reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pewnie ze zmeczenia raz a zdenerwowania druga sprawa..swoja droga to faktycznie masz jakiegos pecha do tych babek, a mowi sie ze takie bezrobocie i ze kazdy chce dorobic a tu zobacz. A ta pewnie buchnela te ubranka i dlatego zniknela bez wiesci. A moze zatrudnij jakas ukrainke? Do mojej bratowej przychodzi i poki co to bardzo sobie chwali. 120 zl za 120m2 ale robi wszystko lacznie z prasowaniem.

reklama
Alza - Stanis...? czyżbyś była fanką 'Games of Thrones'? :) z tym sprzątaniem to nie przesadzaj, brudem raczej nie zarośniecie :D

Gloria, Marcysia taka uparta jak moja Mania jest widzę :) ale u mnie wystraszyła się wywoływania i w końcu sama wyraziła chęć wyjścia po paru dniach od wyznaczonego terminu porodu :) trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko! :)
a jeśli chodzi o wielkość dzieci i rozstaw bioder, to nie wydaje mi się żeby miało to jakieś znaczenie :) moja Mania urodziła się 4590g i 59cm, bez znieczulenia i wg mnie poród to pikuś, mogłabym jeszcze raz iść i to przeżyć, nawet dzisiaj :)

Gloria chciałam Ukrainkę, ale na wsi wszystkie raczej pracują w polu albo w restauracji u moich teściów. Chciałam jeden raz w tygodniu wydębić te 5-6 godzin, ale doba jest dla nich za krótka. Co prawda, to prawda, oni się łapią za każdą pracę, pracują sumiennie i nie mają jakiś wielkich wymagań.
No a ja mam ewidentnie pecha... Ubranek nie ma nigdzie. Pewnie pomogła im zginąć...

Olek ma ostatnio brzydki kaszel i z dnia na dzień gorzej je. Poszłabym z nim do lekarza, ale coś czuję, że w przychodni jest wylęgarnia parchów i jakoś próbuję to odwlec. Narazie nie gorączkuje. Poczekam do poniedziałku.

Myślałam, że gorzej się będę czuła, ale poza niewyspaniem i lekkim bólem pleców chyba wszystko dobrze :) Muszę zrobić jakieś ciasto, bo brat powiedział, że o suchym pysku nie będzie pracował ;)

Masha to nieźle... Chciałabym tak przyjemnie wspominać poród :)
Co do brudu, to wszystko zaczęło się od mojej babci Frani. Ona jest nie do zdarcia i do tego nie może wytrzymać, jak coś jest brudne czy nie posprzątane. Jak siedzimy przy stole, to nie zdążysz wziąć ostatniego kęsa, bo babcia porwała Ci talerz i pozmywała. Złamała sobie nogę, ale zaraz po zdjęciu gipsu umyła okna, bo były przecież takie brudne... Tak więc franizm mam we krwi :) Może nie aż w tak ostrym wydaniu, ale i tak aż mnie telepie, jak jest w domu brudno.
Stanis(ław) przez przypadek mężowi wyszedł przy przejęzyczeniu i tak został :) Zwłaszcza, że oboje jesteśmy fanami :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)
Stanis dobre :) Też jestem fanką, oby nie dążył po trupach do celu jak jego imiennik na ekranie :p
Alza rzeczywiście nie masz szczęścia do Pań do sprzątania, a Warcie i okolicach takie bezrobocie a jak chcesz znaleźć kogoś do pracy to nie ma nikogo.

Gloria Marcysia to twarda sztuka jak nic na nią nie działa :D

Co do spania to ja też nie śpię tylko czuwam, jakiś mały szmer lub hałas i już po spaniu.

MashaFree chciałabym mieć taki poród i tak go wspominać :)

Katherinne jedź jak najszybciej na IP.

Kat nie zalamuj sie i nie trac nadzei, One More Time krwawila prawie cala ciaze i nic zlego sie nie stalo, lec na IP i na pewno uda sie to zahamowac!

Kat spokojnie. Ze mnie tez krew sikla w 13tc okazało się ze lozysko jest nisko schodzace i zachodzi na ujście macicy i stąd krwawienia. Grzecznie leżałam w szpitalu a potem w domu i wczoraj na wizycie gin mi powiedział ze lozysko jest wysoko na tylnej ścianie. A w 13 tc było na przedniej ścianie i schodzilo.
Dał nam koniecznie znać jak u Ciebie.
Trzymamy kciuki!

reklama
Do góry