reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kwiatuszek, mam to samo. Łożysko na ujściu macicy. W którym jesteś tygodniu? Lekarka kazała leżeć - tylko jak to zrobić przy dwulatku? W tej chwili nawet męża w domu nie ma, wyjechał... Czyli mówisz, że jest szansa, że się podniesie? Bo mnie lekarka straszy leżeniem do końca ciąży + cesarką albo rozwiązaniem ciąży wcześniej, jakby doszło do dużego krwawienia :(

reklama
kath Trzymaj się kochana! Aż z ulgą przeczytałam ostatni post. Leż i się oszczędzaj, spróbuj załatwić sobie jakąś pomoc do synka.

Katherinne aż zamarłam jak przeczytałam o krwanieniu. Dobrze, że dzidzia żyje:) Trzymaj się kochana i straj się odpoczywać. Olej sprzataie, pranie itp. Niech mąż to robi albo może mama, teściowa, kolezanka Ci jakaś pomoże?

Jak zobaczyłam, że maluch żyje i usłyszałam serduszko to się spłakałam jak bóbr, zresztą nadal co chwila sobie popłakuję, trochę ze stresu, trochę z ulgi.
Uff...ale ulga, i dobrze, że wszystko z maleństwem ok. Trzymam kciuki.
Ja we wtorek drugi raz widziałam serduszko. Maleństwo miało 15 mm.
Im bliżej 9 tygodnia, tym więcej stresu.

Kath- dzieki Bogu, normalnie palpitacji serca wszystkie dostalysmy :) koniecznie popros kogos o pomoc, lezenie to podstawa i koniecznosc, bez wzgledu na wszystko!

Moje ktg w porzadku, w poniedzialek mam sie zglosic na oksytocyne. Nawet przytulanko z mezem nie bylo w stanie wygonic marcyski z jej kryjowki...

Ni_kusia, widzę, że jesteś na samym początku ciąży, brudzenia się wtedy często zdarzają, bierz luteinę i trzymam mocno kciuki.

Asia, to serduszko to jest najpiękniejszy dźwięk, nie? Niech się maluch dobrze rozwija.

Olasec, pal sześć pranie i sprzątanie, pal sześć pracę, ale jak ja synkowi wyjaśnię, że przyrosłam do kanapy? Ma dwa lata i 8 miesięcy, wymaga jeszcze sporo obsługi. Mąż sporo wyjeżdża. Swoją drogą właśnie jest na wyjeździe i jeszcze mu nie powiedziałam. No i kto gotowanie ogarnie? No nic, jakoś to wszystko trzeba będzie ogarnąć, nie ma wyjścia.

Gloria, co Ty tu jeszcze robisz? Ganiaj po schodach, rób przemeblowanie, ćwicz na piłce i sio na porodówkę, ile można z brzuchem chodzić :)

reklama
Kath- dzieki Bogu, normalnie palpitacji serca wszystkie dostalysmy :) koniecznie popros kogos o pomoc, lezenie to podstawa i koniecznosc, bez wzgledu na wszystko!

Moje ktg w porzadku, w poniedzialek mam sie zglosic na oksytocyne. Nawet przytulanko z mezem nie bylo w stanie wygonic marcyski z jej kryjowki...
Ech...uparciuch z Marcysi. Widocznie czeka na odpowiedni moment i dobrze jej u mamusi w brzuszku. Może w weekend się zdecyduje :-)

Do góry