reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pewnie ze zmeczenia raz a zdenerwowania druga sprawa..swoja droga to faktycznie masz jakiegos pecha do tych babek, a mowi sie ze takie bezrobocie i ze kazdy chce dorobic a tu zobacz. A ta pewnie buchnela te ubranka i dlatego zniknela bez wiesci. A moze zatrudnij jakas ukrainke? Do mojej bratowej przychodzi i poki co to bardzo sobie chwali. 120 zl za 120m2 ale robi wszystko lacznie z prasowaniem.

reklama
Alza - Stanis...? czyżbyś była fanką 'Games of Thrones'? :) z tym sprzątaniem to nie przesadzaj, brudem raczej nie zarośniecie :D

Gloria, Marcysia taka uparta jak moja Mania jest widzę :) ale u mnie wystraszyła się wywoływania i w końcu sama wyraziła chęć wyjścia po paru dniach od wyznaczonego terminu porodu :) trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko! :)
a jeśli chodzi o wielkość dzieci i rozstaw bioder, to nie wydaje mi się żeby miało to jakieś znaczenie :) moja Mania urodziła się 4590g i 59cm, bez znieczulenia i wg mnie poród to pikuś, mogłabym jeszcze raz iść i to przeżyć, nawet dzisiaj :)

Gloria chciałam Ukrainkę, ale na wsi wszystkie raczej pracują w polu albo w restauracji u moich teściów. Chciałam jeden raz w tygodniu wydębić te 5-6 godzin, ale doba jest dla nich za krótka. Co prawda, to prawda, oni się łapią za każdą pracę, pracują sumiennie i nie mają jakiś wielkich wymagań.
No a ja mam ewidentnie pecha... Ubranek nie ma nigdzie. Pewnie pomogła im zginąć...

Olek ma ostatnio brzydki kaszel i z dnia na dzień gorzej je. Poszłabym z nim do lekarza, ale coś czuję, że w przychodni jest wylęgarnia parchów i jakoś próbuję to odwlec. Narazie nie gorączkuje. Poczekam do poniedziałku.

Myślałam, że gorzej się będę czuła, ale poza niewyspaniem i lekkim bólem pleców chyba wszystko dobrze :) Muszę zrobić jakieś ciasto, bo brat powiedział, że o suchym pysku nie będzie pracował ;)

Masha to nieźle... Chciałabym tak przyjemnie wspominać poród :)
Co do brudu, to wszystko zaczęło się od mojej babci Frani. Ona jest nie do zdarcia i do tego nie może wytrzymać, jak coś jest brudne czy nie posprzątane. Jak siedzimy przy stole, to nie zdążysz wziąć ostatniego kęsa, bo babcia porwała Ci talerz i pozmywała. Złamała sobie nogę, ale zaraz po zdjęciu gipsu umyła okna, bo były przecież takie brudne... Tak więc franizm mam we krwi :) Może nie aż w tak ostrym wydaniu, ale i tak aż mnie telepie, jak jest w domu brudno.
Stanis(ław) przez przypadek mężowi wyszedł przy przejęzyczeniu i tak został :) Zwłaszcza, że oboje jesteśmy fanami :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)
Stanis dobre :) Też jestem fanką, oby nie dążył po trupach do celu jak jego imiennik na ekranie :p
Alza rzeczywiście nie masz szczęścia do Pań do sprzątania, a Warcie i okolicach takie bezrobocie a jak chcesz znaleźć kogoś do pracy to nie ma nikogo.

Gloria Marcysia to twarda sztuka jak nic na nią nie działa :D

Co do spania to ja też nie śpię tylko czuwam, jakiś mały szmer lub hałas i już po spaniu.

MashaFree chciałabym mieć taki poród i tak go wspominać :)

Katherinne jedź jak najszybciej na IP.

Kat nie zalamuj sie i nie trac nadzei, One More Time krwawila prawie cala ciaze i nic zlego sie nie stalo, lec na IP i na pewno uda sie to zahamowac!

Kat spokojnie. Ze mnie tez krew sikla w 13tc okazało się ze lozysko jest nisko schodzace i zachodzi na ujście macicy i stąd krwawienia. Grzecznie leżałam w szpitalu a potem w domu i wczoraj na wizycie gin mi powiedział ze lozysko jest wysoko na tylnej ścianie. A w 13 tc było na przedniej ścianie i schodzilo.
Dał nam koniecznie znać jak u Ciebie.
Trzymamy kciuki!

reklama
Do góry