jak poznałem Waszą matkę, zaczęłam The walking dead (ale nie podeszło mi aż tak bardzo). i jeszcze kilka innych :)
a między kolejnymi serialami wpadam w wir czytania książek, tutaj lubię zdecydowanie kryminały :)

@ivvonka dobrze jest mieć zajęcie :) u mnie starania zeszły na dalszy plan... i tak nic nie przyśpieszę ... dobrze , że mam czym głowe zabić :)
@Frezja_1 świetnie Cię rozumiem... u nas też zawsze było od razu ;/ ale może lepiej zaczekać i niech się przyklei na dobre... ja sobie tłumaczę ,że Bóg ma swój plan dla nas , a my nie mamy i tak na to wpływu . Bakterie wygonisz szybciutko . A sio @ nie wpuszczaj jej !
@Funia90 no musze kupić imbir , powiem mamie , może gdzieś po drodze kupi ... nigdy nie piłam... smaczne to ? :p
@Olasec to mamy znowu równy cykl praktycznie :p ja dzisiaj 12 dc :p i zacznę robić te testy ow o 22 jak radzą internety ... a w pon pójdę do gina i mam nadzieję ,że dobre wieści będą , bo jak mi powie ,że nie bd ow to wtedy będzie smutno ;/
@nafoczka my startujemy dzisiaj 4 sezon :D mój M też się wciągną oczywiście , bo ja sama seriali nie oglądam :D ale mam wszystkie sezony 7 też i przeglądałam ostatni odcinek ... do końca nie wiem o co chodzi jeszcze , bo mam czas do 7 hehe ale nie skończył się zbyt dobrze xD mam 2 ulubione postacie Khaleesi ... no i Wrone cisteczko :p :p :p serial świetny .
Takie 2 fajne babeczki jak Wy na pewno się dogadały i spotkanko było przyjemne :))
@MashaFre Housa też polecam oglądałam :D i pamiętniki vampirów i the originals i riverdale , dynastia tudorów ... duzo by wymieniać ale fajne wszystkie :D no i teraz oglądałam na 4ce twoja na zawsze bo mama oglądała to i ja ;p
Polskich seriali nie oglądam , nie wiem jakoś tak wszystko na jedno kopyto ciągle hehe chociaż zastanawiałam się czy nie obejrzeć przyjaciółek :D

Ja leżę plackiem pod kołdrą i kocem ... przeziębienie solidne mnie dopadło :< lecze sie czym sie da ;/ rano myślałam ,że się zakicham na amen xD

Roxie zdrowka.
MashaFre ja kocham The Walking Dead :D
Tez lubie seriale ale nie mam na nie czasu... czas zaczynam miec jak dzieci ida spac okolo 22 a wtedy to sama padam jak pies. Byleby dorwac jakis film na szybko w necie czy tv tak do zasniecia i heja.
Ksiazki kocham, uwielbiam to ze kreuje wyglad bohaterow i sytuacji wedle wlasnego gustu, na czytanie tez ostatnio nie mam czasu bo to wciaga, zaledwie jeden rozdzial i juz godziny nie ma. Zakochana jestem w sadze dary aniola, wszystkie ksiazki wciagnelam na wdechu. A potem plakalam ze to koniec :D wiekszosc polek zreszta mam zawalone ksiazkami roznymi. Wczoraj zaczelam wglebiac sie znowu w zwykla anatomie i fizjologie bo uwielbiam cialo czlowieka, to jak wspaniale jest skonstruowane i troche pewnie tez zboczenie zawodowe.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 u mnie tak jak u ciebie. Przeziębienie bierze nade mną górę, ale niestety muszę chodzić do pracy... Pije herbatkę z miodem i cytrynka, psikam tantum verde, ale boję się że przez to znowu stracony cykl :( eh... Co ma być to będzie. Już nic mi zmienię... Musiałam wziąć w poniedziałek polopiryne, ale czytałam że może powodować poronienia, więc więcej już nie wzięłam... Starania zawieszone od poniedziałku, bo nie chce zarazić M,więc jak coś ma być, to już i tak za późno...
@MashaFre eh house jest super,polecam :) też lubię czytać kryminały,szczególnie Agate Christin :)

@kari21 dzięki przyda się :)
@roki_1991 ja tez tantum verde i jeszcze xylo gel do nosa ;/ a co powiesz na gripex max ? chyba nie zaszkodzi co ? u mnie baraszkowanie musi być wypocę trochę hahaha :p a M jak będzie miał być chory to i tak będzie bo śpimy razem więc bakterie i tak w powietrzu

@roxie123 no faktycznie idziemy prawie łeb w łeb.

@nafoczka Ja mam dziś 13 dc. Kreski na testach ciemnieją więc coś się kroi bo i zalewa mnie na dole. Coś za szybko to wszystko w tym cyklu ale to nawet dobrze bo szybciej będę testować.

Kurcze dawniej to dużo więcej czytałam a teraz Facebook itp zajmują mi sporo czasu w wolnych chwilach i nic nie czytam. Ale muszę zacząć:)

Coś ze mną nie tak. Zgubiłam 1 dzień w tygodniu. Myślałam, że dziś wtorek. Hmmm i nadal nie wiem co robiliśmy w poniedziałek. Dziwne to strasznie.

reklama
@ivvonka nie ma za co[emoji4]mi imbir przewaznie pomaga[emoji4]

@Frezja_1 wrzucam foto zgodnie z obietnica[emoji4]

@nafoczka racja ,dla dziewczynek jest masa pieknych rzeczy[emoji7]

@roxie123 hmm czy smaczny ,ja bym powiedziala ,ze taka herbatka jest ostra w smaku,ja na koniec ten korzec tez przelykam,mega rozgrzewa[emoji4]dasz rade ale chyba najlepsze to ,to nie jest.
Przyjaciolki podobno fajne,chcialam zaczac od pierwszego odcinka ale nie ma kiedy:/ wiec jak niunia sie urodzi to juz na pewno nie obejrze[emoji4]

@roki_1991 moze tez kup sobie imbir do herbatki.
Na prawde polecam no i jak dajesz miod to nie do wrzatku[emoji4]

@Olasec spoko ,ja dzis myalalam ,ze jest piatek,chyba bym juz weekend chciala a tu nici:/

Dziewczyny mozna brac to co ma paracetamol ale nie ibuprofen tak jakby cos,takze @roxie123 sprawdz co gripex ma w skladzie choc w sumie przed owu to sie nie liczy,gorzej u @roki_1991

Ja od rana bylam na zakupach ,teraz obiad wstawilam .
Musze Wam powiedziec ,ze moj samochod ma uczucia[emoji1]
Ostatnio powiedzialam przy nim ,ze musimy go sprzedac i zaczelo sie cos dziac z plynem hamulcowym,a dzis cos z kontrolkami i nie wiadomo co to[emoji15]a jezdze nim 8 lat i malo co mi sie psulo ,takze w ramach przeprosin chyba mu whisky do baku naleje hehe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
1504695659-aaaaaa.jpeg

Do góry